Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Dokumentárny

Obľúbené seriály (8)

Fullmetal Alchemist: Bratrství

Fullmetal Alchemist: Bratrství (2009)

Seriál ktorý si svoje miesto na vrchole rôznych anime rebríčkov jednoznačne zaslúži. Skvelá akčná jazda od prvého do posledného dielu. Po pár dieloch sa odkláňa od prvého seriálu (2003) a vernejšie sleduje manga predlohu. Jeden z prvých anime seriálov čo som videl, ktorý vo mne prebudil lásku ku tomuto médiu. Povinnosť pre každého anime fanúšika.

Kanon

Kanon (2006)

Krásne, dojímavé anime. Animácia postáv nemusí každému vyhovovať, no celkovo je na dobrej úrovni. Pár dielov trvá než sa príbeh rozbehne, no obzvlášť v druhej polovici hrá výrazne na city diváka. Musím priznať, že už dávno ma žiadny seriál/film takto nedostal, preto nemôžem inak ako 5 hviezd. (videné v anglickom dabingu, ktorý je naozaj výborný, odporúčam)

Kovboj Bebop: Lovec odměn

Kovboj Bebop: Lovec odměn (1998)

Kultové anime, ktoré si svoj status rozhodne zaslúži. Skvelo kombinuje prvky sci-fi, westernu a filmu noir (samozrejme ani o komédiu nie je núdza). Silnými stránkami sú skvelá atmosféra s temnejším nádychom (celý seriál pôsobí veľmi dospelo) a uveriteľný svet budúcnosti, v ktorom ľudstvo kolonizovalo slnečnú sústavu, no od utópie má veľmi ďaleko. Kvôli epizodickosti väčšiny epizód sa medzi nimi zákonite vyskytujú aj slabšie časti, no hlavnej dejovej línii nie je čo vytknúť. Skvelý jazzový soundtrack je kapitolou sám o sebe a pozdvihuje kvalitu seriálu ešte o stupeň vyššie. Cowboy Bebop je jedno z mála anime kde je anglický dabing všeobecne považovaný za lepší ako originál a aj ja ho môžem len odporučiť. Na Bebopa sa naozaj hodia iba samé superlatívy, a aj keď nie je bez chýb, jednoznačne patrí medzi najlepšie anime vôbec.

Death Note - Zápisník smrti

Death Note - Zápisník smrti (2006)

Jeden z najlepších japonských seriálov vôbec. Tiež dobrá vstupná brána do sveta anime. Výrazné postavy a napínavý dej si dokážu udržať pozornosť diváka. V poslednej tretine to už však výrazne stráca dych, no skvelý záver to zachraňuje.

Mahó šódžo Madoka Magika

Mahó šódžo Madoka Magika (2011)

Po druhom a treťom vzhliadnutí (v novom anglickom dabingu, ktorý je naozaj výborný), menej ako 5 hviezdičiek dať nemôžem. Toto anime je klenot. Obzvlášť vynikajúca je hudba, ktorá pomáha tvoriť hustú temnú atmosféru. Animácia je tiež prvotriedna s mnohými inovátorskými prvkami. Keby mi po prvom vzhliadnutí prvého dielu niekto povedal, že toto bude jeden z mojich obľúbených seriálov, tak ho asi vysmejem. "Don’t forget. Always, somewhere, someone is fighting for you. As long as you remember her, you are not alone." 100%