Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Horor

Obľúbené filmy (10)

Dokonalý trik

Dokonalý trik (2006)

Môj najobľúbenejší Nolanov film(a to ich mám rád všetky)..Dokonale prepracovaný temný príbeh o rivalite a nevraživosti, ktorá zachádza príliš ďaleko..Striedanie časových línií je zaujímavé, hudba pridáva na temnej atmosfére, herci sú skvelí a pod Nolanovou taktovkou klape všetko ako má..navyše tu nie je núdza o všemožné zvraty v deji, štipka sci-fi takisto neuškodila.. Namiešané je to výborne.. Dokonalý trik = dokonalý film pre mňa..

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa

Pán prsteňov: Spoločenstvo Prsteňa (2001)

Tento film(a vlastne vôbec celá trilógia) sa asi ani nedá popísať slovami. Ak by som mal označiť nejaký film ako dokonalý, tak si vyberiem práve tento. V rozšírenej verzii priam siaha trilógia pána prsteňov k dokonalosti. To sa nedá len pozrieť, tento film si musí človek užívať.. tie herecké výkony, to prostredie, tá atmosféra, tá hudba, ten príbeh, tá temnota... jednoducho fantastické.. spoločenstvo prsteňa je pre mňa top z tých troch častí, aj keď samozrejme dve veže a návrat kráľa sú rovnako famózne.. Vynikajúca jazda počas celých okolo 200 minút.. O to väčší dôkaz o kvalite tohto filmu je to, že čím viackrát ho vidíte, tým viac si ho užívate.. mňa pán prsteňov od petera jacksona snáď asi nikdy neomrzí..

Pán prsteňov: Dve veže

Pán prsteňov: Dve veže (2002)

Pri prvom zhliadnutí som to považoval "len" za výborný film..po viacerých zhliadnutiach opäť hodnotím tak ako pri jednotke..a to, že ide o geniálny počin..a že tento film čím viackrát vidíte, tým viac si ho užívate..na prvýkrát sa to tak rýchlo nevstrebe všetko...síce dejovo to nie je až také skvelé ako jednotka, ale je tu rad iných fantastických vecí.. famózna bitka, hudba, akcia..a tá beznádej dávajú filmu silné emócie.. Gandalfov príchod na konci bitky, Thedoemov monológ, či Samove rozprávanie na konci.. to sú tak nezabudnuteľné a famózne scény, že mi ostanú v pamäti snáď do smrti..už len pri cválani Gandalfa,Aragorna a spol do Edorasu pri znení skvelej hudby a pozeraní na krásne exteriéry, v pozadí ktorých sa týčia zasnežené hory má človek zimomriavky..na toto ma Peter Jackson talent...nič iné okrem 5* nemôžem dať..

Pán prsteňov: Návrat kráľa

Pán prsteňov: Návrat kráľa (2003)

Famózne ukončenie najlepšej trilógie všetkých čias. Výprava sa končí a každému priaznivcovi pána prsteňov je v okamihu záverečných tituliek ľúto, že cesta sa skončila. Opäť v tejto časti majú všetky postavy svoju úlohu, svoj podiel na príbehu, vrátane najmenších. Opäť vynikajúco spracovaná bitka tak ako v dvoch vežiach. Rozšírená verzia je neprekonateľná. Sarumanova smrť, či Sauronov posol pred bránou Mordoru..to snáď aj museli vystrihnúť, pretože by inak mohli povoliť vstup len ľuďom od 15 rokov. Avšak tieto scény sú výborným a nezabudnuteľným doplnkom. A prepáčim aj ten viackrát omieľaný záver, ktorý mohol byť minimálne štvornásobne kratší. Napočítal som asi 3 momenty, kedy film už mohol skončiť. Avšak beriem to tak, že jednoducho takáto fantastická trilógia sa nedala ukončiť jednoducho za 5 minút. Nezaslúžila by si to.. Síce stále je pre mňa spoločenstvo top..avšak pod 5* ísť by bolo hriechom.

Kruh

Kruh (2002)

Nepamätám sa na film, ktorý by mi privodil také stiesnené pocity pri jeho sledovaní..hlboko znepokojujúci film s geniálnou atmosférou, ktorý vás prikove k posteli a nenechá vás vydýchnuť..pre mňa jeden z najlepších hororov vôbec..tomuto filmu možno vytknúť fakt len málo, ak vôbec niečo...Atmosféra je vynikajúca, hudba od Hansa Zimmera skvelá.. herecky je to obsadené na jednotku.. a dejovo je to asi najlepší horor aký som videl (aj keď možno hovoriť aj o trilery a nie horore)..zatiaľ čo ostatné horory sa sústredia len na atmosféru, pár ľakačiek, tak tu sa to zvrháva takmer do detektívky so slušným vyvrcholením.. niektoré scény mi utkveli v pamäti a len ťažko na nich zabudnem. takisto skvelý počin režiséra, kde to už na konci vyzerá, že všetko dopadlo štastne, tak až vtedy začína šialenstvo a peklo na zemi.. skladám klobúk dole pred týmto filmom..a dávam jasných 5*

Posledný samuraj

Posledný samuraj (2003)

Jeden z vrcholov Edwarda Zwicka, ktorý vás vtiahne do deja zasadeného v rajskej japonskej prírode. Ničím originálny príbeh, no aj napriek tomu si vás podmaní krásnymi exteriérmi, skvelými hercami, emotívnymi momentmi a Zimmerovou hudbou, ktorá sadne ako uliata. Tom Cruise je vo svojej úlohe výborný a jeho charizma posúva film ešte vyššie. Očarujúci veľkofilm so všetkým, čo k tomu patrí.

Statočné srdce

Statočné srdce (1995)

Vynikajúce.. jednoznačne najlepší počin Mela Gibsona v jeho kariére.. takto si predstavujem historický dramatický príbeh.. je plný lásky, emócií, odvahy, nenávisti, krutosti a zrady... Síce mi niektoré scény prišli ako keby rozpočet filmu nedovolil viac(komparz v bojových scénach)..avšak to bola malinká zanedbateľná trhlinka oproti všetkému ostatnému... príbeh o láske a pomste vyústenej do boja za vyšší cieľ doplnený krásnym a rovnako geniálnym hudobným doprovodom od Jamesa Hornera... záver a vlastne celý film emocionálne na vysokej úrovni.. 5 oscarov v správnych rukách..

Krvavý diamant

Krvavý diamant (2006)

Po viacerých zhliadnutiach zvyšujem na 5*.. výborné akčné dobrodružstvo na pozadí politických špinavostí.. násilné, krvavé, občas trochu samoúčelne ale predsa dojímavé..samozrejme s výborným hereckým obsadením a skvelou hudbou od Jamesa Newona Howarda... Ďalší skvelý počin od Edwarda Zwicka