Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Krimi

Recenzie (4)

plagát

Zaříkávač lží (2014) (amatérsky film) odpad!

moralistické kecy špeciálnej snehovej vločky. Boo-fucking-hoo.

plagát

Vražedné práva (2014) (seriál) 

Pilot skvelý. Rôznorodá skupinka charakterov, spád, napätie, intrigy, výborný soundtrack a výrazný hlavný ženský charakter. Toto všetko sú znaky seriálov, v ktorých má prsty Shonda Rhimes a žiadny z nich nechýba ani tu. Viola Davis to všetko ťahá a Shondaland Thursday má ďalší prírastok do rodiny. I wanna be her!

plagát

My Mad Fat Diary (2013) (seriál) 

Milé, naivné, trošku detské, nie však nadpriemer - človek sa baví, ale stále tomu niečo chýba, najmä keď človek kričí na hlavnú hrdinku, čo to do *píp* robí. Finále prvej série takmer zdvihlo hodnotenie na 4*. Takmer :)

plagát

Orphan Black (2013) (seriál) 

Tatiana Maslany hrá všetko. Hrá vašu mamu, otca, babku, dedka, strýka, tetu, frajerku, frajera, domáce zvieratá, dom, posteľ, hrniec, rýchlovarnú kanvicu a podlahu. A ide jej to. 1. séria - jedna z najlepších prvých sérií vôbec. Objavovanie celého nového sveta a jeho zákonitostí z pohľadu Sarah sakra baví, najmä keď sa k tomu pridá kopa akcie a dej, ktorý človeku nikdy nedá vydýchnuť. Táto stránka seriálu sa umne začne prelínať s pokojnejším, ale nemenej zaujímavým svetom vedkyne Cosimy (osobne mojej favoritky) a do toho všetkého si začína svoju vec robiť aj Helena a banda náboženských fanatikov. Vyvážené dávkovanie každej linky zabezpečí, že sa divák vážne nenudí a jednotlivé charaktery má čas si obľúbiť. Prekvapil *spoiler* prerod Heleny z jednoducho psychopatky na jeden z mojich obľúbených charakterov. Výborný character development. SESTRA. 2. séria - o poznanie slabšia. Toto je spôsobené z môjho pohľadu najmä výrazným zvoľnením tempa, nabratím ešte viacerých dejových liniek a väčším dôrazom na mytológiu, takže sa seriál podľa mňa stáva chaotickejším, nie tak premysleným a scenáre a dej pôsobia tak trošku odfláknuto a neisto, ako keby si tvorcovia sami neboli vedomí, ktorým smerom sa chcú pri jeho tvorbe vydať. Klony Rachel a najmä trans klon Tony sú ale veľmi príjemným spestrením a sú samozrejme opäť výborne zahrané TMas. Dúfam, že Tony dostane v tretej sérií oveľa viac priestoru, pretože by podľa mňa bola veľká škoda, keby takto zaujímavý charakter nevyužili viac. Ďalším výrazným pozitívom je, že aj napriek tomu, čo som napísala, je posledným dvom dielom série ako keby vdýchnutý druhý život a stávky sú opäť vysoké. Navyše je predstavená mimoriadne veľká časť mytológie a toto spolu s inými vecami spôsobuje, že sa na tretiu sériu veľmi teším. Celkovo: Možno to po mojom komentári k druhej sérií pôsobí, že by som mala svoje celé hodnotenie znížiť na štyri, alebo nebodaj tri hviezdičky. Aj som nad tým chvíľu uvažovala, ale potom som to hneď zavrhla. Len veľmi málo seriálov ponúka toľko silných, dobre napísaných ženských charakterov. (samozrejme aj mužských ... shout out to Felix and Cal) Len máloktorý seriál má takú dobrú LGBT reprezentáciu (a bol možno občas schopný aj rozptýliť nejaké miskoncepcie, ktoré som len ako ally mala), ktorá nedefinuje charakter jeho orientáciou (za všetko snáď hovorí Cosima: "my sexuality is not the most interesting thing about me"), ale prispieva k mozaike charakteru ako celku ... and last, but not least, len máloktorý seriál má také srdce a máloktorí tvorcovia seriálu sa tak venujú a počúvajú svojich fanúšikov. Bravo, Orphan Black. Vidíme sa o rok pri tretej sérií.