Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Horor
  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Dobrodružný

Recenzie (26)

plagát

Diablova chrbtica (2001) 

Ani neviem prečo som sa tomuto filmu tak dlho vyhýbal. Oveľa viac ako horor je podľa mňa mysterióznou drámou, ale naozaj skvelou. Chvíľami sa mi síce zdalo, že sa trošku priveľmi naťahuje, ale ako celok je rozhodne pôsobivý a môžem ho len odporučiť.

plagát

Dom na konci ulice (2012) 

Pôvodne som očakával priehľadnú teenagerskú vyvražďovačku. Takú jednohubku na zabitie večera. Ach ako som sa len mýlil. Tento film je takmer absolútne bez šťavy. Asi v troch štvrtinách, keď som to už už išiel nudou vypnúť, sa to aspoň trošku rozbehlo a nakoniec som sa cez to úspešne preniesol až k záverečným titulkom. Neurazilo, ale ani nepotešilo. Bál som sa, že to bude "slaher klišé" a nakoniec som prišiel k záveru, že keby som bol mal pravdu, asi by to bolo zábavnejšie ako je. Takto len nevýrazná nuda niekde tesne pod priemerom, ktorú mierne vytiahlo záverečných 20 minút. Za mňa 4,5/10.

plagát

Walking Dead (2010) (seriál) 

No. Mám pozretú prvú sériu a polovicu z druhej. Na jednej strane môžem prehlásiť, že ak od toho niekto čaká jeden nekončiaci zombie masaker, tak asi bude sklamaný. Na druhej strane zase moja priateľka tento seriál rada pozerá spolu so mnou a pritom nikdy zombie filmy nemusela. To mi tiež niečo hovorí. Celkovo kvalita jednotlivých epizód kolíše a niekedy sa stáva, že sa niektoré veci až pridlho naťahujú. Inak si tam, ale každý nájde to svoje. Na svoje si prídu fanúšikovia brutálneho zombie masakru, ale aj tí čo majú radi kľudnejšie tempo a rozprávanie príbehu na pokračovanie. Seriál to všetko obsahuje v akurátnom pomere. Má svoje muchy, určite neosloví tých čo chcú len ČISTÚ akciu a masaker, ale určite si nájde dosť fanúšikov. Ja som spokojný. 7/10.

plagát

Nedotknuteľní (2011) 

Príjemná komédia/dráma, ktorá neurazí. Ako pekný príbeh je to sfilmované nadpriemerne a kde koho to môže chytiť za srdce a dojať, ale do top desiatky filmov to určite nepatrí. V rámci žánru napríklad s kvalitou takého Foresta Gumpa sa to nemôže rovnať.

plagát

Bez záznamu (2012) 

Keď čítam niektoré užívateľské komentáre k tomuto filmu tak som dosť prekvapený. Dať 35% len zato, že film nedostatočne a nepresvedčivo vysvetľuje Ashovu motiváciu stať sa teroristom??? Veď toto nieje psychologická dráma o nejakom dospievaní a psychologickom vývoji jedného človeka .... kto by to asi pozeral že?? Myslím si, že je to v prvom rade thriller a ako taký je v rámci žánru natočený veľmi dobre. Je tam akcia, kvalitná a myslím si, že aj aktuálna zápletka, ktorá mimochodom nieje ani jednostranne podaná ( v zmysle kto je kladný a kto záporný). Hlavné je však to, že film je pútavo natočený a napätie krásne graduje. Divák bude určite spokojný a nudiť sa nebude. Čo sa týka Seana Beana, tak Oscara za presvedčivý výkon určite nedostane, ale prácu si odviedol solídne a čo sa týka môjho hodnotenia tak, keď to porovnám s inými filmami tohto žánru čo som tento rok videl, tak s kľudným svedomím môžem dať 4 hviezdy.

plagát

Sinister (2012) 

Keby tak námet bol trošku menej okukaný a scenár oveľa prepracovanejší tak si radosťou asi cvrknem :). Inak výborné spracovanie, hudba a atmosféra vystavaná a gradujúca perfektne. Kto má rád horory typu Kruh bude nadmieru spokojný.

plagát

Ostrov smrti (2009) (seriál) 

Tento seriálik som po prvý krát videl pred niekoľkými rokmi keď ho dávali v televízii. Teraz sa mi dostal ako kompletka do rúk a tak ma napadlo, že je to dobrá príležitosť na jeho znovupozretie a ohodnotenie. Venoval som mu celý jeden voľný a sychravý deň. Ja mám dobrý horor veľmi rád a keď som prvý krát počul o obsahu tohto, tak som sa naň veľmi tešil. No dnes keď som ho videl opäť, vnímal som oveľa viac nedostatkov ako vtedy, keď som ho videl prvý krát. Vtedy som sa tešil na každú novú epizódu a čakal koho a akým spôsobom odpravia a samozrejme na rozuzlenie a tak som veľa vecí tvorcom odpúšťal a veľa som prehliadal. Dnes keď som to mal možnosť znovu vidieť celé a pekne naraz, videl som veľa dier v scenári a niektoré boli ozaj veľké. Okrem nelogických rozhodnutí postáv a často veľmi slabých dialógov som mal pocit, že jednoducho tento seriál mal tak krásny potenciál, ale naplnil ho len na polovicu. Ono keď sa to pozerá prvý krát tak sa to dá, ale po druhý raz aj keď to človek videl pred rokmi je to slabé, keď to nemá čím prekvapiť. človek má občas dokonca pocit, že sa to zbytočne naťahuje, ale to nechcem dávať ako negatívum, pretože v prvom rade je to seriál a ako taký sa podáva po kúskoch a nie naraz. No, ale dosť kritiky. K dobru musím pripísať napríklad nápaditosť tvorcov pri úmrtiach protagonistov, kde minimálne jedna scéna (most a smrť dvojice protagonistov - tí čo videli vedia) je pre mňa jednou z najlepších čo sa dá v slasheroch vidieť a milovníci tohto subžánru si prídu na svoje. Tiež ako plus dávam to, že v tejto kategórii asi veľa iných seriálov nenájdete a tento je nadpriemerný, avšak len na jedno pozretie. Za mňa tri a pol hviezdičky.

plagát

Spoveď nákupnej maniačky (2009) 

Niektorým autorom komentárov k tomuto filmu sa to síce nepáči, ale podľa mňa je súčasných 52%, ktoré film má v hodnotení presne zodpovedajúcich jeho kvalite. Je to film, ktorý neurazí, dá s kľudom dopozerať, občas aj pobaví, ale v tejto kategórii je určite viacero lepších filmov. Pre ilustráciu ma napadá napríklad film "Diabol nosí Pradu", ktorý je svojou kvalitou niekde inde. 5/10.

plagát

Šepot smrti (2007) 

Slušný nadpriemer: Aj keď .... chcel by som, aby bol príbeh oveľa silnejší a lepšie prerozprávaný . Napríklad prečo a odkiaľ sa tu ten démon zjavil. Tvorcovia nejaké to vysvetlenie vložili do úst práve tomu chlapcovi, čo je podľa mňa skôr na škodu. Taký scenár si priam pýta, aby celé to tajomno okolo chlapca odkrývali postavy z filmu, ale to je možno len moja predstava a vkus. Inak slušný film, ktorý celkom fajne drží tempo a diváka v napätí až do konca, ale o pár dní už asi ani nebudem vedieť, že som ho videl :)

plagát

Resident Evil 5: Odveta (2012) 

No v prvom rade chcem povedať, že sa považujem za fanúšika sveta Resident Evil a to nielen filmovej série, ale najmä tej hernej. Ako taký som teda vždy dúfal, že sa filmová a herná séria niekde aj vzájomne prepletú. Potešilo ma, že v tomto pokračovaní sa objavili aj postavy z hier ( Ada Wong a Leon Kennedy) a tiež aj niekoľko ďalších narážok na hernú časť série (Nemesis, Las plagas, atď). Lenže to je tak všetko za čo dávam filmu plus. Ostatné je jedna veľká zlátanina a stokrát prepraté klišé. Opakuje sa tu všetko čo sme už videli a navyše to dokopy ani neladí a nezachránia to ani všetky efekty sveta. Celé to vyznieva ako keď tvorcom dochádza dych a inšpirácia. Pre mňa jednoznačne najslabšia časť série a jedno veľké sklamanie.