Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Horor

Recenzie (25)

plagát

Kráľ Artuš: Legenda o meči (2017) 

Áno, presne takto si predstavujem filmový orgazmus... Skrátka vyjdete z kina a veľmi dlho neviete povedať nič, pretože sa všetky tie superlatívy, čo chcete povedať vo vás jednoducho pobijú a zistíte, že sa takýto filmový zážitok ani nedá opísať nejakými známymi pozemskými slovami... A ten bohovský soundtrack, ešte stále cítim, ako sa mi pri spomienke naň chvejú všetky vnútornosti. Guy Ritchie predviedol neskutočný filmový orchester... Po vyjdení z kina som mala chuť okamžite sa otočiť na päte a dať si to celé odznova a ak už toto nedefinuje skutočne dobrý film, tak už nič :)

plagát

Cesta do fantázie (2001) 

Môj prvý anime film, som jednoducho očarená :) Nádherné animované dielo, pri ktorom som dúfala, že nikdy neskončí :)

plagát

Taxidermia (2006) 

Zase som raz ostala v absolútnom nechápaní. Kde v tomto vidíte, ľudia, umenie? To je jedna nechutná úchyláreň, pri ktorej ma takmer neprestajne napínalo alebo som si musela zakrývať oči, aby som si nešľahla obed rovno na klávesnicu notebooku. Fuj, fuj, fuj, nechutné. Nikdy viac. Tá jedna hviezdička je zjavne len dôsledkom mojej pomätenej mysle, ktorú spôsobil tento fil...hnoj :)

plagát

Antikrist (2009) 

Keď tak pozerám na tie komentáre a troj až päťhviezdičkové hodnotenia, rozmýšľam, že sa asi niekde stala chyba. Že sa mi toto úchylné, choré, zvrátené Trierovo dielo malo páčiť. Ale potom si to premietnem znova a niečo v mojej hlave začne vrieskať Nie! Nie! Nie! ani nerozmýšľaj nad tým, že ti tento film niečo dal a že sa ti niečo na ňom páčilo, to by si klamala samu seba (jednu hviezdičku si zaslúži kvôli niektorým ozaj podareným scénam). Takže som dospela k rozhodnutiu, že radšej si vlastnoručne prevŕtam nohu hocičím ako by som si mala tento film pozrieť znova.

plagát

Sloní muž (1980) 

Spočiatku na mňa pôsobil film ťažko, hlavne psychicky. Už už som ho chcela vypnúť, pretože som nechcela vidieť ďalšiu scénu trpkého utrpenia znetvoreného muža, ktorá sa začala rodiť v mojej hlave. Zistila som však, že to skrátka nejde, musela som ho dopozerať a neľutujem, že som to spravila. "Som šťastný každú chvíľu v živote. Môj život je krásny, pretože viem, že ma má aspoň niekto rád." John Merrick alias Sloní muž sa vám skrátka dostane pod kožu a pocítite k nemu niečo zvláštne - cit. Tak tomu bolo aspoň u mňa, zamilovala som si ho a na tento film nechcem nikdy zabudnúť. Nuž, aj keby som chcela, tak to skrátka nepôjde :)

plagát

Paranormal Activity 3 (2011) 

Pri jednotke som sa smiala a pri trojke som občas vrieskala. Fajn ľakačky a atmosféra perfektná. Tú jednu hviezdičku musím dať dole kvôli koncu a záverečnej pointe. Inak veľmi dobré :)

plagát

Spiklenci slasti (1996) 

Prišla som na to, že znesiem menej morbidity a úchylnosti, ako som si myslela. Ale vydržala som dokonca! S napätím som sledovala jednotlivé postavičky ako sa pasujú so svojimi úchylkami a občas mi bolo zle :) Koniec mi priniesol silný dojem, že som sa úplne zbláznila... niet čo dodať.. Bravó Švankmajer!

plagát

Spadla z oblakov (1978) (seriál) 

Musela som dať 4 hviezdičky, neskutočne sa na tom bavím, keď to teraz po toľkých rokoch pozerám :) Strašná haluz, takéto rozprávky by mali aj teraz chodiť v telke! :)

plagát

Prokletí domu Winchesterů (2009) 

Poriadne nedomyslené dialógy, herecké výkony podpriemerné, duchovia amatérsky zamaskovaní. Inak celkom fungovali niektoré ľakačky a koniec sa mi celkom páčil. Silnejšie 2*.

plagát

Obchod na korze (1965) 

Kam až dôjde ľudské zmýšľanie v situácii tiesne? Skvelo vyrozprávaný príbeh diania v životoch človeka árijskej krvi Antona Brtka a starej židovky Rozálie Lautmanovej počas obdobia Tisovej vlády. Króner sa zhostil svojej role veľmi dôveryhodne a verila som mu úplne všetko. Kaminská bola zas na nerozoznanie od starej nahluchlej roztomilej starenky. Na dobu, v ktorej sa film točil, veľmi vysoká kvalita kamery a zvuku. Hudba skvelá, no niekedy mi vadila jej hlasitosť. Od polovice začal dej naberať na obrátkach. Z tragikomédie sa stala dráma. Ako vysvetlíte starej senilnej a hluchej žene, čo za zločiny proti ľudskosti sa to začali diať? Koniec, ktorý sa odohrával za dverami obchodu, mi privodil zimomriavky. Jednoznačne zaslúžený Oskar a tiež odo mňa 5* :)