Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenzie (15)

plagát

Firefly (2002) (seriál) 

Škoda, že sa diváci nedočkali ďalších epizód. Dej bol výborne našliapnutý , postavy zaujímavé a sympatické, z ktorých vynikal perfektný kapitán Nathan Filion alias Mal Reynolds, a ono už ťažko nájdete inú si-fi s prvkami westernu, pričom to všetko organicky funguje. 80 %.

plagát

Sedem (1995) 

Neskutočne pôsobivé dielo. Bezvýchodiskovosť, pochmúrnosť, intenzívnosť a napätie z toho srší na kiláky a celá ta temnota, dážď a negativita vytvára neuveriteľne dusnú atmosféru počas celého filmu. Výborná réžia a hlavne scénar, a skvelí herci na čele s úžasným, vo filme desivo nechutným Kevinom Spaceym. 90 %.

plagát

Malý unavený Joe (1972) 

Klasika, Terence Hill a Bud Spencer málokedy sklamú . Film stvorený na pobavenie, oddýchnutie a spríjemnenie dňa. Nič viac, nič menej. 70 %.

plagát

Atlas mrakov (2012) 

Sled veľmi pekných obrázkov bez hlbšej pointy (ako sa všetci pred filmom nazdávali), či veľkého emočného vyvrcholenia. Pár dejových liniek mi prišlo úplne zbytočných a len narúšali tie zaujímavejšie pasáže. A do neba vychvaľované masky mi prišli umelé a často nepodarené, najmä pri premene belocha na asiata. Možno to potrebuje opätovné zhliadnutie, zatiaľ tak 65 %.

plagát

Temný rytier (2008) 

Toto bola jazda, ako sa patrí. A veľmi podarené, i keď úplne odlišné, pokračovanie Batmana. Nolan dokázal svojim umením vytvoriť úplne realistický svet, plný uveriteľných zápletiek, korupcie a chaosu. Po pár minútach sledovania sa vám ani nezdá, že sledujete film natočený podľa komiksu, ale skôr akčný kriminálny thriller. Chválením hlavného záporáka by som iba donášal líste do lesa, akurát to, že Joker je tak zaujímavá a veľmi dobre zahraná postava, že vytláča Bruca do úzadia, až to pripadá tak, že film je o Jokerovi, a nie o Batmanovi. Ale to je len malá výtka. Hlavnou zbraňou tohto filmu je neuveriteľné tempo a obrovský tlak na všetky postavy. Len škoda, že tempo vyvrcholí smrťou Rachel a potom už buď stagnuje alebo klesá. Ale inak je to úžasná podívaná, Christian Bale, Michael Caine a Gary Oldman ako vždy veľmi dobrí, nová Rachel mi spočiatku trochu vadila, ale dá sa zvyknúť , ku stvárneniu záporných postáv nemusím nič dodávať. Hudba rovnako dobrá ako v Batman begins. 90 %

plagát

Beowulf (2007) 

Ach ... taká škoda, že tento film nie je v čisto hranej podobe. No i tak sa podľa mňa jedná o výnimočné a dosť nedocenené dielo a ak napokon prijmeme nie-až-tak-podarenú animáciu, nájdeme tu množstvo kladov. Predovšetkým ide o najlepšiu adaptáciu legendy o Beowulfovi, ktorá perfektne svižne a hladko zahŕňa oba celky tohto anglosaského eposu, pričom oba celky navzájom reťazovo nadväzujú. Celé je to zaobalené do epického šatu a obrovské plus pridáva Silvestriho úchvatná hudba. Po Forrestovi je toto môj najobľúbenejší Zemeckisov film. 90 %

plagát

Horúce strely 2 (1993) 

O čosi slabšie ako jednotka, ale stále to patrí k tomu najlepšiemu vo svojom žánri. Nápady sú rovnako dobré a originálne ako v prvom dieli, akurát ich je oveľa menej. A Rambo sa môže ísť schovať, Topper Harley je macher ! 80 % "Pane, tihle muži dodržují přísný celibát. Stejně jako před tím jejich otcové a dědové."

plagát

Horúce strely (1991) 

Úplný vrchol vo svojem žánre, dosiaľ neprekonaný. Film, pri ktorom sa smejem od prvej minúty až do konca. Nezabudnuteľné hlášky, kopa výborných nápadov, haldy vtipov a gagov. 90 % admirál Benson : "Odlítal jsem sto devadesát čtyři akcí a při každé mě sestřelili. Když na to myslím, já vlastně nikdy nepřistál."

plagát

Batman začína (2005) 

I keď sa za klenot Nolanovej trilógie považuje Temný rytier, u mňa je najlepším Batmanom a navždy bude práve tento prvý diel. Celý zrod hrdiny a vznik Batmana je spravený mimoriadne pútavo, dodáva postave hĺbku a divák má možnosť pochopiť, za čo a prečo Bruce Wayne bojuje. Film síce pôsobí trochu nevyrovnane, perfektný úvod dosť kontrastuje so strednými pasážami diela, ktoré pôsobia trochu nudnejšie, no gradujúci záver film znova dostáva na tú najvyššiu úroveň. Christian Bale bol pre Batmana skvelou voľbou, Liam Neeson ako hlavný záporák výborný. Filmu výrazne pomáha aj skvelá hudba od Zimmera a Jamesa Howarda. 92 %

plagát

Hobit: Neočakávaná cesta (2012) 

Na tento film som čakal neskutočne dlhých 6 rokov. A zatiaľ čo po prvej projekcii som mal ešte mierne rozpaky, lebo som nedostal Pána Prsteňov 4, ako všetci očakávali tak počas druhej návšteve kina som sa už cítil uvoľnene, kochal som sa blahom - a bol som nadmieru spokojný s tým, ako bol "duch knihy" zachovaný. Pretože Hobit je rozhodne iný ako Pán prsteňov. Má vlastné čaro a pôsobí oveľa živšie, svižnejšie a vtipnejšie. Epické seriózne momenty sa striedajú s rozprávkovými, niekedy aj komickými prvkami, presne tak ako to bolo aj v knižke. Z vizuálnej stránky je to pastva pre oči, Stredozem alebo Nový Zéland je nádherný, CG technológia sa posúva o ďalšiu úroveň. Ďalej musím spomenúť hercov - Martin Freeman sa pre úlohu Bilba narodil, Ian McKellan rovnako dobrý ako za starých čias, no najviac ma prekvapil Richard Armitage alias Thorin Oakenshield. Vo filme pôsobil neskutočne charizmaticky a vyžaroval z neho rešpekt. Jackson jednoducho vie, ako sa obsadzujú úlohy a nepotrebuje na to žiadne známe tváre. Howard Shore nesklamal, i keď ma trochu mrzí, že jeho potenciál nebol naplno využitý a do niektorých pasáží sa skopírovali skladby z LOTRa. Za seba môžem tvrdiť, že film ,napriek prvotným zmiešaným pocitom, sa podaril a už sa veľmi teším na ďalší diel. 92 %.