Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Posledné recenzie (9)

plagát

Tom Cruise, večný mladík (2020) (TV film) odpad!

Evidentne tu má niekto osobný problém so scientologickou cirkvou. Vlastne za každý problém, ktorý Tom v osobnom živote má... môže scientologická cirkev. Prečo som takýto dokument nevidel o iných, slávnych hercoch, ktorí sú kresťania? Dokument, že kresťanstvo môže za ich veľa ich problémov?! Scientológia verí, že človek sa môže zachrániť a spasiť prostredníctvom rozvoja skrytých a nepoznaných síl ľudského umu a myslenia. To ale katolíckej cirkvi veľmi vadí. Hovoria o sekte... aj keď je to uznanná cirkev. Kresťania zabúdajú na fakt, že aj ich vieru kedysi niektorí kňazi iných vier... prenasledovali ako pohanov a sektu! Toto nie je dokument o Cruisovi! Toto je manifest o škodlivosti scientologickej cirkvi... manifest proti tejto cirkvi. Je to úplný odpad!

plagát

Predátor: Korisť (2022) 

Les ako zbraň! Dej sa tentoraz odohráva v americkej divočine 18. storočia a hlavnou postavou je komančské dievča Naru, túžiace svojmu bratovi (náčelníkovi) a zvyšku dediny dokázať, že aj ona môže byť schopnou lovkyňou. Samotný motív rituálneho lovu vytvára určitú paralelu medzi Naru a Predátorom. Obe postavy vidíme prvýkrát loviť. Obe sa samostatne postavia divokej šelme a obaja sa počas filmu vyvíjajú. Naru nie je skúsená lovkyňa, ale vie sa poučiť zo svojich chýb a všíma si detaily, ktoré vie takticky využiť. Predátor je síce schopný a efektívny zabijak... ale ocitol sa v pre neho neznámom prostredí, v ktorom sa ešte len učí orientovať. Film postupne ukazuje obe postavy v podobných situáciách a čiastočne ich necháva čeliť podobným výzvam. Naru je postavou, ktorá rastie s každou ďalšou prekážkou a dospieva z neskúsenej lovkyne v skúseného "predátora". Jej znalosti prostredia, povedomie o tom, ako vyzerá terén a ako pôsobia jednotlivé byliny... sú pre súboj s predátorom kľúčové. U Prey klapli v podstate všetky veci, ktoré mali a v ktoré som dúfal. Réžia sa nikam neponáhľa, dáva dôraz na pomalé a dôkladné budovanie napätia a vystavanie deja, aby následná eskalácia deja, kedy sa predátor predstaví v plnej kráse... bola skutočnou maškrtou. Síce by sa dalo vyčítať, že vizuálne efekty v momentoch rýchleho pohybu niekoľkých šeliem sú ľahko rozoznateľné ako CGI, ale to dá tomuto predátorovi ľahko odpustiť. Prey je film, ktorý ladne spája naturalizmus jednotky s komplexnosťou druhého dielu. Jeden z najlepších predátorských filmov! Tak zostáva len dúfať, že vydavateľské štúdiá budú chcieť vydať ďalší diel.

plagát

Vybrala si mě vražda (2017) (seriál) 

Tvorcovia "Murder Chose Me" sa rozhodli atmosféru série silne budovať okolo Demeryho osobnosti a hľadajú v nej inšpiratívnym spôsobom cestu, ako jeho príbehy vyrozprávať. Snažili sa do tohoto žánru vdýchnuť viac kreativity a hlavne sa vyhnúť tomu, aby boli jeho prípady predvídateľné alebo nudné. Detektív Rod Demery v tejto sérii akoby vzdával hold obetiam vrážd, ktoré, ako každý z nás, verili, že im sa nič také ako vražda nemôže stať. Vďaka svojim vyšetrovacím schopnostiam z podozrivých vždy dostane priznanie a všetky prípady sa mu podarí na 100% vyriešiť. Aj keď ja osobne sa domnievam, že vyšetrovanie v skutočnom živote bolo oveľa zložitejšie. Investigation Discovery sa podarilo do svoje skladby programov zaradiť ďalšiu skvelú sériu zameranú na forenznú vedu a vyšetrovanie.

Posledné hodnotenia (2 137)

Nájomný žoldnier (2022)

18.06.2023

Na linke je vrah (2022)

12.06.2023

Veľký dar (2017)

26.05.2023

Boh odpúšťa... Ja nie! (1967)

26.04.2023

Jan Žižka (2022)

25.04.2023

Pinocchio Guillerma del Tora (2022)

24.04.2023

Tajomný let (2005)

24.04.2023

Jurský masakr (2012)

21.04.2023

Vesmírní zabijáci (2021) (seriál)

14.04.2023

Reklama