Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Horor
  • Komédia
  • Krimi

Obľúbené filmy (8)

Bojovník: Brat proti bratovi

Bojovník: Brat proti bratovi (2011)

Je úplne zbytočné vyjadrovať sa tu k nejakým klišé a predvídateľnosti deja. Veď od Rockyho je každý ďalší film o boxe a obdobných bojových športoch o tom istom. Vo Warriorovi sa tvorcovia namiesto originality deja sústredili na vizuál, hudbu, relatívnu realistickosť bojových scén (na choreografiách sa podieľali skutoční profi MMA zápasníci), ale hlavne na dramatický príbeh rozbitej rodiny a osobných démonov, ktorých si každý z hlavných protagonistov nesie v sebe. Dialógy a herecké výkony sú dokonalé. Hviezdami č. 1 sú samozrejme Tom Hardy a Nick Nolte, ale aj sympatický Joel Edgerton a zvyšok osadenstva pôsobí veľmi prirodzene a uveriteľne. Jediným, ale zato veľmi výrazným mínusom je vedľajšia dejová línia o nahlúplych študentoch z ghetta, na ktorých sa naozaj nedá pozerať bez toho aby človek grcal krv. Namiesto tých neskutočne dlhých 5 minút ich času na obrazovke by som radšej pozeral ďalšiu tréningovú montáž, keďže očividne išlo len o to natiahnuť čas. Ale inak je to najlepší film o bojovom športe aký som kedy videl. Na rozdiel od Rockyho a jeho mongoloidného pseudo-boxovania som si Warriora pozrel asi 4 x a určite si ho ešte pozriem, takže v mojom prípade neplatí, že najlepšie je to, čo tu bolo prvé.

Večný svit nepoškvrnenej mysle

Večný svit nepoškvrnenej mysle (2004)

Pre mňa dokonalý filmový zážitok, po ktorého konci som ešte počas titulkov rozdýchaval čo som práve videl a nevedel som dlho zaradiť pocit, ktorý vo mne zanechal. Zaujímavá forma, výborný, ľahko a nenápadne sci-fi scenár, ktorého sci-fi zložka slúži skôr ako metafora a prostriedok na zamyslenie, jednoduchá a krásna hudba (Beckov cover aj všetky ostatné melódie vo filme sa stali neoddeliteľnou súčasťou môjho prehrávača) a špičkové herecké výkony ma úplne vcucli do deja. Myšlienka o postupnom vymazaní spomienok na niekoho, kto vám bol kedysi všetkým je spracovaná citlivo a inteligentne a vo výsledku je to krásne poučný príbeh, ktorý sa na pointu len nehrá a divákovi naozaj vie dať niečo do života. Mne osobne film veľmi pomohol pozrieť sa na niektoré momenty môjho života z opačného konca a konečne sa s nimi zmieriť. Nič nie je čiernobiele a každá minca má naozaj dve strany. 100%

Jurský park

Jurský park (1993)

Moja srdcovka už od detstva, keď som bol veľký dinomaniak. Efekty vo filme sú o dve triedy lepšie a uveriteľnejšie ako v najnovších Marvelovkách. Darmo, dokonalé spojenie CGI a praktických efektov a k tomu naozajstné kulisy namiesto zeleného plátna, to sa nedá nahradiť full CGI prístupom, ktorý je dnes tak moderný. Dej je síce minimalistický, ale úplne dostačujúci a nie zbytočne prekombinovaný, keďže najväčšie sústo si odkúsli samotné dinosaury a interakcia s nimi. Uvodná scéna s Tyrannosaurom a scéna v kuchyni s raptormi sú podľa mňa vrcholmi kinematografie. Na druhej strane, dej obsahuje zopár vyslovene béčkových, silných nezmyslov. Ak si ich však domyslíte, je to vrchol popcornovej zábavy a úžasná jazda!

Barbar Conan

Barbar Conan (1982)

Pre mňa kultový film. Nádherná monumentálna výprava, nezabudnutelná hudba, nie dokonalé ale aj po takej dobre nie smiešne efekty a Arnie, ktorý bol stvorený hrať vraždiace stroje, či už z budúcnosti alebo dávnej minulosti + jeho barbarský desivý prízvuk, ktorý divákovi zaručene spraví náladu:-)) Tento film mám proste rád už od detstva a nič to nezmení!

Podfu(c)k

Podfu(c)k (2000)

Už len fuckt, že hneď ako tento film dopozerám, mám chuť pozrieť si ho hneď znovu, hovorí za všetko. Podarená gangsterka je môj najoblúbenejší žáner a to že táto je fuckticky podarená! Akciou nabitý, neskutočným nákladom vtipných hlášok okorenený film so skvelou réžiou, ktorá krásne drží celkové tempo, úžasne štýlovou kamerou a strihom, výberom prvotriednych hercov a výborným soundtrackom... no lahoda a pre mňa hotový filmový orgazmus. Dokonca aj Brad Pitt, ktorého mám len za komerčnú ikonu a prudko priemerného herca, mi bol sympatický a vtipný. Konečne nie ten uhladený nasilu charizmatický fešáčik, ale špinavý, ožratý, vychcaný ilegálny boxer-cigán.