Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Krimi
  • Dokumentárny

Recenzie (19)

plagát

Šógun (2024) (seriál) 

Nekonečné tliachanie o ničom, trochu sklamanie, pribeh je nekonečný a nudný. Škoda, že je to len remake starého seriálu Shogun z 1980 a nič nové nepriniesol v dejovej línii. V podstate stačí, aby sa človek vyhol nekonečným konverzáciám v tomto remaku o ničom, pozrieť si film Shogun, ktorý je zostrihom seriálu z 1980. Oba staršie mi prišli pútavejšie a autentickejšie.

plagát

Mr. Robot (2015) (seriál) 

Spojlery... /// Celková pointa seriálu "Mr. Robot" sa zameriava na boj proti korporátnemu prehnanému vplyvu a vykorisťovaniu, zároveň však skúma hlbšie témy identity, reality a duševného zdravia. Seriál sa snaží ukázať, ako sa jednotlivec môže pokúsiť bojovať proti systémovej nespravodlivosti, ale tiež ako môžu byť naše vlastné vnímanie a motivácie skreslené našimi vnútornými konfliktmi a traumami. /// Hlavná postava, Elliot Alderson, je vykreslená ako technologicky nadaný, ale psychologicky narušený mladý muž, ktorý sa ocitá v centre kybernetickej vojny proti mega-korporácii E Corp. Elliotova cesta je zároveň bojom za odhalenie pravdy a snahou o osobné oslobodenie. Jeho interakcie s Mr. Robotom, ktorý sa ukáže byť jeho alter egom, a ostatnými "osobnosťami" v jeho hlave, ukazujú, ako Elliot bojuje so svojou identitou a realitou. /// Seriál tiež nabáda k zamysleniu nad tým, ako technológie ovplyvňujú našu spoločnosť a osobné životy, často zvyšujú náš pocit odcudzenia a odcudzenia, ale zároveň môžu slúžiť ako mocný nástroj pre sociálnu zmenu. Výsledné odhalenie, že Elliot je v skutočnosti jednou z mnohých osobností a že „The Mastermind“ bola persona vytvorená na boj proti korporátnemu zlu, rozširuje diskusiu o tom, čo to znamená byť „ja“ a ako veľmi môžeme ovplyvňovať alebo meniť náš svet. /// V širšom meradle "Mr. Robot" premýšľa nad tým, čo znamená bojovať za spravodlivosť v systéme, ktorý sa zdá byť navždy skorumpovaný a ako dôležité je nájsť si cestu k vlastným pravdám a uzdraveniu. Celý seriál je tiež komentárom k otázkam moci, kontroly a toho, čo to znamená byť hrdinom v neistom a často nepriateľskom svete.

plagát

Mr. Robot - Série 4 (2019) (séria) 

Spojlery...   Koniec štvrtej série a teda celého seriálu "Mr. Robot" sa zameriava na niekoľko kľúčových momentov: 1. Elliotova identita a jeho vzťah s Mr. Robotom: Cez celú sériu sme svedkami Elliotovho boja s jeho alter egom Mr. Robotom, ktorý je jeho ochranným mechanizmom a predstavuje jeho otcovu osobnosť. V tejto sérii Elliot napokon dospeje k pochopeniu, že Mr. Robot bol vždy časťou jeho vlastnej psychiky, ktorá ho chránila a pomáhala mu zvládať traumy z detstva. 2. Elliotovo skutočné ja a jeho rodina: Zistíme, že postava, ktorú sme poznali ako Elliota, je v skutočnosti ďalšia z jeho osobností – "The Mastermind", ktorú Elliot nevedomky vytvoril, aby mohol zrealizovať svoje plány na zbavenie sa korporátnych tyranov a vytvorenie lepšieho sveta. Skutočný Elliot bol po väčšinu seriálu uväznený vo vnútornej "fantázii", kde sa jeho život zdal byť normálny. "The Mastermind" musí napokon povoliť, aby sa skutočný Elliot vrátil a prevzal kontrolu nad svojím životom po tom, čo "hry" boli ukončené. 3. Rozuzlenie a uzdravenie: Koniec seriálu nás privádza k emocionálne náročnému uvedomeniu si "The Mastermind" a Mr. Robota, že musia umožniť skutočnému Elliotovi prebudiť sa a žiť plnohodnotný život. V poslednej scéne vidíme, ako skutočný Elliot preberá kontrolu, čo naznačuje nový začiatok pre neho. Vidíme tiež jeho priateľku Darlene, ktorá ho prijíma, čím sa série uzatvára na pozitívnom, hoci neistom tóne, čo naznačuje, že skutočný Elliot sa môže konečne vyrovnať so svojimi démonmi a začať znovu.     Tento koniec podčiarkuje hlavnú tému seriálu o hľadaní pravdy a osobnej identity, pričom zároveň poskytuje nadýchanie po intenzívnom psychologickom a spoločenskom boji. Celkové posolstvo je, že i napriek tmám, ktorými musíme prejsť, je možné nájsť uzdravenie a nádej.

plagát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Nechápem, ako sa pod takúto kravinu mohol podpísať Zack Snyder. Absolútne od veci nepremyslený a mega od veci trápny príbeh, ktorý nedával vôbec zmysel... Úplne ma ale rozsekal típek, ktorý roxorovou tyčou prerazil sklo (najmodernejšej) lietadlovej lode, ktorá si pohode lieta do vesmíru a tam to sklo proste vydržalo pohode kde je tlak X krát väčší, alebo ovladanie celej lode cez jednu páku, ktorá bola akurát v streleckej veži a následne sa rozbila celá loď... wtf???? A takychto nedomyslených kravín tam bolo od zaciatku toľko, že som to aj prestal počítať. Najmodernejšie laserové zbrane, ktoré nedokážu prestreliť stôl v bare, však prečo sa neskryť práve tam, alebo robot ktorý dostane dávku a ide sa proste z toho umyť k rieke... Netflix je odpad a pokiaľ budú ľudia tento odpad financovať, tak na poriadny film zabudnime...Škoda pozerať fakt hoci čo od Netflix....

plagát

Gróf Monte Christo (1998) (seriál) 

Absolútne vynikajúce spracovanie románu Alexandra Dumasa. Nádherné scény dopĺňa vynikajúce prostredie zámkov a luxusných panstiev. Napínavé až do poslednej chvíle, plné zvratov, kedy divák ani sám netuší ako sa sním gróf Monte Christo zahráva. Krutý a nekompromisný ale aj spravodlivý gróf si vyberá svoju daň, za zradu jeho najbližšími... Spojler: trochu ma prekvapila táto filmová adaptácia, kedy sa Dantès nakoniec vráti k Mercedes a neodpláva s otrokynou Haydée.

plagát

Rod Draka - Série 1 (2022) (séria) 

Seriál mali nazvať "Rod Pôrodu". Celá dejová línia bola o rodení a politike. Oproti GOT strašne slabý rozjazd a hlavne budovanie dejovej línie, postáv, a seriózneho pribehu mohutne zaostáva. Nakoľko pri GOT to bolo XY postáv, tu sa celá S01 točila o pár hlavných postavách. Na druhu stranu vizuálne a grafické spracovanie celkom na úrovni. Tak isto spracovanie drakov sa dalo. Ale veľká škoda príbehu, ktorý bol miestami aj otravný, kde sledovať celý diel len o politike nie je najlepšie. Čakal som skôr zvraty a náhle a nečakané zmeny... uvidíme, čo prinesie S02. Pre fanúšikov nekonečne dlhých dialógov o ničom a politike a trochu intríg fajin. Miestami mi to pripomenulo starší seriál Rím.

plagát

Pán prstenů: Prsteny moci (2022) (seriál) 

Dosť veľké sklamanie. Dej nudný, nie úplne vyvíjajúci sa a gradujúci strašne pomaly. Miestami až otravné alebo plne deravé scenáre a zbytočné dlhotrvajúce zábery, bez výpovednej hodnoty. Podpriemerné. Čakal som teda úplne niečo iné. Hudba vôbec nezodpovedá veľkosti scény. Jedine pozitívne môžem hodnotí výkon Galadriel, zachraňuje to vo veľa momentoch...

plagát

Obi-Wan Kenobi (2022) (seriál) 

Obi-Wan zničil ľavú stranu masky. Ahsoka zničila pravú stranu masky. Iba Luke bol schopný úplne demaskovať Vadera a priviesť Anakina späť... Moja obľúbená časť - "I am what remains" a "Goodbye Darth"

plagát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Brutálna Juhokórejská vyvražďovačka Squid Game, ktorá trhá divácke rekordy.