Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenzie (12)

plagát

Spotlight (2015) 

Výborne spracovaný film, skvelé herecké výkony. Nič nie je nútené, prehnané ani málo realistické. Kamera skvelá a spolu so strihom a farbami zaručia veľmi príjemný zážitok v rámci sledovania obrazu. Rovnako vhodný a veľmi dobre zostrihaný zvuk, všetko vtedy, keď je treba. Myslím, že táto snímka sa právom zaslúžila o oscarové nominácie a dovolím si povedať, že právom by si zaslúžil aj viac nominácií ale aj ocenení. Skvelý filmový zážitok. V dnešnej dobe to nie je zarážajúca téma ale určite zarmucujúca, že takéto činy ostávajú pod kobercom. Aby som sa vrátila k filmu herci boli skvelí, réžia na mieste. Keď som sa do toho pustila neverila som, že budem taká nadšená (samozrejme nie z témy) ale z výsledku ako filmu. Nečakala som, že uvidím prácu novinárov ktorí si stoja za svojím a napriek očakávaniam nebojujú len o publicitu ale o dobrú vec a dokonca popri odhalení vinníkov sa pozrú aj na druhú stranu mince, že chybia aj oni. Napínavé, zaujímavé, opakujem sa že veľmi dobre spracované a pre diváka po celý čas zaujímavé. Viem len odporúčať, ale určite nie ako večrný zábavný film pre skupinu kamarátov. Ale to predsa žiaden dramatický oscarový film nie je. Každý z nich ako aj Spotlight si vyžaduje sledovať dej a príbeh aby nám neušli dôležité detaily. Milovníkom filmov ako ja to však nemusím podotýkať.

plagát

Zorro - mstitel a ctitel (1981) 

Skvelý humor, je to komédia ako má byť, žiadne primitívnosti a blbé nadávky ako v novodobých príšerných komédiách kde sú rozhovory plné primitívnych a odporných tém a nepovedia dokopy nič. Skvelé kostýmy, výborný slovenský dabing čo je naozaj ojedinelé :D ale každopádne výborné pre zábavu rodiny. George Hamilton pritom do každej scény prináša taký humor a charizmu ktorá je neprehliadnuteľná. Pre mňa je to klasika ktorú som videla najmenej 100x od mojich 10tich rokov a stále je to pre mňa Top-ka.

plagát

Drakuloviny (1995) 

Veľmi dobrá paródia, osobne sa na scénach smejem do popukania koľko krát to len pozerám a videla som to už nespočetne veľakrát. Myslím, že väčšine ľudí sa to nepáči, preto lebo nevideli pôvodný film, na ktorý je táto paródia vytvorená a ako nás môže pobaviť niečo keď nevieme aký je originál a čo sa danou scénou presne zosmiešňuje. Rada by som sa opýtala tu kritizujúcich, či vedia aký je originál tu komedizovaného príbehu. Odporúčam si najskôr pozrieť film Bram Stoker´s Dracula z 1992 a následne sa pustiť do tohto. Pre mňa je táto snímka garanciou dobrej nálady. A o Lesliem Nielsenovi pochybovať nikto nemôže. Okrem toho Brooks robí žáner, ktorý nemusí byť každému po chuti ale toto sa mu veľmi vydarilo.

plagát

Dracula (1992) 

Myslím, že rozhodne jeden z najlepších filmov o slávnom upírovi Draculovi. Aj keď názov poukazuje na spracovanie knihy od Stokera, samozrejme ako pri každom filmovom spracovaní nie je úplne zhodný príbeh i keď podstata a základy sú rovnaké. Filmu dodal Coppola šmrnc zakomponovaním romantickej zápletky ktorá osladí krvilačnosť celého diania. Úžasné spracovanie čo sa týka kamery, strihu, obrazu, kostýmov a hudby ide o jedinečnú kombináciu, ktorá Vás vtiahne a vyvoláva pocit túžby "cestovať" s postavami. Herecké obsadenie je trafením klinca po hlave Oldman je tak charizmatický v starom prevedení ako aj v mladom, Winona Rider jemná krehká ale krásna a silná zároveň, Hoppkins neprekvapujúco skvelý ako vždy. Pre mňa nezabudnuteľný zážitok už od malička. Určite odporúčam hlavne pre tých, ktorí netúžia po slizkom a presladenom, slintavom Twillight spracovaní upírskeho bytia.

plagát

Interstellar (2014) 

Výnimočný príbeh s množstvom neuveriteľných a "technických" prvkov ktorý aj popri tom dokáže v každej chvíli načrtnúť skutočnú lásku nie len medzi mužom a ženou, ale aj rodinou. Možno niekto očakáva podrobné technické prvky ako pri minuloročnej Gravity. Tu je však úžasne spracované všetko bez zbytočného zaťažovania zložitými parametrami. Dôraz zložitosti je na samotnom príbehu, celej myšlienke a na konci na rozuzlení. Nolan sa aj tentokrát usiluje o vyššie chápanie istých súvislostí a myšlienku spracoval jedinečne. Zábery sú úžasné, kamera je stále tak ako má byť a celý film sledujete s otvorenými ústami. Chvíľami chytí za srdce tak ako len veľmi málo diel. K hereckým výkonom sa dá vyjadriť jednoducho pretože Nolan stále vie kto je najlepší zahrať jeho postavy a nemýlil sa ani tento krát. Matthew McConaughey hrá fenomenálne a ostatný sú hodný sprevádzať ho na jeho ceste. Hudba od Zimmera, dokonalosť opäť nie je prekvapením ale zárukou. Cítim vo vzduchu oscara, nemám pochybnosti ani o ocenení vo viacerých kategóriach.

plagát

Drakula: Zrod legendy (2014) 

Šla som do kina s predsudkami pretože pôvodné filmy draculu kde upíri nie sú ulízaní dobráčikovia sú pre mňa neprekonateľné. Čakala som nejaký prehnane napchatý film efektami, svalnáčmi a bitkou.... Bitka a boj tu ovšem boli no každopádne ma film veľmi milo prekvapil aj napriek boju, ktorý je súčasťou príbehu o draculovi pretože Knieža bol naozaj známy bojom proti Turkom a neskutočnou silou. Je to síce novodobo otočený film a inak podaný príbeh ale herecké obsadenie v hlavnej role Luke Evans si žiada 5* aj keď celý film nie. Pôsobí silne, autoritatívne, charizmaticky ale zároveň z neho ide výborne kombinovaný pocit temnoty ale aj dobra. Čo ma trošku mrzí je, že ostatné postavy mi nepasujú do pradávneho prostredia a "tváre nemajú dosť šarmu" ktorý by tento príbeh potreboval, casting mohol byť s výnimkou hlavnej postavy oveľa lepší. Očakávala by som aj ďalšiu časť vzhľadom na koniec filmu aj keď by som sa znova obávala nevhodného podania... každopádne dúfam v pokračovanie a v kútiku duše verím v opätovne milom prekvapení.

plagát

Vlk z Wall Street (2013) 

Nedá mi to nereagovať na veľkolepé ospevovanie a vychvaľovanie si nového filmového hitu Vlk z Wall Street. Bez pochýb je DiCario za svoj herecký výkon hodný chváli ale okrem toho mi to príde z celosti nechutné a odporné ako sa môže s takým potešením propagovať pre dnešnú mládež niečo tak plné svinstva. Je to príbeh o tom ako sa stať bohatým vďaka klamstvu a podvodom pričom vedome oberáte o peniaze iných a ničíte im životy. Ak by toto ešte nestačilo, takto veselo a bez hanby propagovať drogy a nechránený sex je to najodpornejšie čo som kedy videla. Nehovoriac o tom ako zaobchádzať s naším partnerom úplne neúctivo ako s handrou pričom ten stojí pri nás aj v ťažkých chvíľach ale jasne, prečo nevymeniť za niečo krajšie mladšie a atraktívnejšie len preto, že na to máme peniaze. Táto snímka je jasným vyjadrením toho, ako použiť bohatstvo presne na tie nesprávne veci, pričom na konci príbehu nie je žiadne poučenie v zmysle, že toto nie je to správne ale práve naopak. Jednoznačne to je pre ľudí a hlavne mladých zlým príkladom, ukazuje, že život sa dá šťastne a naplno prežiť len s látkami ktoré ničia životy a nenásytnosťou v každom smere. Nulová slušnosť, nulová spravodlivosť a ešte menšia úcta k životu ako takému. Dnešná doba je síce o slobode prejavu a voľnosti ale toto presahuje hranice široko ďaleko.

plagát

V zajatí démonov (2013) 

Doslova zimomriavkový horor spracovaný v najlepšom období, do akého sa len dal vložiť. Celá atmosféra rokov, v ktorých sa odohráva nás vtiahne. Žiadne zbytočné sexy kočky ani nadržaní chlapi a nezmyselné výlety do strašidelných starých domov ani nadbytočná striekajúca krv, ako v mnohých prekombinovaných hororoch. Jednoduchá zápletka s výborným vystihnutím desivých scén časovo ale aj obsahovo, čo je asi najdôležitejšie, nič nie je prehnané. Klinec trafený presne po hlavičke.

plagát

Ten, kto ťa chráni (2001) (seriál) 

Mnohými kritizovaný seriál práve kvôli obmedzenému humoru a vynechaniu akýchkoľvek zbytočných intríg a výmyslov. Jednoduchý dej o bežných ľuďoch, zobrazujúci ťažké životné situácie či už hlavných alebo vedľajších postáv. Neriešia sa zbytočnosti iba skutočné životné problémy. Neodporúčam porovnávať s Mentalistom, tu ide o čosi úplne iné a Simon Baker napriek svojej nezanedbateľnej kráse a sladkosti vďačne stvárňuje aj postavu v celosti opačnú ako Patrick Jane s mnohými osobnostnými problémami. Tu jeho osoba "zápasí" so sebou samým, s rodinou a s celým okolím no to všetko bez akýchkoľvek prehnaných manierov a trikov.

plagát

Farba citov (2011) 

Film plný emócií a krutej úprimnosti zobrazujúcej vzťahy černochov a bielych v Amerike. Dianie a postavy diváka unesú úplne do hĺbky ľudskej bezcitnosti a protivnosti samozrejme ako vždy aj tu je kontrast istej formy dobra, no vôbec nie dostatok na vyváženie príšerne smutných pocitov. Veľmi dobré na zamyslenie a precítenie rasového konfliktu západu. Veľmi emotívny a zaujímavý príbeh. Vrelo odporúčam pre skutočných filmových a dramatických milovníkov.