Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Thriller

Obľúbené seriály (10)

Walking Dead

Walking Dead (2010)

Určite to mnohí poznáte ....začnete pozerať nejaký seriál.Pozriete si zopár častí a potom sa s tým nedá prestať-chronická závislosť :-)V mojom prípade to bolo tak,že som až neskôr zistil,že nejaký Walking Dead už beží.Asi to bude spôsobené tým,že namiesto serálov uprednostním väčšinou celovečerné snímky.Ale toto bola iná kapusta.Kedže zbožnujem filmy s apokalyptickou a zombie tematikou,predstavuje tento filmársky počin pre mňa dokonalé skĺbenie týchto subžánrov.Ja viem,poviete si : "len počkaj na ďalšie série" :-) Z mnohých Vašich názorov je mi jasné,že niektoré epizódy,resp.celá séria sú slabšie.Ale v ktorom seriáli také nie sú ??? Pre mňa je veľkým pozitívom fakt,že sa tvorcovia nesústredili na bezduché likvidovanie mozgov nakazených "walkerov".Príbeh skupinky hrdinov,ktorí sa musia dennodenne pretĺkať krajinou poznačenou beznádejou a nasiaknutú krvou a bojovať o to najzákladnejšie Vás zasiahne a už nepustí.Určite by sa tvorcom dali vytknúť mnohé nedostatky,ale ako som už spomenul,podstatný je príbeh.Hercké obsadenie je dobre zvolené.Vyzdvihol by som azda "kušostrelca"-N.Reedus-a. Ak by som mal tú možnosť zasiahnuť do scenára,určite by som tých úbohých "kusáčov" naučil prispôsobiť sa okolnostiam,tzn.vylepšil ich primitívne motorické,resp.rozumové schopnosti(aj keď s praženicou namiesto mozgu to asi ide ťažko,že?).Zopár učenlivých kreatúr by dej jednoznačne spestrilo.A to všetko preto,že ich zabíjanie mi už niekedy pripadá ako jednoduchá detská hra :-)a to je na škodu,lebo sa vytráca to prepotrebné dramatično. Celkovo ale tento seriál hodnotím najvyšším hodnotením.

Klinika Grace

Klinika Grace (2005)

Obľúbený seriálik mojej manželky,ale nehanbím sa priznať,že aj mňa zaujali osudy viacerých postáv.Nemocničné prostredie nie je moje obľúbené miesto na oddych,ale pri tomto dielku mi to akosi neprekážalo.Jednoznačne pohodová rodinná záležitosť.

Fringe

Fringe (2008)

No čo už povedať k tomuto novodobému kultu?ak máš pocit,že máš veľa voľného času,začni pozerať Fringe-a a zistíš,čo je to droga :-) Ako tu už bolo viackrát spomenuté každá generácia má svoje X-Files :-) a tento seriál teda v ničom nezaostáva,ba práve naopak.Pokročilá technológia,sympatickí hrdinovia,veci medzi nebom a zemou,moderný šat a v neposlednom rade elektrizujúca atmosféra z neho robia ťažko odolateľnú záležitosť.

Dr. House

Dr. House (2004)

Pre jedných arogantný a samoľúby čudák,pre iných neprekonateľná modla. Za tých 8.sezón veru Gregory House nezaháľal a svojou neuveriteľnou intuíciou ala Sherlock Holmes stihol svojimi rozhodnutiami zachrániť desiatky ľudských životov.Neuveriteľlne štastná voľba hlavného predstaviteľa robí tento projekt o triedu lepším oproti iným "medicínskym"seriálom.Ja osobne som len postupne prichádzal Gregorymu na chuť,lebo mi spočiatku prekážala jeho arogancia,ale ako išiel čas,pochopil som,že za maskou "tvrďasa"sa ukrýva nevšedný človek a lekár a teraz mi tá jeho príslovečná arogancia vyslovene vyhovuje.Ako niekedy s obľubou vravím :"Človek nemusí byť priateľ s každým a za každú cenu"....

Bratstvo neohrozených

Bratstvo neohrozených (2001)

Desať hviezdičiek pre tento seriál by bolo málo.Spolu s mojou manželkou (na ženu má neuveriteľnú vlastnosť - miluje vojnové filmy)sme hltali diel za dielom a po skončení celej tejto vojnovej ságy upadli do akejsi letargie.Bolo nám ľúto,že toho nebolo viac. To čo prišlo potom (Pacific)už nenaplnilo naše očakávania,škoda. K samotnému seriálu asi toľko,že výber hercov,bojové scény,triky,atmosféra to Všetko bolo citlivo zvolené a povedal by som Dokonalé.

Apokalypsa - Druhá svetová vojna

Apokalypsa - Druhá svetová vojna (2009)

Neuveriteľné ako jeden neuznaný rakúsky maliarik zmanipuloval masy a priviedol svet na pokraj priepasti.Démonické schopnosti AH našli živnú pôdu v 1.svet.vojnou zbedačenom nemeckom národe.A to,čo nasledovalo potom už história zachytila v učebniciach dejepisu. K samotnému seriálu len toľko : pochybujem,že niekto niekedy lepšie zachytí všetku tú hrôzu,ktorá sa prehnala svetom a ukázala,čo sa môže stať,keď ľahostajnosť mocných prerastie v bezmocnosť a zanechá len oči pre plač.Bohužiaľ ľudstvo vždy bude vzývať diktátorov a on sa ten Démon vždy niekde rád objaví.

Dva a pol chlapa

Dva a pol chlapa (2003)

Charlie a spol....nevyčerpateľná studňa zábavy,ktorá askosi vyschla s odchodom Ch.Sheena.Nezáleží na tom,čo bol skutočný dôvod týchto skutočností,seriál tým bezpochýb utrpel.Škoda.

Putovanie s dinosaurami

Putovanie s dinosaurami (1999)

Dino - téma pre mňa nikdy nestratí svoje čaro a dokumentov tohto ypu nikdy nebude dosť.

Spartakus

Spartakus (2010)

Zoberieme veľa krvi,potu,nahých tiel.Celé to premiešame pieskom z Capuy,dochutíme jemnou dávkou love story a vznikne nám jeden akčný - históriou inšpirovaný serál,ktorý vás zdrapí do svojich pazúrov a už tak ľahko nepustí.Jasné,že má seriál aj veľa nedostatkov,ale kto v ňom hľadá nejaké vážne umenie ???