Reklama

Reklama

Flynn Rider je najúspešnejší a zároveň najhľadanejší zlodej v kráľovstve. Na svojom poslednom úteku sa uchýli do tajomnej, osamelej a, ako sa domnieva, opustenej veže. Chyba! Zo sebavedomého suveréna sa stáva rukojemníkom najzvláštnejšieho stvorenia, aké kedy stretol. Vežu totiž obýva tajomná dievčina s predlhými zlatými kúzelnými vlasmi menom Rapunzel. Zlá starena Gothel ju ako dieťa uniesla z rodičovského hradu, aby z jej dlhých vlasov dlhých dvadsať metrov čerpala mladosť a krásu. Rapunzel celý svoj život strávila zamknutá vo veži s jediným spoločníkom – malým svojráznym chameleónikom. Dnes je vo veku tínedžerky s bujnou fantáziou a Flynnov vpád a následný zmätok je tak vítaným spestrením nudného života. Nečakaná zmena spôsobí, že Rapunzel po prvýkrát opustí svoje väzenie a vydáva sa aj s novými spoločníkmi na dramatický útek, plný dobrodružstva, zamotaných situácií a divokých zážitkov, pri ktorých ich životy visia doslova – na vlásku... (TV JOJ)

(viac)

Videá (11)

Trailer 4

Recenzie (1 515)

Psema 

všetky recenzie používateľa

"Pánev? Tak to je nejvíc!" Výtečný upgrade "plochých" Disneyovek. Sice mu chybí chytlavější songy, ale jejich absenci bohatě vyvažuje štědrá nálož vtipů, popkulturních odkazů (doufám, že záběr s koněm, přeskakujícím křičící holčinu, byla vědomá vykrádačka Transformerů) a výtečných akčních scén, které doslova přetékají nápady. "A nakonec se týden slavilo... rád bych vám pověděl víc, ale moc si z toho nepamatuju." P.S.: Český dabing zase jednou geniální. ()

Falko 

všetky recenzie používateľa

Velmi malicko chybalo k piatej hviezdicke, mozno kvoli prvej tretine filmu, inac zvysok animaku bola perfektna zabava tak ako aj pre malych, tak aj pre dospelych. Ti mladsi divaci sa najviac budu zabavat na chameleonovi, najlepsim princezninym zvieracim priatelom a konovi, ktory sa z nejakeho neznameho dovodu spraval ako pes a na jeho bojovne pohlady nikdy nezabudnem, ale je to humorne a zabavne. Vdaka 3D to bol krasny vizualny zazitok, hlavne vdaka farebnym lietajucim svetlam. Romanticka rozpravka sa z mojho pohladu vydarila a po dalsom pozreti prehodnotim, ci mu nepridam aj tu piatu hviezdicku..... Takze aj pri druhom pozreti sa mi to pacilo, ale zostavam pri styroch hviezdickach.________ Mandy Moore - (Rapunzel) +++ Zachary Levi - (Flynn Ryder) +++ Donna Murphy - (Matka Gothel) +++ Ron Perlman - (Brat Stabbington) +++ M.C. Gainey - (Kapitán stráže) +++ Richard Kiel - (Vlad) +++ Produkcia: John Lasseter +++ Hudba: Alan Menken +++ (Videl v 3D kine 14.12.2010) ()

Reklama

gogo76 

všetky recenzie používateľa

Štúdiu Disney sa konečne podarilo zabodovať a keď už, tak poriadne, pretože je to jeden z najvydarenejších animákov za posledné roky. Zámerne nechcem porovnávať, pretože animáky pozerám rád a tých podarených je naozaj dosť. Plagát k filmu nebol nijako zvlášť lákavý, no trailer vo mne prebudil zvedavosť a natešené recenzie ma utvrdili v tom, že som sa rozhodol rovno kúpiť DVD. Deti sú z filmu pobláznené už asi mesiac a stále ich to drží a ja som si to užil tiež. Na Disneyovkach mi vždy vadili pesničky, ale tu až na tú sladkú "lampiónovú" nevadili, skôr naopak. Pieseň z krčmy "Každý svoj sen má" si mumlem popod nos už niekoľko týždňov po zhliadnutí. Humor funguje skvele, naozaj som sa dobre bavil a najviac u mňa bodoval chameleón Pascal. Naháňačky i akčné scény sú výborne natočené, zvlášť sa vydaril útek z krčmy a pretrhnutá vodná priehrada. Animáky výnimočne pozerám s dabingom a tu je naozaj vydarený. Keď som začul hlášku " trošku mi lepí", tak ma to prekvapilo i pobavilo. Používali sme to asi pred dvadsiatimi rokmi a myslel som, že táto hláška vymrela. Každý, komu "lepí" a váha či to pozrieť by sa mal určite odlepiť a poobzerať sa po tomto animáku, pretože stojí za to. Ideálny darček pre deti a neviem či sa mám hanbiť, ale i pre mňa. 100% ()

Ainy 

všetky recenzie používateľa

Jak jsme viděli, pánvička je bezpochyby nejúčinnější zbraň hromadného ničení, akorát se nevejde do kabelky a připnutou na kotníku by ji taky hned každý viděl. Upřímně mě rozesmál asi jen bělouš, jehož předci měli pravděpodobně pletky s loveckými ohaři. Takové nonverbální komunikace mezi lidmi a zvířaty mě potěší vždycky; Locika s chameleonem nebo vzájemná přitažlivost mezi Maximem a Flynem. Jsou to pohádky, kde je téměř vše dovoleno a fantazii se meze klást nemají. Příběh plný radosti, akce, dobrodružství a s rozumným množstvím sympatických písniček mě opravdu bavil. ()

Jara.Cimrman.jr 

všetky recenzie používateľa

"Už jsem ti řekl, že jsem spíš na brunety?" Už léta mi žádný vlas nedorostl přes vysoké čelo a ač to bude znít neuvěřitelně, tak jsem se na svých vlasech nikdy nezhoupl přes hluboké údolí. A aby nebyl stesku konec, tak jsem si nikdy nehrál na schovávanou s chameleonem, v lese jsem ještě nenarazil na odhodlanou princeznu a ani jsem si nezašermoval s naštvaným koněm nadél. Když už jsem to nezažil, tak jsem to alespoň viděl. Bylo to docela hodně zábavné, ale na druhou stranu si nejsem zcela jist tím, jestli bych trval na svém tvrzení i v případě, kdybych se na to díval bez svých bavících se ratolestí. ()

Galéria (178)

Zaujímavosti (42)

  • Obrovská taneční scéna společně se scénou s lucernami zahrnovala tři tisíce lidí v davu. Pro studio Walt Disney to byla největší scéna s animovanými postavami vůbec. (ČSFD)
  • Hlavní postavy filmu, tedy Flynna a Lociku, lze vidět i v dalším filmu od studia Walta Disneyho – v Ledovém království (2013). Konkrétně se jedná o scénu, kdy před korunovací Elsy vyběhne princezna Anna z hradu. (tb_23)

Súvisiace novinky

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

Našla hraná verze Na vlásku Lociku?

13.08.2023

Studio Disney s hranými remaky svých ikonických pohádek v posledních letech nijak nezpomaluje, a kromě již oznámené Moany, Bambiho nebo Lilo & Stitche nás v budoucnu čeká také muzikál Na vlásku.… (viac)

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (viac)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (viac)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (viac)

Reklama

Reklama