Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Krimi
  • Horor

Obľúbené seriály (10)

24

24 (2001)

Geniálna myšlienka tvorcov natočiť jednu časť seriálu ako jednu hodinu reálneho dňa. Seriál s takou dynamikou som ešte nevidel. Videl som 4 série a každá bola strhujúca, nedalo sa odtrhnúť od telky. Jack Bauer americky dokonalý hrdina znovu a znovu zachraňuje svet. Tomuto seriálu nemám asi skutočne čo vytknúť. Od vzhliadnutia ďalších sérií ma odrádzajú titulky, no asi sa prekonám. Už sa teším aj na avizovaný "celovečerák".

Akty X

Akty X (1993)

Pravda je niekde tam, chcem veriť a nikomu never. Tri heslá, v ktorých sa nesie celý, už kultový seriál. Sexi ryšavá agentka s lekárskym vzdelaním, tvrdo realistická a príliš natvrdlá aby verila Mulderovi, agent FBI tvoriaci dokonalé profily páchateľov, maximálne všímavý na mieste činu a neskutočne naivný, veriaci každému kto ho nasmeruje na stopu pri zanietenom pátraní po sestre a pravde, nečitateľný riaditeľ Skinner a samozrejme "fajčiar" - tajomný muž z cigaretou. Povahovo odlišné postavy dokázali vytvoriť dokonalý súlad, nuž je zrejme pravda, že protiklady sa priťahujú. Postavy dospievajú každým dielom, kde bolo badateľné aj "dospievanie" hercov. Myslím, že seriál je základným kameňom vytvárania konšpiračných teórií a modlou konšpiračných teoretikov, teda aj mojou. :D Zrejme asi prvý krát bolo zverejnené, aj keď svojský s nadsázkou, ako vlády manipulujú s národmi a vytvárajú svet v svoj obraz a víziu. Fox a Dana, ste nezabudnutelni.

M.A.S.H.

M.A.S.H. (1972)

Kultový seriál, kultové hlášky. Humorne-vážny pohľad na vojnu v Kórei. ktorému český herci dali ten správny hlas, správny dabing. Jeden z mála seriálov, kde sú postavy vykreslené aj v tom zlom svetle a nie sú "americky" dokonalé. Nechápem ľudí, čo mi povedia, že je to trápne, bez humoru a myšlienky. Videl som ho nespočetne veľa krát a ešte nespočetne veľa krát budem.

NCIS - Námorný vyšetrovací úrad

NCIS - Námorný vyšetrovací úrad (2003)

Konečne ďalší seriál, ktorý sa dá pozerať opakovane do nekonečna. Kriminálky typu CSI ma rýchlo omrzeli, aj keď je kriminalistika moje veľké hobby. Gibsova intuícia a dokonale zohratý team je zárukou vyriešenia každého prípadu. Tvorcovia sa krásne vyhrali s každou postavou a dali jej tie správne povahové črty a tiež sa postavy vyvíjali časť od časti. A aby som nezabudol na moju platonickú lásku ABBIE, to je kapitola sama o sebe. Asi jediný seriál kde vedkyňa nebola poňatá konvenčne a zaškatulkovaná ako kockáč. Pauline to zahrala excelentne. Abbie a jej major spektrometer, hahaha.

Fringe

Fringe (2008)

Aj napriek tomu, že seriál Akty X je jedinečný a neprekonateľný, tak seriál Fringe sa mu asi najviac približuje a považujem ho za adekvátnu "náhradu". Tvorcovia sa tu však viac uvolnili a našli odvahu viac poodhaliť z tajomstiev, ktoré v Aktoch X zabalili do klišé. Teória existencie paralelného vesmíru je tu dlho, no nikto ju takto precízne nevykreslil. Dopĺňajúce sa postavy, šarmantná sexi agentka, geniálny "Pítr" a samozrejme famózny Walther. Samotnú dejovú líniu pekne zamotávaju vzťahy medzi "hrdinami" a keď sa premiešajú z paralelného vesmíru, hmmm, stojí to za to. Niektoré časti mali tak-trochen slabší náboj, no ďalšia to dobehla. Námet má neskutočný potenciál a večná škoda, že sa netočí ďalej. Je to ďalšia moja srdcovka

Agatha Christie's Poirot

Agatha Christie's Poirot (1989)

Fúúúú, ako zbožňujem toho malého belgičana. Môžem sa to pozerať znova a znova. Agatha Christie stvorila perfektného detektíva, David Suchet ho doviedol k dokonalosti a Ján Kožuch (SK znenie) mu dal správny hlas a šmrnc. Fascinuje ma jeho výchova, elegancia, šarmantnosť a tá francúzština. :D Samotný seriál nie je obzvlášť strhujúci a živelný, no ten malý "žabožrút" to všetko ťahá a robí z toho pozerateľný seriálik. Nuž darmo, je to moja srdcovka.

Walking Dead

Walking Dead (2010)

Z recenziou, mojim názorom som čakal až do zhliadnutia poslednej časti štvrtej série. Dnes sto bolo. PN-ka mi zase umožnila pozrieť komplet seriál za necelý týždeň. Priznám sa, že ma až rozčulovalo, keď sa mi večer chcelo spať, alebo boli doma deti a nemohol som pozerať. Takúto seriálovú mániu som zažil naposledy pri seriály "24" či "LOST". Fakt som to žral a žeriem, do septembra ma asi klepne. Páčila sa mi gradácia deja, dospievanie postáv, aj keď mali občas nelogické správanie, no na správanie žiadne šablóny nie sú. Páčilo sa mi, že v tretej sérií idú do popredia medziľudské vzťahy a "kousáci" idú na sekundárnu dejovú líniu. Je naozaj zarážajúce čo je človek ochotný a schopný urobiť pre svoje prežitie či skupiny. Boli by sme aj schopní zájsť do takýchto extrémov???

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Asi jediný seriál kde nikto nič negarantuje. Prekvapenie sa mení na šok, šok na prekvapenie. Hlavný "klaďas" zomrie, "záporák" víťazí. Neskutočne prekvapujúce zvraty, dospievanie postáv, proste dokonale vykreslený príbeh. Aj napriek veľkému množstvu postáv je seriál prehľadný aj keď pravdu poviem zprvu som mal chaos v postavách kým sa mi v hlave ustálili mená. Poklona pred scénaristami za dokonale vykreslené prostredie, postavy, hrady, hranicu zvanú "ZEĎ". Proste dokonalosť a z môjho pohľadu má seriál len jednu jedinú chybu, nemá zatiaľ pokračovanie, aj keď viem, že HBO zadalo natočíť ďalšie dve série. Neskutočne sa teším.