Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Dobrodružný
  • Dokumentárny

Obľúbené seriály (4)

Oškliví Američané

Oškliví Američané (2010)

Po zhliadnutí prvej série: Čierny, parodický a absurdný humor, to je moje, preto nemôžem hodnotiť inak, ako plným počtom hviezd. Vynikajúca paródia snáď každého možného aj nemožného hororového výmyslu - a KREATÍVNA! Obchod s náhradnými časťami pre zombíkov, King Kong s obsesívno-kompulzívnou poruchou atakďáááálej. Hlavné postavy sú tiež perfektne vymyslené, najmä Randall a "šíleně sexy" Callie. Nemám moc, čo by som vytkol, možno len prvé dve či tri časti, ktoré ešte nedosahujú stopercentného trhania bránice. Ale postupne je seriál lepší a lepší (a úchylnejší) a určite sa teším, čo mi ponúkne ďalej. Päť hviezdičiek. Suck my balls!

Spartakus

Spartakus (2010)

Prvá séria, Blood and Sand, začala slabo a zlepšovala sa až do skvelého finále, hlavne, kvôli dobre vystavaným postavám a vzťahoch medzi nimi, pričom vizuál slúžil na vtiahnutie do deja a nebol zas taký dôležitý. Gods of the Arena bol bezchybný prequel v duchu najlepších dielov Blood and Sand. Prvá séria má takmer päť hviezd, hoci, keby postavy neboli také silno (ne)sympaticzné, asi by som sa ani neobťažoval. Postava Spartaka hrá druhé husle. Vengeance: znova, niektoré postavy úplne bohovsky rozhoraté a dotiahnuté (Gannicus, s prehľadom najlepší scenáristický výtvor, Claudius Glaber ako výborný záporák), iné znova hrajú druhé husle - Spartakus je znova naviac, naviac McIntyreovi zďaleka neverím to, čo na mňa hrá. Vďaka Jupiterovmu pohlavnému orgánu, že dej a niektoré akčné scény sú skvelé. Na druhej strane, vizuálny syndróm "gore and sex" mi začal liezť na nervy veľmi, veľmi skoro. Finále super, ale znova, zo 4 diely série by sa dali dosť zredukovať. Celkovo dávam tri a trištvrte, zaokrúhlené na štyri hviezdy. Jednu za dej a jeho solídnu logiku, jednu a pol za postavy, pol za herecké výkony (vďaka Craigovi Parkerovi) a štvrť - keďže je to guilty pleasure - za pekné ženy (Mira a Seppia sa rozhodne podarili :) ). Ak bude tretia séria, dúfam, že bude posledná. Mám totiž pocit, že už to bude len horšie a Spartakus iba nastaví bohom svoju zadnicu.

Spartakus: Bohovia arény

Spartakus: Bohovia arény (2011)

Hodnotenie po 4 dieloch: Súhlasím s ostatnými - je to to isté ako Blood And Sand, ibaže lepšie. A Spartakus tomu ozaj nechýba... skôr naopak, vďaka jeho absencii môžu žiariť osudy ostatných postáv. Charaktery jednotlivých aktérov sú prepracované a skutočne ľudské. Dej ťahajú Batiatus s Lucretiou a Oenomaeus (môj obľúbenec z prvej série, takže som len a len rád, že sa tu objavuje viac) s Gannicom. Súboje sú drsnejšie a pútavejšie, intrigy nemilosrdnejšie... sex len málokedy samoúčelný, čo je tiež príjemná zmena a omnoho šťavnatejší. Už nemusím tvrdiť, že seriály s názvom "Spartacus" sú guilty pleasure na vyrovnávanie hladiny testosterónu... lebo "mužské radosti" sú tu len inštrumentom, ktorý púta dohromady strhujúci dej. Uvidíme, aké bude rozuzlenie. Zatiaľ nemám žiadne výhrady. Len varovanie... zaryté feministky, toto určite vidieť nechcete. EDIT: Videné celé. Finále bolo skvelé, bez zbytočného pátosu. Finálny súboj makabrózny, s nutnou troškou gore (ešte raz... AU!! ). Som stopercentne saturovaný a dúfam, že sa v Spartakovskej línii (ak Jupiter dá ďalšiu sériu) doriešia spory, ktoré sa tu nedoriešili. Výborné.