Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Horor
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obľúbené seriály (10)

Sopranovci

Sopranovci (1999)

Seriál, ktorý stál pri zrode súčasnej modernej televíznej tvorby a vo svojej dobe lámal rekordy sledovanosti. Perfektná, komplexná sonda jedného mafiánskeho klanu z Jersey. Skvelý scenár, množstvo už legendárnych dialógov a hlavne životná rola Jamesa Gandolfiniho aka Tonyho Soprana. Pre mňa top seriál a po dlhšej dobe ho mám opäť rozpozeraný, takže o zábavu mám postarané. 5*(10/10)

Poslední království

Poslední království (2015)

Ako fanúšik knižnej predlohy musím povedať, že som zatiaľ spokojný. Porovnávať knihy a seriál nemá zmysel. Dôležitejšie je to, že zo seriálu je cítiť feeling kníh. Po niekoľkých častiach ma o tom presvedčila aj samotná postava Uhtreda. Je to správne dobové, drsné,surové, svižné a zbytočne sa tu dlho nekecá. Proste prijemná oddychovka a priamočiarejšia alternatíva k Vikings. Palec hore a zatiaľ 5* (9/10).

Ray Donovan

Ray Donovan (2013)

Bad ass hlavný hrdina, u ktrorého je rodina na prvom mieste. Toto je presne seriál podľa môjho gusta. Nebudem ďaleko od pravdy ak poviem, že Ray Donovan je pre Lieva Shreibera životná rola. V tomto (odpočívaj v pokoji J. Gandolfini) ako aj v ďalších elementoch (najmä čo sa týka vykreslenia vzťahov v rodine Donovenových) mi seriál pripomenul mojich obľúbených Sopranovcov. Po dvoch kompletných sériach, až na zopár častí uprostred 2.série, kedy scénáristom došiel dych a Ray nám trošku "zmäkol", je to špičková dramatická podívaná, ktorej nechýba ani zopár litrov krvy. Pilot 3. série pokračuje v nastolenom trende a som zvedavý do akých sračiek sa Ray dostane tentoraz. 5* (9/10)

Rím

Rím (2005)

Opäť HBO a opäť kvalitný seriál. Musím priznať, že aj keď mám slabosť na tieto historické seriály, uprieť kvalitu týmto 22 častiam by bolo určite chybou. Na seriál pomerne veľký rozpočet je vidno. Vizuál a kostými super. Druhá seria pre mňa o trošku lepšia. James Purefoy má za rolu Marka Antonia môj rešpekt. Seriál hodnotím 5* (9/10) a škoda, že nepokračoval aj ďalšími sériami.