Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Horor

Recenzie (169)

plagát

Tetris (2023) 

Ako sa traja hebrejci honili za pokladom zvaným Tetris a dvaja to presrali :) Ak si odmyslím prehnané propagandistické klišé s všemocnou KGB, je to zábavný snímok a vlastne napínavý až do konca.

plagát

Jozef Mak (2021) (TV film) 

ako povinné čítanie som to nečítal a nepovinne som sa tváril, že hej.. neviem, či by ma kniha udržala v napätí tak ako veľmi dobre podaná kamera a dej vo filme. Nad niektorými nepresvedčivými výkonmi hereckými privriem oči, takže 4++

plagát

Malena (2000) 

Námet dobrý, spracovanie bieda. Zápletka, ktorú človek čaká príde, ale nijako výrazná a nijako neposadí do kresla a nenechá vás v šoku. Monča to vytiahla aspoň na dve **.

plagát

Trhliny (2009) 

tak ale Valverde úplne dokonalá a Green perfektná

plagát

Bratia (2023) 

Doslova oslavný film o vrahoch, sorry jako.. I Dexter mi bol viac sympatický. Nazývať toto odbojom je silná káva. Už len čakám, kto natočí podobný skvost o Henleinovi či Banderovi.

plagát

Vrahovia mesiaca kvetov (2023) 

Že niekedy vydržím film dlhší ako Hateful Eight som netušil :) pritom v porovnaní s Tarantinom tu sa dej vlečie ako moje sánky do kopca. Veľké plus za spracovanie historické a že sa vynechali nevyhnutné LGBT. Plus podľa skutočných udalostí. Takže 3++, ok, 4.

plagát

Hardcore Henry (2015) 

Pre milovníkov PC hier, ku ktorým vedie nejaké to nutkanie zmasakrovať minimálne menšie mesto alebo pluk nepriateľských postavičiek, je tento film určite orgazmický. Mňa (i keď som takú hru nikdy nehral) to bavilo hodne do polovice, potom (práve preto, že som takú hru nikdy nehral) to už bola nuda nad nudu. Určite ale prvý polčas vtipný, pohyblivý, neobyčajný :) veľké plus za absenciu LGBT a BLM.

plagát

Dogville (2003) 

prvú hodinu som sa divil, že stále na to čumím a nič sa nedeje a forma podania mestečka fakt minimalistická. Ale vydržal som kvôli Nikči, super mikádo :) stálo za to, záver prekvapivý a celý film pekne obnažil povahu komunity a dajme tomu davu a krutosť pomsty :)

plagát

Quo vadis, Aida? (2020) 

Film pojednáva o tragédii v Srebrenici, kde bolo obyvateľstvo na príkaz generála Mladiča (Republika Srpska) a asistencie impotentnej UNPROFOR rozdelené na ženy+deti a muži. Ženy a deti previezli cez hory do muslimskej oblasti a mužov nahnali do telocvične a všetkých (cca 8000) popravili. Príbeh sa ale viac točí okolo osobnej tragédie prekladateľky Aidy, je vierohodný a krutý, Problém s vysokým hodnotením mám v tom, že film ani náznakom nenasmeruje diváka k odpovediam prečo Srbi tento masaker vykonali. Preto zaraďujem medzi propagandistické diela nasmerované proti Srbom a podporujúce nenávisť. Dve hviezdy za prevedenie a osobný príbeh.