Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Sci-Fi
  • Komédia
  • Dráma
  • Dobrodružný

Recenzie (77)

plagát

Dunaj, k vašim službám (2023) (seriál) 

Nepozerám to nejako aktívne, pozerá to však manželka, takže som tým často neplánovane "obohatený". Vyzdvihnúť na tom môžem zaujímavé historické zasadenie, aj keď sem tam s nepresnými faktami a herecké výkony Koleníka a Tůmu. Trocha sa mi nepozdáva ten nablýskaný vizuál, kde zo všetkého je cítiť čistota, novota a bezchybnosť ako keby gardisti nepochopili význam slova čistka a nabehli do úlíc s mopom. Najviac mňa na tom ale vytáčajú tie vzťahy medzi postavami, kde vznikne viacero hádok a konfliktov, len kvôli tomu, že osoba 2 z nejakého idiotského dôvodu nemôže dvomi vetami vysvetliť osobe 1 svoje konanie, ktoré by všetko vyriešilo, ale namiesto toho 2 série drží hubu, aby osoba 1 mala čas spraviť dačo, čo vyriešenie konfliktu ešte viac oddiali. Predbežne dávam 2 hviezdy, uvidím popri ďalšom obohacovaní, či si to u mňa zaslúži viac, menej alebo rovnako...

plagát

Oppenheimer (2023) 

Ten paradox... Ideš do kina na Nolana a najväčší problém filmu je Nolan sám. Tie jeho machinácie s časovými linkami a strihy z jednej scény k ôsmej, k tretej, k šiestej, k druhej... sú k povahe tohoto filmu zbytočné a úplne jasný dej robia iba zmätočným. Príjemné dejové kontúry to získava vlastne až od samotného Trinity testu. Samotný non-CGI výbuch bol prezentovaný ako zázrak kinematografie a človek by očakával, že to bude epické jaxviňa, ale popravde je dosť vidno, že ide iba o hranie sa s benzínom a veľkostná škála neni dostatočne uveriteľná. A teraz k ostatným aspektom... Hoytemova kamera je ako vždy perfektná, z toho by sa dalo narobiť hromady wallpaperov. Herecké výkony sú to, čo tento film drží na nohách...ostatne pri trojhodinovom vykecávacom filme to nemá na výber. Murphy a RDJ budú isto útočiť na Oscary a absolútne zaslúžene. Göransson pokračuje vo svojej jazde stať sa nasledovníkom Zimmerovho trónu, len škoda, že strihač zvuku dosť prehlušoval niektoré scény a aj plytval Ludwigovou prácou, čím znižoval efekt neskorších scén pre ktoré boli konkrétne pasáže skladieb očividne (alebo ušičujne?) vytvorené. Nolanov Oppenheimer neni vôbec zlým filmom, len sa neviem ubrániť dojmu, že keby to bol napr. Chazellov Oppenheimer, asi by sa mi páčil viac. Prečo aj napriek všetkým negatívnym zmienkam 4*? Je mi čudné film takýchto kinematografických kvalít hodiť na hranicu priemeru, ale ak ani druhá projekcia u mňa nezaberie, možno tam aj skončí.

plagát

Jurský svet: Nadvláda (2022) 

Jursky a zbesilo. Aspoň viem, že ak sa na mňa niekedy v horách vyrúti medveď, treba naňho vystrieť ruku ukazujúc dlaň ako panáčik na značkách "zákaz vstupu tu nezamestnaným osobám". Keby mi však predsa len medveď žral z ruky, budem pokojný, lebo americkí vedci zistili, že potom mi bude žrať aj z nohy. Som rád, že sa pôvodné trio hercov opäť zišlo, ale tento film proste nedokázali zachrániť. Vysoko trápne dejové oblúky, brutálna nelogika konania ľudí aj zvierat, vykrádanie scén z iných filmov, jednoducho veľká slabota.

plagát

Black Widow (2021) 

Začiatok bol veľmi sľubný a veľmi rýchlo som získal dojem, že sa to bude niesť v duchu Russoových Capov. Avšak príliš prepálený záver vo vzdušnom zámku a digibordel to stiahli výrazne pod očakávania.

plagát

Moon Knight (2022) (seriál) 

Skvelý výkon Oscara Isaaca, ale aj tak som tomu nejako nevedel prísť na chuť. Zo všetkých doterajších MCU seriálov mi toto príde najslabšie a to si nemyslím, žeby bola latka nastavená veľmi vysoko. Možno už na mňa začína tých fantasmagórií v MCU byť priveľa. Zápletka je absolútna komix rutina o svetovej hrozbe a ozvláštňuje to iba to psychické rozpoloženie hl.postavy z ktorého sa však dalo vytrieskať oveľa viac.

plagát

Halo (2022) (seriál) 

Hry som zatiaľ nehral, o deji mám len veľmi základné povedomie, takže to nemôžem nejako fanúšikovsky pitvať. Skonštatovať môžem skvelú a šťavnatú akciu a väčšinou pekný vizuál a nijako objavný, ale "v pohode" dej. Nesedela mi však tá citová zápletka, herecký výkon Pabla Schriebera a zatiaľ zbytočný dejový oblúk s Kwan-Ha. Oveľa lepšie by bolo keby Master Chief tú helmu z xichtu naozaj dole nedával, alebo aspoň menej častejšie. Pekný vizuál však vedelo občas pokaziť nejaké dosť nepodarené CGI Covenantských jednotiek. Celkovo ma to však neurazilo a pokračovanie uvítam.

plagát

Doctor Strange v mnohovesmíre šialenstva (2022) 

Vcelku spokojnosť, je to bizardné, vizuálne šialené s miernymi hororovými prvkami, ale zároveň to žiaľ stále ostáva príliš pri zemi a stále je to viac rodinné fantasy než totálny mindFAK, ktorým by si to zaslúžilo byť. V tom by asi musel K.Feige viac rozviazať Raimimu ruky. Oceňujem ale, že trailery klamali telom a dej je iný než sa zdal, krátky Iluminatti fanservice bol fajn, aj keď mal by som svoje výhrady. Postavy by mohli mať trošku viac priestoru, lebo dej sa celú stopáž dosť ponáhľa. Z aktuálnej IV.fázy MCU by som toto radil medzi to lepšie, ale neni to niečo, čoby ma fakt nadchlo a mám taký pocit, že Russo-ovky už v MCU ostanú naveky neprekonané. Verdikt: 3*

plagát

Prvý človek (2018) 

Doceniť tento film mi hodnú chvíľu trvalo. Na prvý raz som tomu vytýkal hlavne zbesilé prestrihy, nepríjemné zvuky a poslabšie tempo, ale mimo toho sa mi to páčilo už vtedy. Avšak stačilo naviac vstrebať, že toto nemal byť žiaden patetický hrdinský film o slávnej osobnosti ľudských dejín a technické ospevovanie samotného činu, ale snímok o človeku, ktorý si musí zachovať chladnú profesionalitu aj napriek rodinnej tragédii, strate priateľov a vysokej pravdepodobnosti, že on sám sa domov nevráti. Ryan Gosling a Claire Foy vo svojich úlohách excelujú a silu scénam dodáva aj úchvatná Hurwitzova hudba.

plagát

Mortal Kombat (2021) 

Vizuálne sa to podarilo, fatality sú masaker, ale to je asi tak všetko, čo je na tom pozitívne. Samotné súboje sú väčšinou suché a priveľmi prestrihané. Dej je pochopiteľne vtákovina, ale to sa tomu nedá vzhľadom k predlohe vytýkať. Kde to však úplne horí sú herci. Zachraňuje to iba obsadenie Scorpiona a stráviť sa dajú ešte Jax a Sonya, ale ten ostatok pôsobí ako keby ich vytiahli rovno zo školských lavíc a omylom ich obsadili do MK namiesto Power Rangers.

plagát

Liga spravedlnosti Zacka Snydera (2021) 

Áno, je to lepšie než Whedonov narýchlo zbúchaný a zahustený polotovar ku kino konzumácii na objednávku Warneru, avšak Snyder zase zbytočne použil hádam všetko, čo sa natočilo a ešte to natiahol kilometrami ohudobnených spomalovačiek. Mal som pocit, že každú chvíľu začnú hrdinovia sami spievať a stane sa z toho muzikál. Určite by tomu neuškodila o 30-40min. kratšia stopáž. Toľko k negatívam. Teraz k pozitívam: Gradácia deja, jeho zmysluplnosť aj práca s postavami je teraz výrazne lepšia. Záporáci a pocit z nich je teraz o level vyššie. Väčšina bojových scén má fakt šťavu a je z nich cítiť sila, čo napr. u Marvelu neni pravidlom. Scén hodných R ratingu neni veľa, ale sú príjemným dodatkom. Hudba sa Holkenbogovi podarila, obzvlášť nový WW motív a Flashova "vracačka" bola veľmi dobrá. Celková forma filmu síce stále nedosahuje kvalít najlepších Marveloviek, ale to nevadí, hlavne že to má svoju víziu a bol by som rád keby WB Snyderovi rozviazali ruky, nechali ho v budovaní DCEU pokračovať a nerýpali mu do toho ako to má vyzerať. To je ale iba zbožné prianie, ktoré sa určite nebude zhodovať s finančnými tabuľkami kravaťákov.