Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Fantasy
  • Dráma
  • Akčný
  • Krátkometrážny

Obľúbené filmy (10)

Veľmi nebezpečné známosti

Veľmi nebezpečné známosti (1999)

Knihu som nečítala a ani sa nechystám - akosi ma to neláka, no toto filmové spracovanie ma jednoducho dostalo. Perfektne spracovaný film, so zaujímavými postavami a skvelým koncom.

Na vlásku

Na vlásku (2010)

Ako dieťa som sa dostala k poviedke o princeznej, zavretej vo veži, s vlasmi tak dlhými, že po nich jej princ mohol šplhať za ňou hore, ale nikdy som žiadnu filmovú, či animovanú verziu (ak vôbec sú) nevidela. Keď som sa dostala k tejto rozprávke, bola som v pomykove - nemám totiž rada rozprávky, v ktorých sa spieva - to fakt nie! Ale vizuálna stránka príbehu a celkovo celý príbeh - aj keď je to riadne predvídateľné klišé, ktoré nám bolo ponúknuté už v mnoho podobách - ma tak odrovnali, že som pri obrazovke zostala a neľutujem. Nádherné, podarené a milé! Čo viac si želať?

Šiesty zmysel

Šiesty zmysel (1999)

Ten koniec zaťal do živého - brilantne premyslené, s úžasným dejom. Ten pocit, ktorý vo mne tento film zanechal odoznieval ešte dlho po tom, čo sa na obrazovke zjavili záverečné titulky.

Legendárna partia

Legendárna partia (2012)

Neviem čím to je - táto rozprávka neoplýva ničím, čo by sme už nevideli inde - ale ten príbeh sa mi dostal pod kožu. Už veľmi dávno ma nič tak nenadchlo.

Vykúpenie z väznice Shawshank

Vykúpenie z väznice Shawshank (1994)

Prečo aj ja nemám kamaráta ako je Red? Otázka, ktorá mi behala počas sledovania po rozume. A odteraz, keď mi niekto položí otázku, ktorý film je môj najobľúbenejší, jednoznačne bude moja odpoveď znieť: "Vykúpenie z väznice Shawshank." Na konci filmu som doslova onemela a odniesli to tri balíky vreckoviek. Toto je jednoznačne film, ktorý má atmosféru, príbeh, postavy so silným charakterom a krásny, prekvapivý a dokonalý záver. Odporúčam naozaj každému.

Zelená míľa

Zelená míľa (1999)

M.C. Duncan, Darabont a King = dokonalá kombinácia. Väzenská dráma, ktorá Vás chytí za srdce a prinúti Vás zamyslieť sa nad útrapami života. Nejednu moju slzu si tento film vybral a ešte dlho po vzhliadnutí vo mne doznievali všetky tie sakramentsky (ne)príjemné pocity. A čo ma trápilo najviac bolo: "prečo len ten John musel takto skončiť?" Film, na ktorý naozaj nikdy nezabudnem.

Malá princezná

Malá princezná (1995)

Neobyčajný film, s neobyčajnými postavami a neobyčajným čarom.

Anjeli a démoni

Anjeli a démoni (2009)

Knihu som čítala a bola som nadšená. Film je jej slabším odvarom, no je o dosť lepšie spracovaný ako Da Vinciho kód. 95%

Na vine sú hviezdy

Na vine sú hviezdy (2014)

"Bolesť si treba vytrpieť!" Už kniha ma očarila a spustila vo mne vlny emócií, nevedela som, či sa skôr smiať alebo plakať. Som veľmi rada, že film naplnil moje očakávania.

Kráska a zviera

Kráska a zviera (2017)

Doslova kúzelný zážitok. Emma sa narodila pre to, aby si zahrala Belle, efekty boli doslova úchvatné a vôbec mi pri sledovaní nevadilo, že som túto rozprávku videla už minimálne stokrát a v piatich rôznych podobách. Kráska a Zviera u mňa prekonali dokonca aj Popolušku.