Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Dobrodružný
  • Krimi

Recenzie (66)

plagát

Bitka o Sevastopoľ (2015) 

Pre mňa osobne veľmi silný zážitok. Skvelý herecký výkon hlavnej postavy. Prekvapený z kvality ruskej produkcie. Reálne pôsobiace zábery z frontu a skvelo zachytené dojemné momenty. Nemám čo viac dodať.

plagát

Skutočná guráž (2010) 

Zatiaľ najlepší film od Coenovcov. Trefná réžia ktorej skvelo sekundovali herecké výkony. Najmä mladej neostrielanej Hailee. Záživné dialógy, čo sa často nestáva, pokiaľ film nepochádza z produkcie boha Tarantina. Drňak Jeff presvedčivý ale Texaský zajko Matt už trochu menej. Na takýto vývar od Coenovcov si zase rád nejakú chviľu počkám, pretože vďaka nim atmosféra divokého západu ešte žije.

plagát

Zabitie Jesseho Jamesa zbabelcom Robertom Fordom (2007) 

Čo to do pekla malo byť?! Niečo tak uťahané, bezvýznamné, nudné a zároveň dobre herecky obsadené, som ešte hádam nikdy nevidel. A vlastne hej, zrovnateľné s filmom "Muži, čo čumia na kozy" v podaní Heslova, ale aj ten bol pútavejší než tento pochod púšťou. Len tak mimochodom, v polovici som s tým sekol. Možno tomu filmu dám ešte šancu ale zrejme budem musieť na to mentálne dospieť..och

plagát

Dobrý Will Hunting (1997) 

Naozaj neexistujú tie správne slová, ktoré by som vedel dopredu poskladať o tomto filme. Či už je to rozhovor Matta a Robina v parku na lavičke, alebo uchvátení matematickí géniovia pri zistení, že ich predčil chalan z ulice alebo battle rozhovor o histórii Spojených štátov či krásne momentky Matta a Minnie, rozhovor Matta na stavbe s Benom a takto by som mohol pokračovať, až pokiaľ by som neprerozprával celý obsah filmu. Je dobré, že tento film vznikol, pretože určite dodal veľa ľuďom entuziamus a chuť či odvahu do štúdia, lásky alebo hocičoho iného, čoho sa v živote obávali, pretože tento film mu priamo povedal a naznačil, že aj tí najväčší géniovia, najväčšie mozgy na svete, majú v živote plno strastí a nie je to len prechádzka ružovou záhradou. A preto sa nemajú čoho báť. Ben a Matt u mňa po tomto filme stúpli veľmi ale veľmi vysoko a ja sa na seba hnevám za to, že som Bena Afflecka tak veľmi podceňoval. Klobúk dolu Páni ešte raz.

plagát

Muži, čo čumia na kozy (2009) 

Plejáda známych tvárí a toto má byť výsledok? V komédii v ktorej som sa dva krát otupene pousmial? To snáď nemyslíte vážne. Obrovské sklamanie.

plagát

Rozsudok smrti (2007) 

Celkom fajn revenge movie, ktorý v určitých momentoch dosť prekvapí ale zároveň enormne a pre tento snímok osudovo (pre mňa) prepískne. Kevin Bacon by si za toto každopádne zaslúžil nomináciu na Oscara.

plagát

Mládeži neprístupné (2013) 

Prvé scény nasadili latku zvrátenosti vysoko, čím u mňa dosť prekvapivo boli aj bravúrne humorne podané. Postupne však sila príbehov slabla a bolo vidieť, že scenáristom koniec prekĺzol cez prsty. Humor a moment prekvapenia klesal a takisto moje hodnotenie, ktoré začínalo na piatich hviezdach, sa zastavilo na troch. Ale inak zaujímavé obsadenie a ako experiment vcelku slušné.

plagát

Grindhouse: Auto zabijak (2007) 

Ja spadám do kategórie divákov, ktorej sa práve na prvú polovicu filmu skvele dívalo a každý jeden "tlachanec" som si vychutnával. Prekvapil ma charizmatický Kurt Russell, ktorý svojím diabolsko-tvrďáckym šarmom vypĺňal dej do hĺbky. Skvelý scenár, skvelí herci, krásne herečky, jediné čo mne nie je po chuti, je tá záverečná náháňačka, ktorá bola podľa môjho názoru, dosť pritiahnutá za vlasy. Aj napriek tomu dávam filmu plných. Chuťovečka!

plagát

Temné tiene (2012) 

Charizmatický Depp ako vampír, božsky diabolská Eva Green, Chloe ako mladá rebelistická potvora a šialená alkoholička Helenka Carterová. Neznie to skvelo? Veru že ano, ale ukočírovať túto plejádu hereckých pojmov nie je také jednoduché. Chýba tomu atmosféra v podobe Ospalej diery a čaro v podobe Veľkej ryby. Mohol to by jeden z najlepších Timových filmov nebyť tak strnulého scenáru, to už nevravím o nezaujímavom závere. Kostýmy a mejkap na dosť slušnej úrovni, no chýba tomu tá epickosť. Rozhodoval som sa medzi 3 a 4, no bohužiaľ sa musím prikloniť na stranu tých 3, pretože som od filmu, kde hrajú tak zvučné mená očakával niečo iné. Ako radu vám môžem odporučiť len to, že nepozerajte sa na to ako na dielo mága Burtona ale na dielo, ktoré je fakt originálne a určite si film vychutnáte. Ja som sa na to bohužiaľ pozeral okuliarmi veľkého očakávania.

plagát

Unesené (2013) 

Tento FILM s veľkým a tučným F ma totálne zarezal do sedačky a svojou atmosférou si ma podmanil a hltal som každú jednu sekundu po sekunde. Hugh Jackman mi nikdy ako herec priveľmi nesedel ale to čo predviedol v tomto snímku je naprosto geniálne a ako utrápený otec nezvestnej dcéry bol absolútne dokonalý. Jake Gyllenhaal, ako nastajlovaný osamelý detektív bol trochu pre mňa záhadou a záhadou aj zostal. Koniec, ktorý priniesol oveľa viac otáznikov ako odpovedí, mi bol sprvoti trochu nepodarený ale nakoniec mi došlo, koľko takých záverov som mal možnosť vidieť i keď ako uviedol POMO vo svojom komentári, "záver ma dostatočne neknokautoval" napriek tomu musím tento film ohodnotiť najlepšie ako sa dá, pretože tento rok ma žiaden film tak neočaril a nechal mi pripomenúť už legendárne Fincherove diela. THE BEST FILM OF THIS YEAR FOR ME!!!