Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Krimi
  • Dokumentárny

Recenzie (10)

plagát

Wild Wild Country - Part 1 (2018) (epizóda) 

Zaujímavý dokument začína v relatívne pomalom tempe, ktorej tretinu stopáže si pre seba ukradla neuveriteľne otravná ženská, ktorá sa tvári akoby všetko vedela a všade bola. Neviem prečo dostal toľko priestoru človek, ktorý je podozrievaný z toľkých machinácií a klamstiev. Oklamali a okradli ľudí, aspoň to je dojem po prvej časti. Uvidíme čo prinesú ďalšie diely.

plagát

Wild Wild Country - Part 2 (2018) (epizóda) 

Tak, druhý diel sa pekne rozbieha na americkej pôde, kde to začína vrieť a pnúť medzi starousadlíkmi a novopríchodzími. Napätie sa dá niekedy krájať a táto bitka tuším bude ešte drsná. Hoci sa zdá, že Rajneeshovia dodržujú zákony a pravidlá, tak úzkoprsí sedláci zo zapadákova majú iný názor a ich "way of live" je niečo, na čo sa nesiaha. Takže typická mentalita (amerických) primitívov sa stretne s vychcanosťou Rajneeshov a toto nemôže skončiť bez vážnej konfrontácie. Asi nie. Inak obdiv pre tých týpkov čo si postavili takúto komunitu, nech už ich ciele boli akékoľvek.

plagát

2001: Vesmírna odysea (1968) 

Neuveriteľne nadčasový film, dychberúce efekty (v kontexte ich vzniku), škoda len, že pointa tak trochu ušla a ťažko povedať, či by mi druhé zhliadnutie pomohlo ju nájsť. Veľmi dlhá stopáž, neskutočne sa to vlieklo, ale na druhej strane oddychovka ktorá ostane v hlave ešte nejakú dobu. 3* za nadčasovosť a osobitý štýl.

plagát

Stranger Things - Kapitola osmá: Bitva u Starcourtu (2019) (epizóda) 

Primitívnejšie to snáď už ani nešlo. Absolútne najhorší diel tejto série a aj celej ST. Hlúpe, naivné, predvídateľné. Bez emócie, bez akcie, humoru, všetko predvídateľné a neuveriteľne dlhé. Veľké sklamanie.

plagát

Sviňa (2020) 

Treba vidieť, hoci to nie je filmárska chuťovka. Možno otvorí oči aj slepým, možno nie. Takým už niet pomoci. Mrzí len, že sme to všetko dopustili. Že sme zostali ticho. Keby to nebolo na motívy skutočných udalostí, človek by si povedal, že je to absurdné a nereálne. Želám si, aby to takým len zostalo, ale obávam sa, že opak je pravdou.

plagát

Sluha národa (2015) (seriál) 

Vtipné, nápadité, úžasne vyobrazená (a vystupňovaná do extrému) "východná" mentalita, ktorá je nám, Slovákom a Čechom veľmi blízka. Filmársky to nie je nič prevratné ale obsahom je to viac "naše" ako sa na prvý pohľad môže zdať. Prekvapilo a zatiaľ po štyroch dieloch 4*.

plagát

Diagnóza (2019) (seriál) 

Veľmi zaujímavý dokument ktorý v podstate poukazuje okrem iného na totálnu neschopnosť amerického zdravotníctva čeliť otázkam 21. storočia a prvý diel ma dorazil ako ma už dávno nič nedorazilo. Mladá žena ktorá roky nevie čo jej je a trpí v bolestiach, je po 2 mesiacoch adekvátnych vyšetrení v Európe konečne zdiagnostikovaná a môže sa liečiť. Bez toho, aby sa musela zadĺžiť ešte aj v EÚ, narozdiel od USA, kde má dlhy a ma problém ich splatiť. Vivat chorý systém, vivat Amerika. Naozaj ma po zhliadnutí najviac mrzí jej osud a že musela tak dlho trpieť v bolestiach len kvôli tomu, že sa narodila v tak primitívnej krajine ako je USA.

plagát

Funny Games USA (2007) 

Film má neskutočne silný nasierací faktor a dokáže vás dohnať k zúfalstvu a beznádeji ktorá ide ruka v ruke hlúposťou. Hoci je to naozaj abnormálne vygradovaný film, aký som nevidel už dosť dlho, (asi najviac sa to gradovalo pri tom pretočení ovládačom), tak tento film je podľa mňa aj veľmi hlúpy, trápny a nebuduje niekedy dojem, že sa nedá nič urobiť, lebo ono sa dá. Postava otca, aj keď si nepamätám jeho meno, asi George, je sračka až to bolí, keď si niekto hoc aj zlomí nohu, keď je v ohrození života, nebude sa správať ako totálny slaboch. Naspoiloval som už však viac než dosť, tak to trochu zhrniem - film je fajn, hlavne keď ho hltáte bez rozmýšľania, ale stačí niekedy len trochu premýšľať a zistíte, že svojou hlúposťou stráca na kvalite. Hlavne tým, že sa zachrániť dalo ešte omnoho skôr ako sa niečo vážnejšie vôbec stalo a aj tým, že už keď sa aj stalo, treba sa správať inak. A ešte - nemám rád keď musím byť klamaný náhodami - keď žena hľadá pomoc a má práve také šťastie, že nezastaví akékoľvek iné auto, ale práve to, ktoré nemá. Aká je na to šanca - 5%?? 55%, hlavne vďaka tomu, že to malo zvláštne silnú atmosféru a zaujalo to. Keby som hodnotil otca rodiny, dám mu s tými vajciami po hlave a tej žene by som poradil, aby sa rozviedla. A aby rozmýšľala skôr, ako je neskoro.