Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenzie (10)

plagát

Havel (2020) 

Velmi slabo natoceny film. Je to len zoskupenie nesuvisiacich scen, ktorym chyba nejake prepojenie. Inak povedane film skace z jednej udalosti na druhu a clovek nechape co sa zrovna deje a preco. Film vyzaduje od divaka vysoku znalost o zivote Havla, pretoze nic poriadne nevysvetli. Autor iba vybral nejake vyznamne udalosti z jeho zivota, natocil ich, nahadzal ich dokopy a hotovo. Neriesil ci to bude davat zmysel, ci tam nieco nechyba a tak. Zivotopisny film by mal byt koncipovany tak aby si ho uzili aj ludia ktori o tej historii nic nevedia. Pustit toto cloveku ktory o Havlovi nikdy nepocul tak bude totalne mimo.

plagát

Flash (2014) (seriál) 

Teenage vzťahová sračka s nefungujúcim svetom, ktorý sa ohýba podľa potrieb scenáristu. DC Comics si najalo na tento serial ľudí, ktorí dosrali Supermana a aby to nebolo málo, ešte im dajú tak malý rozpočet, že aby mohli spraviť špecialne efekty, tak museli šetriť na scenári a herečkom obsadení. Preto scenáristu našli niekde pri ceste s "tesco čučom" v ruke, z 10tich hlavných hercov najali 2 dobrých a zvyšok ležal pri tom scenáristovi. Herecké výkony má tento serial priam nevídané. Tá Caitlin musí byť strašne dobrá v sexe, pretože herectvom ten casting nemohla vyhrať. Neverím, že by ju prijali ani keby došla jediná na ten casting.

plagát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Tomuto filmu sa podarilo niečo čo sa už dlho nepodarilo žiadnej pecke - nepokazil záver! Stačí menovať: Edge of Tomorrow (ked prišiel Cruise o schopnosti tak mi ten film bol ukradnutý lebo už to bola nudná a zbytočná "dráma"), alebo napríklad John Wick (celý film brutálna akcia, zabíja cca 20 ľudí za minútu a potom príde záverečný boss ktorý sa ho celý film bojí ale ked príde záverečný súboj tak prakticky povie - "bál som sa stretu s tebou aby som ti neublížil, ale teraz ťa teda rozbijem" úplne nelogické a nudné! Keby ho John Wick odstrelí vo výskoku a ukončí to za pár sekúnd tak to je epický záver).. Proste producenti nedopustia aby nebol záver napínavý že náš hrdina bude v prudkom ohrození a bude prehrávať.. Idioti! A práve v tomto spočíta najväčšie prekvapenie Kingsman! Záver nie je nudný! Prakticky do poslednej minúty sa človek zabáva a ked to aj občas vyzerá že to dejovo smeruje ku nejakému trápnemu klišé, tak sa to do minúty zmeni v žart, pretože to tam šlo len kvôli tomu aby si z toho spravili srandu. Hlavný hrdina nemusí byť v záverečnom súboji zlomený a na dne, aby nejakou náhodou zvíťazil.. Toľko najväčšia výhoda Kingsman. Okrem tohto je to priam brutálna komédia, kde som bol striedavo ohúrený akčnými scénami (v štýle John Wick) alebo som sa veľmi dobre bavil na ich humore :) Zatiaľ je to najlepší počin tohto roka! 95 percent!

plagát

Zodiac (2007) 

Špičkový film.. skoro žiadné dramatické scény(okrem sklepa), a hluché miesta.. Jednoducho veľmi pútavé a príjemné sledovanie. Film je až prekvapivo nestranný čo sa týka zodiakovej identity a to sa mi veľmi páči.

plagát

John Wick (2014) 

Jedným slovom: Odporúčam. John Wick je veľmi dobre natočený "revenge movie". Nádherné choreografie, minimum chaotických kamier (tzn. viac súvislých záberov) a veľmi zaujímavo vymyslený svet. Nedokážem pochopiť ako je možné, že to nepochádza z komiksu? Ten svet je neskutočne zaujímavo vymyslený a je škoda, že mu vo filme nedali viac priestoru aby sme ho spoznali hlbšie. Automaticky som si to vysvetlil tým, že to je komiks, ale on to je pôvodný námet. Scenár je plný akcie. Zápletka je priam komická, ale zato originálna. Ešte nikto nezabil 95 ľudí aby pomstil svojho psa, ktorého mal 24 hodín. Až na záverečnú bitku, ktorá do filmu fakt nezapadá a je maximálne zbytočná to má dobrý scenár. Teším sa na deň, kedy v produkčných spoločnostiach pochopia, že "napínavý" záverečný súboj netreba.. Liam Neeson určite závidí.

plagát

Na hrane zajtrajška (2014) 

Povedal som si: film o časovej smyčke, scifi a Tom Cruise, čo sa na tom dá skaziť? Odpovedou je, že takmer nič. Tento film, aj napriek mojim docela vysokým očakávaniam, dokázal prekvapiť. Nečakal som, že to bude až také vtipné a že to bude mať docela originálne vymyslený svet. Jediné (fakt jediné) čo by som tomu vytkol je až moc predvídateľný záver, ktorý mi bol jasný veľmi rýchlo. Škoda že to muselo byť, pretože do záverečnej bitky som sa vôbec nenudil. Vlastne záverečná bitka bola jediný nudný moment vo filme. To čo jej predchádzalo malo veľmi kvalitný scenár kde bolo vidno, že sa s ním vyhrali do detailov a kvalitne ho vyvážili. Aj napriek tomu perfektný film ktorý si zaslúži 90+!

plagát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Nový spiderman (narozdiel od prvého dielu) bol pre mňa sklamaním, pretože to čo minule fungovalo (temnejšia atmosféra, žiadna Mary Jane, minimum romantických zápletok, hlbšie ponorenie do sveta spidermana, atd.), tak to všetko sa teraz zmenilo. Zrazu je to plné sentimentálnych scén, snaží sa to byť vtipné pre detské publikum a spiderman robí množstvo nelogických vecí, ktoré sú len pre efekt (alebo dojemnú scénu) a dostáva sa do časovej tiesne kvôli vlastnej stupidite. Pre človeka, ktorý má rád dospelejšie filmy, bude toto veľkým sklamaním.

plagát

Captain America: Zimný vojak (2014) 

Veľmi milé prekvapenie. Posun oproti minulému dielu je obrovský a súčasnosť kapitánovi veľmi sedí. Tento film má z marvelových filmov zatiaľ najlepší scenár. Možno nie je veľmi originálny, ale to nevadí, hlavne že je pútavý a nabitý akčnými scénami. Žiadné dlhé sentimenty a množstvo akcie. A treba podotknút, že akčné scény tu majú priam skvelé choreografie. Jediné čo trochu (nie moc, vážne iba trochu) prekáža je chaotická kamera. Keby použili viac súvislých záberov, tak by tie akčné scény boli už úplne dokonalé. Taktiež osobnosť kapitána pojali trocha z iného uhla a pôsobí menej naivne ako doteraz, čo mu rozhodne prospelo. Konečne sa stane idolom fanúšikov a odpadne mu prezývka "no one's favourite". Rozhodne si to zaslúži lebo zatienil ostatné po-avengerovské filmy ako Ironman 3 a Thor 2.

plagát

Godzilla (2014) 

Prvých 30 minút to vyzeralo ako Ačkový film, ale potom sa začala séria nezmyselných rozhodnutí hlavných hrdinov a celkovo odfláknutý scenár. Ja byť Godzilla a uvidieť tento film, tak nebehnem do mesta a začnem ničiť mrakodrapy...

plagát

X-Men: Budúca minulosť (2014) 

Na nových xmenov som sa veľmi tešil, pretože vysoké hodnotenia dávali nádej kvalitného filmu. Bohužiaľ si zaslúžia tak maximálne 70, a aj to len za akčné scény. Dej v budocnosti je priam stupídny a neskutočne odfláknutý. Je z neho cítiť, že to napísali iba preto, aby mohli Logana poslať do minulosti. Dôvod oživenia starého Xaviera je mi neznámy, rovnako aj spôsob akým ho oživili. Nič tam celý film nespraví, má len 2 dojemné scény a vážne nič viac. Minulosť má dej lepší (ostatne je o nej skoro celý film), ale je až žalostne slabý a plný sentimentálnych scén, ktorých je zbytočne moc a nikam nevedú. Na druhú stranu akčné scény sú veľmi dobré. Quicksilver je priam famózny v každom mužovi/chlapcovi vzbudí túžbu mať také schopnosti. Magneto navzdory tomu, že sme v minulosti, je silnejší než kedykoľvek predtým a jednoznačne dominuje celému filmu. Jeho ráznosť v riešení problémov je priam ukážkovo jednoduchá a efektívna. Čo je smutné tak Logan/Wolverine je ústredná postava filmu a je tam úplne bezvýznamný. Neviem ako sa im toto podarilo dosiahnúť, ale je to tak. Má tam asi jednu akčnú scénu a okrem toho je zatienený ostatnými. Keby tam nebol vôbec tak si toho nevšimnem. Zvyšné postavy sú tam len kvôli deju, inak sú úplne zbytočné. S výnimkou Blink, ktorá svojimi portálmi posúva akciu na inú úroveň. Inšpirácia jej akčných scén v hre Portal je očividná a je to dobre. Zhrniem to: slabý dej, skvelá akcia, veľa postáv, z ktorých majú význam iba 2 a ostatné sú maximálne nevyužité a ešte množstvo sentimentu. Presne toto môžete očakávať od tohto filmu.