Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Dokumentárny
  • Akčný
  • Krátkometrážny

Zaujímavosti k filmom (7)

Griffinovci

Griffinovci (1999) (seriál)

Peter Griffin místy svádí zcela mimo děj souboj s Erniem – obřím kuřetem. Původ bitek je v epizodě Tě prásk, kdy mu obří kuře dalo prošlý kupón.

Walk the Line

Walk the Line (2005)

Jack, starší bratr Johnnyho Cashe (Joaquin Phoenix), ve skutečnosti zemřel necelý týden poté, co jej poranila pila.

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Během rozhovoru Donnieho (Jake Gyllenhaal) a profesora Monnitoffa (Noah Wyle) o cestování časem zmíní Donnie jako příklad přístroje, který by cestování umožnil, „DeLorean“ z jeho oblíbeného filmu. Řeč je o vozidle ze snímku Návrat do budoucnosti (1985), které dokázalo překonat časoprostorové bariéry.

Donnie Darko

Donnie Darko (2001)

Na stole profesora Monnitoffa (Noah Wyle) je možné zahlédnout knihu astrofyzika Stephena Hawkinga „Stručná historie času“. Ta byla publikována ve stejném roce, kdy se děj snímku odehrává, a obsahuje teorii o cestování časem.

Priatelia - Season 1

Priatelia - Season 1 (1994) (séria)

Účes, který má Jennifer Aniston (Rachel) v 1. sérii, byl v některých kadeřnictvích označován jako „Rachel“ a byl ve své době populární po celém světě.

Z ničoho len nič

Z ničoho len nič (2006)

Charlie (David Schwimmer) čte na začátku filmu knihu "A Brief History of Time", v Česku vydaná pod názvem "Stručná historie času", od kvantového fyzika a astronoma Stephena Hawkinga, pod jehož jménem se představí policistovi.

Reklama