Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

Toto je náš svet

Toto je náš svet (2016)

Bola som príjemne prekvapená. Krásna príroda, myšlienky, pravda o našom konzumnom svete. Konečne niekto kto vychoval deti poriadne, aj keď je to iba filmová postava.

Vlkochodci

Vlkochodci (2020)

Nezvyknem pozerať animáky, kedysi ma síce chytili filmy s posolstvom ako princezná Mononoke, ale keďže sa točia väčšinou amorálne sračky na oblbovanie detí i dospelých, dlho som nič poriadne nevidela. No a toto ma chytilo hneď na začiatku. Tak čarokrásne obrázky prírody som ešte v žiadnom filme nevidela, mala som chuť si nimi hneď zaplniť steny izby. Občas mi tam síce vadili, ako to tu už niekto načrtol, skoro až kubistické prvky, ale ich vzájomné pôsobenie s obrázkami lesa bolo v konečnom dôsledku zaujímavé. I posolstvo filmu je pekné, až tak, že dokážem odpustiť isté návyky a názory 21. storočia prenesené do roku 1650. Aj obvyklý rozprávkový pátos tu bol znesiteľný. Takže, k dokonalosti tomu ešte niečo chýba, ale aj tak to bolo výnimočne okúzľujúce.

Nič osobné

Nič osobné (2009)

Toto nie je žiadna pseudointelektuálna story ako tu niektorí spomínajú.... ale chápem, že nie každý chápe čo je to byť sám a chcieť byť sám. A nie každému príde normálne stanovať osamote po Írsku....A mať problém a nehovoriť o ňom ...a stretnúť sa s niekým kto má tiež problém a mať s ním krásny a skutočný vzťah hodnotnejší než iné.....

Woman at War

Woman at War (2018)

Síce pochybujem o legálnosti odberu DNA vzoriek, ukrajinská vložka mi šla na nervy a samotársky cudzinec mal až priveľa smoly, ale celkovo hodnotím film ako veľmi dobrý a dúfam, že inšpirujúci pre čo možno najviac ľudí (aspoň v oblasti zaujímania sa o prírodu, keď už teda nebudú robiť partizánsku činnosť). Chce to čo najviac ekoteroristov (inými slovami - uvedomelých, ekologicky zmýšľajúcich ľudí, ktorí prekonávajú nebezpečenstvo a riskujú basu, aby aspoň nejako prispeli k dobrej veci, zvýšili povedomie o problémoch atď...) a kvalitne spravených filmov o nich :-)