Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Fantasy
  • Akčný
  • Krimi

Recenzie (13)

plagát

Magor v podnájme (2006) 

Veľmi jednoduchá zábava. Ale prečo nie? Aj takú občas treba.

plagát

Utøya, 22. júla (2018) 

Dych vyrážajúci snímok navodzujúci nauzeu s prímesou duševného nepokoju vás uvedie do 72 minútového tranzu končiaceho čiastočným ochrnutím po objavení sa čierna na konci filmu. Jeden záber neprerušený jediným strihom a excelentné predstavenie mladých hercov premieňa film na takmer živý prenos niečoho ohavného. Odkaz, ktorý prináša, by nám mal už navždy rezonovať v hlavách.

plagát

Tiesňové volanie (2018) 

Film pracuje s našou fantáziou a v tom tkvie jeho výnimočnosť. Nič nevidíte, len počujete rozhovory. Paradoxne toto je ten úspech. Film, ktorý vám takmer nič neukáže a nedá vám na výber...musíte si to predstavovať. Z môjho pohľadu doposiaľ najlepší thriller roku 2018. Dánsko potvrdzuje svoju filmársku kvalitu.

plagát

Cudzinka (2010) 

Ťažký, emotívny snímok o príbehu jednej ženy...vlastne o príbehu tisícky žien, o zvykoch, ktoré by v dnešnom svete nemali existovať. Film, ktorý potrebujeme ako soľ. Silný príbeh, presne vsadená hudba a herecky výborne zvládnutá hlavná postava prinášajú obrovský filmový zážitok.

plagát

7 sestier (2017) 

To bolo niečo hrozné. Film neustále podkopával vlastné pravidlá. Logika - nula bodov. Scenár - nezmyselný. Miestami bolo konanie postáv úplne zbytočne nelogické...film si skrátka kopal vlastný hrob (veľmi hlboký hrob).K tomu chýbalo lepšie spracovanie sveta budúcnosti, no chýbať nemalo!

plagát

Černé zrcadlo (2011) (seriál) 

Naďalej dokumentuj každý svoj deň, každú hodinu na sociálnu sieť...všetci chceme vedieť ako žiješ. Chceme vidieť každú vec, okolo ktorej prejdeš. Chceme poznať každú jednu tvoju chytrú myšlienku. Chceme sa ti cpať do života, ako to len pôjde, len nám to ukáž... a my ti to tiež ukážeme. Nejak sme sa pokazili. Všetci.

plagát

Coherence (2013) 

Originalita. To je jedno slovo, ktoré by možno stačilo na dostatočné zhodnotenie filmu. Napriek tomu budem pokračovať: perfektný nápad, skvelý scenár a slušní herci. Sci-fi je problematický žáner, kde proste skôr či neskôr príde moment, kedy si poviete "Vážne?! To už preháňate". A ja som ten moment čakal a on stále neprichádzal. Neuveriteľné je, že neprišiel ani na konci. Proste to zvládli. Zvládli urobiť perfektné sci-fi za málo peňazí. Odporúčam všetkým milovníkom zamotaných mysterióznych filmov tolerujúcich sci-fi, neodporúčam milovníkom akcie a "jednoduchších" filmov.

plagát

Star Wars: Poslední Jediovia (2017) 

Hlboko sa ospravedlňujem všetkým silno veriacim fanúšikom filmu. Nevidel som akúkoľvek inú časť a toto je proste môj dojem z toho, čo som mal možnosť na konci roku 2017 vidieť v kine. Áno, pravdepodobne mi chýba predchádzajúci príbeh, ale myslím, že to nie je dôvodom môjho sklamania po skončení filmu (zároveň však prišlo oslobodenie z toho, že moje utrpenie končí). Som zrejme vzácny druh človeka, ktorý nemá bunky pre ságu, ktorú zvyšok obyvateľstva zbožňuje. Ospravedlňujem sa! Z úcty a strachu pred zvyškom populácie hodnotím aspoň za 3.

plagát

Eurotrip (2004) odpad!

Toto je komédia? Toto je paródia na komédiu. Podľa mňa trápny pokus o tínedžerskú komédiu, ktorá zo Slovenska urobila ešte väčší „brloh“ ako je. Nevkusné a neprijateľné. Poznám milión lepších amerických komédii ako tento odpad. Zasmial som sa len na myšlienke, že „megasilný“ americký dolár vám zaistí luxusný život v Bratislave. Škoda, že vcelku dobrý nápad na komédiu totálne zlyhal na americkej namyslenosti a stupídnosti.

plagát

Zlo (2003) 

Skvelý dramatický príbeh, ktorý som si vychutnal až do konca. Zlo, šikana a školský teror v tomto filme vo mne zanechali zvláštne emócie. Veľký podiel má na tom obdivuhodný herecký výkon Andreasa Wilsona, ktorý perfektne stvárnil hlavného hrdinu Erica. Ten je tak trochu rebel a pri sledovaní som mu len potichu fandil. Stotožnil som sa s ním a niekedy som doslova chcel stáť vedľa neho a pobiť sa za správnu vec. Jednoducho čakáte, kedy konečne nastane spravodlivosť a hlavný hrdina bude môcť dať poriadne na držku všetkým, ktorí mu robia zo života peklo. Mimochodom skvele zahraná záporná postava v podaní Gustafa Skarsgårda. V žiadnom prípade sa nenechajte odradiť švédskou produkciou. Zlo medzi nami ukazuje, že perfektný film sa dá natočiť aj inde než v Amerike.