Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Dobrodružný
  • Horor

Recenzie (12)

plagát

Superman 4 (1987) 

Ach jaj! Jedna hviezdička z úcty k hercom, hlavne Genovi Hackmanovi a Christopherovi Reevovi. Inak tento film nezachráni ani supermanovský hudobný motív Johna Williamsa. Prikláňam sa k väčšine, aj mne tam vadili tie príšerné efekty aj na rok 1987. Z výkrikov Nuclearmana som mal chvíľami pocit, že Superman bojuje z Godzillou. Celé to Superman zaklincuje na konci filmu, keď na otázku Lexa Luthora ako porazil Nuclearmana odpovie: stredoškolskou fyzikou. Scenáristi filmu zjavne neovládali nie len stredoškolskú fyziku ale ani fyziku zo základnej školy (scéna vo vesmíre s Mariel Hemingwayovou)!!!

plagát

West Side Story (1961) 

Krásny muzikál so skvelou hudbou, nesmrteľnými piesňami a večným príbehom lásky na motívy Rómea a Júlie.

plagát

Superman 3 (1983) 

Jedna hviezdička za Christophera Reeva a druhá za hudobný motív Johna Williamsa, ktorý v tomto filme počuť. Aj keď by si ten skvelý hudobný motív zaslúžil oveľa lepší film. Príšerný a nezmyselný scenár s trápnym Richardom Pryorom. Ako sa z nezamestnaného človeka stane počítačový génius a neskôr aj návrhár/inžinier superpočítača, ktorý je postavený z "profesionálnych" náčrtov na papiery. Film mi nepripadal ani vtipný, ani napínavý, vlastne bol taký nijaký.

plagát

Most cez rieku Kwai (1957) 

Čo napísať k jednému z najlepších vojnových filmov všetkých čias? Po tomto filme si človek uvedomí aká je vojna nezmyselná. Alec Guinness a Sessue Hayakawa v nezapomenuteľnom súboji autorít!

plagát

Odtiaľto až na večnosť (1953) 

Kvalitný vojnový film (aj keď dnes si pod vojnovým filmom mnohí predstavujú niečo iné) so silnými charaktermi v pohnutej dobe. Skvelé herecké výkony a aj ten Frank Sinatra mi tak pasoval :P + nesmrteľná scéna na pláži.

plagát

Casablanca (1942) 

Jedna z najslávnejších romantických filmových dvojíc Bogart - Bergman v jednom z najklasickejších filmov Hollywoodu. Dnes môže pôsobiť film komorne, ale myslím že to nie je na škodu. Navyše je aj zaujímavé aký pohľad film podáva na Tretiu ríšu vo vtedy prebiehajúcej 2. svetovej vojne. A postava Viktora Lászla mi prišla ako nejaký Maďar z južného Slovenska :P

plagát

Terminátor 2: Deň zúčtovania (1991) 

U mňa kráľ, vlastne nie - cisár akčných filmov! S nestarnúcimi špeciálnymi efektami a to už je čo povedať!

plagát

Halloween: Predvečer Sviatku Všetkých svätých (1978) 

Darth Vader vymenil čiernu masku za bielu a vydal sa na vražednú cestu. Teraz ale vážne. Skvelý atmosferický horor, najlepší predstaviteľ hororov 70. rokov. Zapôsobila na mňa skvelá kamera a jednoduchá no pritom geniálna hudba. Michael Myers je správne creepy a Jamie Lee Curtis to nemá jednoduché, ale snaží sa čo jej sily stačia. Mám radšej tieto filmy kde každých 5 minút neusekávajú končatiny a nestriekajú hektolitre krvi. Halloween je postavený viac na atmosfére strachu a nie nechutností ako mnohé moderné "horory". Bravó John Carpenter!

plagát

Mrtvá a živá (1940) 

Určite by si oscara za najlepší film zaslúžili minimálne dva iné Hitchcockove filmy, ale to bola skôr Selznickova práca a lobovanie. Zrejme sa mu pri Odviate vetrom oscar zapáčil. Čítal som skôr knihu a film videl až potom. Musím, ale povedať že aj z filmu sála dobrá atmosféra. Herecké výkony sú nadpriemerné. Keď som čítal knihu tak som si pani Danversovú predstavoval skoro tak isto ako ju vo filme stvárnila Judith Anderson.

plagát

Vše o Evě (1950) 

Krásna ukážka toho, že film môže byť úžasne podmanivý a stačí k tomu len brilantné dialógy a excelentné herecké výkony. Na čele všetkého stojí Bette Davis, ale nezaostáva ani ostatné herecké obsadenie. Podmanivá sonda do života a zákulisia divadelných herečiek. Ak by bol v slovníku výraz herecký koncert, musel by tam byť jednoznačne odkaz na tento film. Fasten your seatbelts it's going to be a bumpy night!