Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obľúbené seriály (9)

Rím

Rím (2005)

Kvalitne spracovaný snímok z produkcie HBO. Po historickej linke sa v snímku objavia nepresnosti (nesedia roky úmrtí, niektoré z postáv sú vymyslené, nemajú historický základ). Na účel šokovať, ohromiť a poodhaliť rúško zvrhlej a dekadentnej spoločnosti Ríma to však viem tvorcom odpustiť. Skutočne vidíme, že mnoho z našej liberálnej a občas až skazenej spoločnosti našlo svoj zrod už v dobách pred Kristom. Rím nenechá na pochybách, že doba vlády Caesara i ostatných rímskych cisárov bola epocha krvi, násilia, skazenosti a neuveriteľných ambícii, vtiahne do deja a prebudí záujem o históriu samotnú. Veľké plus za skvelé herecké výkony, menej nadšená som z druhej série, ale zas tu dostal väčší priestor môj obľúbený James Purefoy. Takže opäť prižmúrim oko a nechám sa strhnúť intrigami, lsťou a megalomanskou politikou .. pre mňa jeden z najlepších historických seriálov dôb.

M.A.S.H.

M.A.S.H. (1972)

Kúsok ozaj vydarenej komédie zasadenej do nie príliž radostného prostredia vojny vo Vietname. Dokonalá ukážka, ako sa možno smiať cez slzy a neklesať na duchu, keď už aj cukor v ústach zhorkne. Situačný humor, skvelé zohraný tím hercov, ktorí si našli obľubu, aj keď sa mnohí už zo svojej role nevymámili. Jednoznačne som na tomto seriáli odrástla a uvedomenie si, že humor lieči a priateľstvo zdoláva aj tie najväčšie prekážky, nebola skúsenosť na zahodenie. Vždy sa k partičke z mobilnej vojenskej nemocnice vrátim ... a odchádzam s dobrým pocitom vediac, že napriek vojne na tento front opäť po čase chcem "narukovať"

Rodina Addamsovcov

Rodina Addamsovcov (1964)

kultový seriál :) dokonale morbídna rodinka s množstvom čudných príbuzných, záľub a názorov .. a predsa nejde prehliadnuť, že žijú vo vlastnom dobre vystavanom svete v pre mnohých nepochopiteľnom súlade:D Nedajú sa obrať o svoj humor a nadhľad .. a aj po toľkých desaťročiach ozaj fantasticky bavia:) Zbožňovala som ho ako dieťa a ako dospelá sa k nemu neustále rada vrátim:) čiernobiele spracovanie brilantne dotvára atmosféru ... a vždy som zbožňovala Morticiu v podaní Carolyn Jones:) toto mi v novšej verzii filmovej adaptácie z 90.rokov na pani Addamsovej chýbalo:) Ten jemný espirit a zjemnená morbidita v Carolynom podaní:D táto rodinka bude zabávať ešte roky:) lebo ich čaro proste stále funguje!:) A súhlasím .. obrovský diel úspechu má aj skvelý slovenský dabing ... a nezabudnuteľný Michal Dočolomanský :) alias Lurch:) "zvonili ste" :) toto je proste srdcovka:) ja túto rodinu skrátka "žeriem":D