Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Horor
  • Komédia

Recenzie (8)

plagát

Zrazená víra: Když nic není svaté (2023) (seriál) 

Absolútne nepochopiteľné, ako mohli takto manipulovať také masy ľudí. Neuveriteľné :-O Konečne doku seriál, ktorý nenaťahujú, ako gumu v trencloch. No trošku naťahujú, ale dá sa to vydržať. Nie je to tak moc, ako u iných doku seriálov od Netflixu. Jedná sa o 4 rôzne príbehy.  Spoiler: Príbeh The Baby Garden. Za utýranie toho malého chlapca k smrti a takým brutálnym spôsobom, som pani božskej Kim Ki-soon fakt celý čas želala slučku. Nuž nestalo sa. Tá mrcha z toho vyviazla najlepšie zo všetkých. Z konca príbehu mi bolo naozaj nevoľno. Musela som si dať pauzu. Tí ľudia boli úplne zbavení akýchkoľvek citov, empatie. Žiadne prejavy ľútosti. Keď o smrti chlapca rozprávala jeho mama, tak s kľudom inžiniera. Až na záver upustila pár sĺz. Hrôza naozaj.

plagát

Sherlock Holmes: Hra tieňov (2011) 

Na môj vkus dosť dlhý film, kedže sa k tomu pridružilo to, že v prvej tretine som nechápala o čo ide, druhá tretina ako tak bavila a čo to vysvetlila, aj keď mi bolo úplne putna čo sa bude diať ďalej, a tretia sa trošku rozbehla, ale naozaj len trošičku. Scéna v lese výborná. Inak som sa naozaj modlila nech to už skončí. Každú chvíľu som pozerala na lištu, koľko som už pozrela a koľko to bude ešte pre boha trvať než to konečne naozaj skončí. Vtipný Robert Downey Jr. ma zachránil pred úplným uspaním/zaspaním pri tomto filme.

plagát

Cypher (2002) 

Super nápad, parádne spracovanie, fakt som sa nenudila. Ale ten záver? To snáď nemysleli vážne. Skoro som neverila vlastným očiam, keď som videla, prečo to všetko Jeremy Northam robil. To mi naozaj spadla sánka prekvapením.

plagát

Blade (1998) 

Už mám celkom dosť upírskych filmov typu Underworld, kde slečna vystrieľa tri zásobníky do enemáka a s ním to ani nepohne. Práve z toho dôvodu sa mi páči Blade, pretože používa staré, dobré, osvedčené metódy, ako odrovnať protivníka :-) Nehovorím, že ani tu sa nevyskytnú pištoľky, ale tie meče, tie meče. :-) Príjemná oddychovka na večer.

plagát

Sirotinec (2007) 

Španieli nám opäť dokazujú, že vedia natočiť kvalitný horor. Už dávno som sa tak nebála, ako pri tomto filme. Je to mrazivé, má to výbornú atmosféru. Hra zvukov, svetiel, mala som stiahnutý žalúdok od začiatku až do konca. Herečka Belén Rueda, ako hysterická matka je neskutočná. :-)

plagát

Osvietenie (1980) 

Stanley Kubrick je kráľ. Výborný psychologický horor, ktorý je nadčasový. Obsadenie nemá chybu. Neviem si predstaviť v tomto filme niekoho iného, ako charizmatického Jacka Nicolsona, a Danny Lloyd toto zahral ako 7 ročný? uff klobúk dole. Rozsekané, krvavé dvojičky na konci chodby mi ostali zafixované v hlave navždy.

plagát

Hnev Titanov (2012) 

Tak toto naozaj nie. To fakt nemysleli vážne. Ešte v živote som nevidela takúto obludnosť. Som naozaj veľmi znechutená. Perseus-nemôžem uveriť, že je to ten istý herec ako v jednotke, sedlák z Vidlákova. Andromeda-novodobá Xena, ktorá tam bola, ako postava absolutne k ničomu. Agenor-zhúlený rastafarian, ktorý si myslí, že hrá v Pirátoch z Karibiku. Hefaistos-bezdomovec z hlaváku trpiaci kvalitnou schizofréniou. Áres-ukrivdený synáčik, čo stále vyplakáva, ako ho Zeus nemiloval a zaľúbenie mal len v Perseusovi. Hádes a Zeus-nepochopím, ako títo dvaja herci Neeson a Finnes mohli hrať v takto retardovanom filme, už už som si myslela, že sa na záver pobozkajú. A vôbec by som sa nedivila. :-D Záverečná scéna spoločného boja mi pripadala, ako vystrihnutá z Harryho Pottera, ale bez kúzelníckych paličiek. Pegas-čierny okrídlený kôň, čo má zjavné problémy s koordináciou pohybov, zabila ma veta „leť přímo, ať nevypadáme blbě“ a následne „udržuj to rovně“ :-D Kronos-síce pekne spravený, ale čo z toho, keď sa zobúdza pol filmu, hovorí jazykom, ktorému nikto nerozumie a vlastne prakticky nikoho neohrozil, len tam máchal stále rukami doľava a doprava a pritom sa rozprával sám so sebou. Jednoducho celé zle. Nezachránili to ani efekty, pretože dementnosť tohto filmu predstavujú hlavne tie bezduché kecy. Uff mám dosť. Ako napísal pán Červenák, mám chuť si vylúpnuť oči vidličkou. PS :S časovým odstupom, predsa len mením na 1 hviezdu, pár pekných efektov tam bolo.

plagát

[REC] 3: Genesis (2012) 

Pokiaľ by sa tento film nevolal REC, ale napríklad "Krvavá svadba" :-P dostal by možno aj 4 hviezdy. Bohužiaľ, to s pôvodným RECom nemá abolutne nič spoločné. A už vôbec nie názov Genesis. Čakala som, že sa dozviem, kde to naozaj začalo a namiesto toho som dostala krvavú vyvražďovačku. Prvá polovica filmu nuda. Následne som pochopila, že sa na film musím začať pozerať inak, a v druhej polovici som sa neskutočne bavila na tom, čo to pre boha skrslo v hlave rejžovi. Ženích v brnení od sv. Juraja s palcátom a štítom, Sponge John, ktorý mal problém s licenčnými právami, aby sa volal Sponge Bob wtf :-D ? a v závere nevesta s motorovkou :-) Ako komédia/paródia to áno, ale v žiadnom prípade to nie je horor. Naozaj dúfam, že to napraví Jaume Balagueró v trojke, ktorú robí.