Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Animovaný
  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Dobrodružný

Obľúbené seriály (10)

Nezvestní

Nezvestní (2004)

Komentár od závisláka by bol trochu neobjektívny, však? Asi áno, preto poviem len WE HAVE TO GO BACK, KATE!

Orphan Black

Orphan Black (2013)

Just one. I'm a few, no family too. Who am I? Ja som Tatiana Maslany. Vy ste Tatiana Maslany. Všetci sú Tatiana Maslany. Okrem Cosimy, tú hrá na 1000% niekto iný.

Futurama

Futurama (1999)

Nekonečný vesmír... připadá ti nekonečný, ale najednou dojedeš na konec a gorila po tobě začne házet sudy. Ge-ni-ál-ny seriál, pre mňa lepší ako Simpsonovci (a to už je teda čo povedať). Až na pár výnimiek (napr. Vianočné diely) môžem pozerať takmer všetky epizódy hoc aj stokrát a stále ma strašne bavia. Nasadzujem si smekací čepici a smekám.

Buffy, premožiteľka upírov

Buffy, premožiteľka upírov (1997)

Mrzí ma, že tento seriál sa u nás (a zjavne ani u Čechov) nestretol s uznaním, aké by si zaslúžil. Bude to asi tým, že väčšina hodnotiacich videla náhodne jednu-dve epizódy (najlepšie niekde na prime cool s otrasným novým dabingom) a uzavrela hodnotenie s tým, že sa jedná o stupidný béčkový pseudohororový príbeh o sexbombe čo zachráni svet. Hoci ich vlastne celkom chápem, keď vidím náhodne nejaký podpriemerný diel, tiež mi seriál zaváňa patetickosťou. Ale v skutočnosti to nie sú upíri ani príšery, s kým Buffy a spol boujú. Bojujú sami so sebou, bojujú s dospievaním, bojujú s citmi. Nie je to len lacná fantasy zlátanina, je to seriál o tom, akí dôležití sú priatelia a rodina na ceste životom, o ťarche (častokrát nechcenej) zodpovednosti a o tom, že aj keď je situácia beznádejná, tí praví ľudia vás vždy podržia. Je to seriál pri ktorom sa smejete aj plačete, pretože je vtipný, úprimný a častokrát krutý zároveň. V podstate je to jedna veľká metafora, ktorú pochopíte len ak trochu otvoríte myseľ a srdce a uvedomíte si, že "Scoobies" denne porážajú rovnakých démonov ako vy.... Všetky postavy sú detailne prepracované a je nemožné neobľúbiť si ich (a následne nepreklínať Whedona za to, že vám ich potom surovo zoberie). Výborná je aj žánrová rôznorodosť, tvorcovia sa s epizódami ako Hush (v ktorej sa nerozpráva) alebo Once More With Feeling (v ktorej sa len spieva) krásne pohrali a spravili ich nezabudnuteľnými. A za zmienku stoja aj hlášky, ktorých je už v prvých sériách hojne. Pôvodone som dala 4 hviezdičky, ale pri písaní komentáru som si zase spomenula, prečo som Buffyverse tak zbožňovala a preto musím pridať aj poslednú hviezdu. "We thought you were a myth." "Well, you were myth-taken."