Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Horor

Recenzie (11)

plagát

Krotitelia duchov: Dedičstvo (2021) 

Nesmierne ma tento film prekvapil. Samozrejme v dobrom. Ako noví hrdinovia, tak aj návrat starých známych veľmi potešil. Všetci mi boli sympatický. Príbeh nadväzujúci na pôvodný prvý diel bol stále zaujímavý aj keď nie originálny, no páčil sa mi. Bolo tu napätie, akcia, humor a skvelá hudba. Teším sa na pokračovanie. Jeden z tích legacy sequelov, ktoré sa vydarili. Cítil som z toho filmu srdce tvorcov.

plagát

Kam sa podela siedma rota? (1973) 

Úprimne čakal som od toho viac na to ako mi to veľa ľudí vychvaľovalo. Zasmial som sa iba párkrát a aj to len tak ledabolo. Príbehovo tiež slabé. Na jedno pozretie, taká pohodovka. Jedna z tích slabších priemerných francúzskych komédií.

plagát

Asteroid City (2023) 

Veľké nič. Už dlho som nevidel niečo tak mdlé, nudné a nezáživné, ako toto. O to viac som sklamaný, že išlo o môjho obľúbenca. Ale toto sa fakt nedalo. Ten film bol prázdny ako črevá po kolonoskopii. Veľmi som sa premáhal aby som dopozeral do konca. Hviezdne obsadenie, ktorému z úst išlo len bla bla bla. Škoda zdrojov a môjho času. 1 hviezdička za grafiku a obsadenie. Obrovské sklamanie.

plagát

Black Adam (2022) 

Pre mňa osobne veľké potešenie. The Rocka mám rád, je to sympoš, a v tejto postave bol epický. Ako aj celý film, i keď dej priamočiary, postavy ploché a celé to bolo digitálne masívne, nemôžem hodnotiť inak ako pozitívne, pretože výsledný dojem bol geniálny. Navyše sa mi to páčilo viac ako niekoľko posledných marveloviek od záverečných Avengers. Už ma tie komiksovky ubíjajú a som rád, keď ma niektorá prekvapí. Len veľká škoda, že potitulková scéna bola asi zbytočná.

plagát

Zbytečná krutost (1984) 

Veľmi uhrančivý, ťaživý a vyslovene atmosférický film, ktorý ma vtiahol a nepustil, prekvapil, uspokojil.

plagát

David Attenborough: Život na naší planetě (2020) 

Sira Davida Attenborougha sledujem dlhodobo. Neustále čakám na nejaký jeho nový počin a vždy dostanem klenot, ktorý ma uhranie. I keď sa môže zdať, že sa spolu s BBC opakuje, vždy prinesú nové poznatky z ríše prírody. Na staré kolená kvalita výkladu neklesá, práve naopak, získava na kvalite. Videl ako planétu ľudstvo mení k obrazu svojmu za neuveriteľne krátky čas a týmto dokumentom neskutočne emotívne reflektuje svoj pohľad na minulosť, prítomnosť a možnú budúcnosť. Nezostáva mi nič iné len ďakovať za jeho celoživotnú prácu a prínos pre svet.

plagát

Lovecraftova země (2020) (seriál) 

Veľmi zvláštny seriál. Dejovo trochu mätúci , niektoré diely boli nudné a dej nikam neposunuli, no zaujal ma. S Lovecraftom to má spoločné asi len tú fantastickosť. Nakoniec tá sa mi páčila na tom najviac, bez ohľadu ako šialená miestami bola. Šťavnatých krvavých scén a napínavých okamihov bolo dostatok na to aby som sa dobre bavil. Záver ma navnadil, napriek svojej miernej absurdnosti, na druhú sériu. Ak vôbec vznikne.

plagát

Záhrada (1995) 

Tak krásny, tak poetický, tak jednoduchý, tak pomaly plynúci... Roman Luknár vo svojej najsympatickejšej úlohe. Z filmu aj zo samotnej záhrady cítiť pokoj, radosť a slobodu. Čarovná atmosféra človeka uhranie. "Ku***, je tu ale pekne."

plagát

Čarodejnica (2015) 

Originálny alebo zvláštny, určite veľmi divný. Ťažko nájsť vhodný prívlastok pre tento horor. Aj keď ma postavy neustále iritovali, či už chovaním, vrieskaním alebo svojím sfanatizovaným postojom, až som im prial zlý koniec, no nevedel som odtrhnúť zrak. Cítiť z toho úzkosť a strach. Má to hutnú atmosféru ale mám z toho zmiešané pocity a koniec koncov najviac ma vystrašilo, že takýto fanatici skutočne žili, a asi aj žijú. Neviem či sa mi to čo som videl páčilo alebo nie, asi aj o to šlo. Ale za videnie to určite stojí.

plagát

Leon (1994) 

Pre mňa osobne filmová srdcovka. Videné miliónkrát a neváham si to pozrieť ďalší milión. Neskutočne sympatické postavy v podaní Jeana Rena, ktorý síce hra trošku mdlo no k postave sa to hodí a ešte mladučkej obľúbenkyne Natalie Portman, ktorá predviedla úžasný výkon. Svojou réžiou Luc Besson pre mňa stvoril dokonalý film, i keď vo svojej podstate veľmi smutný a tragický. Hudba Erica Serra magická, očarujúca. Proste nesmrteľná klasika.