Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

po Filadelfii druhý užasný herecký koncert Toma Hanksa. Od tohto filmu som si ho začal viac všímať a veru .. nesklamal . Na filme klapalo všetko, scenár, réžia i úžasná kamera . :)

Zachráňte vojaka Ryana

Zachráňte vojaka Ryana (1998)

Asi jeden z najlepších vojnových filmov aky som hraný videl. Tie detailne zábery pri vylodení, samotný príbeh, šepotavá modlitba ostrostrelca na kostolnej veži ... no .. rad sa k tomu filmu vraciam .. dávam plný počet bodov

Mlčanie jahniat

Mlčanie jahniat (1991)

do čias vzniku Jahniat som o pánovi Hopkinsovi či džudy fosterky nič nevedel. Fosterka mi aj naďalej ostáva kdesi vzadu ale Hopkins, panečku, čo predviedol tu bolo excelentné U mňa patri film k TOPOM a pan Hopkins je jednoducho PÁN herec.

Master & Commander: Odvrátená strana sveta

Master & Commander: Odvrátená strana sveta (2003)

Jeden z mála filmov, ktoré mám aj doma. Tá úloha Russellovi sadla ako riť na šerbel. A to more ? neviem či to bolo kamerou , či režiou, ... ale keď to doma pozerám, to more cítim až v obyvačke. Veľmi dobre natočená a odohratá dobrodružná dráma , u mňa 5 bodov.

Adamove jablká

Adamove jablká (2005)

Tento film je dôkazom toho, že filmárska Europa nezomrela. Že sa tu ešte stále točia filmy , vhodné k nahliadnutiu , ktoré vám niečo povedia alebo aspoň zabavia. Scenárista i režisér zároveň vytvorili zhluk absurdných postav (nacista, rasista, alkoholik, farár, bulímik...a čojaviem kto všetko ešte) ich príbehy zmiešane akýmsi zaujímavým spojivom spola smiešne spola smutne vytvárajú krásnu až absurdnú filmovú rapsódiu. Dlho som váhal ten film pozrieť, keď som ho dostal. dnes nebanujem že ho mám a určite sa k nemu ešte rád vrátim. Dávam pohodových 5b.

Láska nebeská

Láska nebeská (2003)

anglický film anglický humor, anglická emma anglický Colin, čo už iné k tomu ešte dodať ??? treba len a len vidieť

Sedem statočných

Sedem statočných (1960)

videné nespočetne krát. Ak existuje rebríček westernov, tak tento film je u mňa na prvom mieste, úžasní herci, nádherný scenár, !!!!!

Madiken 2

Madiken 2 (1979)

Nikdy by som o sebe nepovedal, že sa ešte po šesťdesiatke nadchnem nad nejakým detským filmom. Ale takto stvárnenú Lindgrenovu, ... to .. jednoducho. fest to so mnou zalomcovalo. Krásny rodinný farebný jednoduchý filmček, s veľmi dobre hrajúcimi deťmi. Tak čistý priezračný film - ako vody v jazierkach Demänovských jaskýň, kde aj na dne 4 metrovej hĺbky možno čítať nominálne hodnoty mincí, čo tam turisti nahádzali . Film akosi zvláštne vtiahne diváka do obdobia dvadsiatych rokov, kedy mnohí prvý krát videli lietadlo, tešili sa z maličkostí, a žili tak nejak viac ľudsky , jednoduchšie a krajšie. Starším divákom (mňa nevynímajúc) určite asociuje spomienky na detstvo , keď nám radosť robilo šantenie v potoku, preliezanie obyčajných "latkových plotov", či šmýkanie sa po ľade v zime .

Antonia

Antonia (1995)

Nemám slov !!! Krásne, plné, nesmierne ľudské. Willeke bola úžasná. Celý herecký komparz, scenár, citlivá a zaujímavá réžia ... opakujem .. nemám slov. Divák so zmyslom pre dramatičnosť, a humor, pre poetiku a múdrosť .. ... (to všetko tam je) si určite príde na svoje.