Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

Precitnutie v Garden State

Precitnutie v Garden State (2004)

Procitnutí v Garden State je na prvý pohľad (!) obyčajný malý tichý, nenápadný film, ktorý nemá výrazne čím zaujať. No kedže bol vo filmografii Natalie Portman, ktorú úplne zbožňujem, musela som si ho pozrieť. A dobre som urobila, lebo ma úplne ohúril. Atmosféru ešte potrhuje skvelý soundtrack (ale fakt, klobúk dole pred výberom piesní - Coldplay, Simon & Garfunkel...ach) a humor, film je romantický, ale nie nechutne sladký. Herecky veľmi dobré - okrem toho, že Natalie je tu fakt zlatá, som týmto filmom objavila Zacha Braffa (holt, o nejakých Scrubs som nikdy predtým nepočula) a potešil ma aj "Sheldon" Jim Parsons, ktorý tú má síce malú rolu, ale aj tak skvelú (rytier z rýchleho občerstvenia, veď prečo nie :)). Nezvykne sa mi stávať, že nejaký film pozerám viac dní za sebou, ale Garden State som videla 4-krát za týždeň a toto číslo by bolo aj vyššie, nebyť toho, že sa na mňa rodina už čudne pozerala. Krásne hrejivý film a srdcovka, ku ktorej sa vždy rada vrátim. „Kričiaca“ scéna s kaňonom je super :)

Most do Krajiny Terabithia

Most do Krajiny Terabithia (2007)

Tento film nie je pre všetkých. Vlastne primárne nie je takmer pre nikoho - čo sa týka vekovej skupiny. Pre deti príliš zložitý a smutný, pre dospelých možno príliš detinský. Ja som ale stále veľké decko a Bridge to Terabithia ma zasiahol priamo do srdca. Možno je toto presne tá cieľová skupina - takmer dospelí, ktorí ale nechcú vyrásť a pevne sa držia zvyškov čara, ktoré v sebe ukrývalo detstvo. Prvá polovica filmu si pekne pomaly, bezstarostne plynie a okrem skvelých detských hercov neponúka nič výrazne prevratné. Je to ako jemné pohladenie na duši, je to milé, ale takých filmov sú tucty. Druhá polovica mení mierne nadpriemerný detský pseudofantasy príbeh na srdcervúcu drámu, pri ktorej budete so slzami v očiach preklínať celý svet zato, aký je krutý a nespravodlivý. Film o tom, že sa vám môže kedykoľvek zrútiť svet a nezabráni tomu ani fakt, že máte 10. Nepočítala som, koľko krát som Most do krajiny Terabithia videla, ale bolo to dosť veľa ráz. Zakaždým ma rozplakal. To sa zatiaľ žiadnemu inému nepodarilo. A výnimočný je aj tým, že je to jeden z mála filmov čo poznám, ktorý s nadhľadom prekonal knižnú predlohu a doslova ju zadupal do zeme. Pre mňa jeden z najmagickejších filmových zážitkov vôbec. Nevidím inú možnosť, než dať 5*.

Harry Potter a väzeň z Azkabanu

Harry Potter a väzeň z Azkabanu (2004)

Prečo?! Prečo sa majster Cuarón nechopil aj zvyšných dielov?! TOTO je naozajstný magický svet, toto je naozajstný Harry Freakin' Potter. Nádherná výprava, perfektná atmosféra... dokonca ešte aj herci sú mi v tejto časti sympatickejší ako v ostatných. Cuarón, narozdiel od Yatesa režírujuceho posledné potterovky, sa nesústreďuje na zbytočnosti - pracuje s detailami, to áno, ale s takými, ktoré fungujú. Pre mňa bol Väzeň z Azkabanu najlepším hp filmom odkedy prišiel do kín a aj teraz, keď už je séria definitívne ukončená, si toto umiestnenie drží.