Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Sci-Fi
  • Komédia
  • Dráma
  • Dobrodružný

Obľúbené seriály (10)

Perníkový tatko

Perníkový tatko (2008)

Absolútna scénáristická a herecká paráda. Dramatické, vtipné, smutné, hnusné, úžasné! Skvele vykreslený vývoj postáv a famózne situácie, ktoré by mňa nenapadli asi ani keby som si dal toho ich modrého fetu. Jeden z mála seriálov, čo v ničom nesklamal počas celého svojho trvania.

24

24 (2001)

24 sa vlastne všetkých 8 sezón drží rovnakého receptu - jeden štartovací zloduch, jeden/dvaja zradcovia z našich radov, hlavný hrdina v istej fáze proti systému a hlavný finišovací zloduch. Zamiešame, povaríme, okoreníme nečakanými zvratmi a usmrteniami dôležitých postáv.......ale keď ono to tak neskutočne funguje! Takmer každá sezóna je brutálny nervák, kde nezastaviteľný Jack Bauer v podaní výborného Kiefera Sutherlanda vypečie s každým sráčom, čo má v aktuálnej situácii prsty......a často za to on sám zaplatí vysokú cenu. Samozrejme, že je to klišé jaxsviňa, no napätie, dynamika a otvorené papule pri zvratoch mi zahmlievajú akúkoľvek vadu na kráse tohto drsňáckeho seriálu, kde si scénáristi neberú "servítku pred pero" a nechajú diváka v šoku z toho akú nepredvídateľnú nálož mu zasa predložili. A to všetko dávno pred dnešnými ospevovanými cliffhangerovými seriálmi.

Černobyl

Černobyl (2019)

Ako človek, čo sa o Černobyl zaujímal dávno pred seriálom, mňa dané fakty neprekvapili ako tých, čo nemali príliš predstavu o čo tam išlo. Táto miniséria HBO je však špičkovým náhľadom do celého diania a dielo, ktoré vďaka lepšej pozerateľnosti (než dokumenty) uvidí väčší rozsah ľudí. Kvalita produkcie, výber hercov aj zlepenie samotných informácií do celku zafungovalo na výbornú a vyšvihlo to Černobyl medzi najvýraznejšie záležitosti TV produkcie za posledné roky.

Lucky Louie

Lucky Louie (2006)

Neskutočná paľba najdokonalejších a najsprostejších hlášok v dejinách televízie. Kŕče od smiechu prakticky po celých 13 dielov.....ten kto toto zrušil musí byť najväčší kretén v dejinách na ktorého budú aj Hitler so Stalinom v pekle zhnusene pluť :D

Banda

Banda (2019)

Tak z tohoto sa nám tu pomaly liahne nová kultovka. S absolútne ničím sa to nemaže a zdatne paroduje DC/Marvel množstvom extrémne strelených nápadov, nechutných perverzností, fúrou krvi-mäsa a rozsračkovaných mozgov. Komixovka, ktorú deckám rozhodne nedovolíte pozerať.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Posledné dve-tri série síce už výrazne trpeli chýbajúcou kostrou v podobe knižnej predlohy a začalo sa všetko diať až okato rýchlo a nepremyslene,...no aj tak sa tento seriál ako celok radí medzi najúctyhodnejšie televízne diela všetkých čias. Tá nečakaná drzosť odpraviť aj prakticky hlavné postavy, jedovaté intrigy, skvelé postavy, herecké výkony a kvality produkcie proste budú rezonovať televíznym svetom ešte dlho.

Narcos

Narcos (2015)

Skĺbenie dokumentaristického a dramatického štýlu v parádnom podaní. Ako bežný európan, čo pomeroch južne od USA veľa nevedel som niekoľkokrát po dokukaní dielu utekal na Google aby som si vyhľadal, či je vôbec to čo som práve videl možné a či sa to stalo. A po zistení, že tohoto boli drogoví baróni naozaj schopní mi až rozum ostával stáť. A to si človek povie, že to čo všetko vychádza na povrch na Slovensku od jari 2018 je sila, no Kolumbia a Mexiko boli a ešte sú úplne iná liga bordelu. A práve toto Netflixovské veľdielo je úchvatným náhľadom to toho všetkého...

Hviezdna brána

Hviezdna brána (1997)

Žiaden iný seriál neni praktickou definíciou toho na čom som vyrastal viac ako Stargate SG-1. Scífko, ktoré uspokojivo pracuje s témou srdečného dobráctva a hrdinstva, s historickými faktami a povesťami, Dänikkenovými teóriami, teoretickou astro/fyzikou a sympaťáckymi postavami, kde absolútne dominuje R.D.Anderson v úlohe hláškujúceho Jacka O'Neilla. Jednotlivé diely sú veľmi rozmanitého charakteru, aj kvality. Sú tu diely dramatické, rovnako aj komediálne alebo čisto akčné. Sú tu diely, ktoré v dejinách sci-fi seriálov stále patria na vrchol TV produkcie, ale zároveň existujú diely, ktoré sú zle zapadajúce a nekvalitné. Ale vo výsledku... Aj dnes, keď sa považujem už za filmovo-seriálovú fajnovku sa rád na SG-1 pozriem a stále to považujem za srdcovku.

Westworld

Westworld (2016)

Zádumčivý, či až filozofický thriller, ktorý vás pekne krásne po Nolanovsku nechá premýšľať ako len toto všetko do seba zapadne aby nasledne "vypol vaše notorické funkcie" a nechal len otvorenú hubu. Vizuálne opulentné a s riadne prekombinovanou zápletkou. Vysokokvalitné herecké obsadenie hrá prvú ligu na čele s Hopkinsom a Harrisom, no ostatok nijako nezaostáva. Druhá séria sa síce možno až príliš zamotala v tých časových linkách, ale kvalitu si to drží. Čuchám, čuchám, že tento seroš zrodí ďalší rad nových hereckých hviezd. Špeciálnu zmienku zaslúži aj skvelý soundtrack Ramina Djawadiho!