Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenzie (9)

plagát

Päť nocí u Freddyho (2023) 

Tento film je divný. Už len určiť jeho žáner je náročné. Nazvime to family friendly horror. O akýchkoľvek jeho kvalitách sa dá prinajmenšom pochybovať (logiku v tomto filme nehľadajte) no aj tak ma film v podstate bavil. Môžu za to asi najmä herci, ktorí mi prišli sympatickí. Verím, že už pozajtra si na nič z tohto filmu nebudem pamätať.

plagát

Tvorca (2023) 

Musím povedať, že tak zbytočný film som už dávno nevidel. Toto sci-fi dokopy neprinesie nič nové. Snáď len dve scény sú tu zaujímavé a originálne (pes s granátom a behajúce bomby) zvyšok je jedno klišé za druhým. Až má človek pocit, že tento príbeh nie len že je o AI, ale že to AI aj písalo. A keď sme pri tej AI, dej sa odohráva cca o 50 rokov neskôr, no ich robotika a AI je tak zbytočná a nepoužiteľná, že by sa lepšie zaobišli bez nej. 2 hviezdičky len za dobrý vizuál a sympatických hercov.

plagát

Dungeons & Dragons: Česť zlodejov (2023) 

Po dlhom čase kvalitná humorná fantasy, ktorá prenáša ducha obľúbenej spoločenskej hry na plátno. Tento film boduje vo všetkom. Scenár, hudba, herci a hlavne humor, ktorý je správne ostrý a absurdný ako sa na DnD kampaň patrí. Na niektorých scénach sa smejem ešte hodiny po odchode z kina 9/10.

plagát

Bill a Ted zachraňujú vesmír (2020) odpad!

Chápem, že niektoré filmy k doceneniu vyžadujú, aby človek videl predošlé diely. Tento konkrétny nepotrebuje predošlé filmy aby ste ho DOcenili ale Ocenili., petože nikto, kto má, nie vycibreny, ale aspoň nejaký vkus nemôže pozerať tento film a užívať si ho. Že nemám právo niečo takéto povedať? Mám.. Ak niekto tejto veci môže dať 4, či 5 hviezdiček, ja môžem povedať, že je to číri odpad. Asi v polke filmu som začal uvažovať, či to nenapísal niekto mentálne postihnutý (nemyslím to ako urážku ale real fakt) a niekto sa to z charitatívnych dôvodov rozhodol spracovať. Až keď som si prečítal komentáre pochopil som. Je to film od hercov pre hercov no na rozdiel od Movie 44, toto je tak nechutne otravné až to bolí. Snáď každá postava vo filme je otrasná, až je to vôbec umenie tak zahrať. Nápad so zbieraním hudobné legendy naprieč históriou sa mi páčil. Rovnako tak CGI pekla. To je všetko. Tam to končí. Keby film napísal generátor náhodných viet, dopadol by lepšie..

plagát

Sexify (2021) (seriál) 

Začnem krátkym hejtom: Ktokoľvek tomuto seriálu dá menej ako 2 hviezdy, by mal prísť o možnosť hodnotiť. Chápem, že sa možno niekomu nepáči žáner, ale za to seriál nemôže. (Ak napr nemám rád horory, nebudem tvrdiť, že každý muzikál stojí za nič.) a teraz samotná recenzia: Sexify je všetkým, čím by mohol byť Sex Education, keby sa miesto podprahovej LGBT agendy snažili spraviť kvalitný seriál. Tým totižto Sexify skutočne je. Kombinácia konzervatívneho Poľska a Mladých pokrokových ľudí, ktorí myslia len na sex má neuveriteľne silnú chémiu (a všetko je o chémií ;) ). Seriálu sa nedá snáď nič okrem miestami pomalšieho tempa vytknúť. Strih - výborný, kulisy - výborné, scenár, réžia a dramaturgia - veľmi dobré. Herecké výkony - skvelé. Prístup k nahote? - Sexy! A všetko podčiarknuté DOKONALÝM soundtrackom, ktorý sa vyvíja a situačne mení podľa deja.  Postavy sa správajú logicky (v seriálových medziach) sú sympatické a humor je tam nenútený, až sa človek prekvapene zarehoce, keď to najmenej čaká.  Za mňa krásnych 85%! (priestor pre zlepšenie tam stále samozrejme je :) ) Americké teenage seriály sa majú čo učiť! BTW: odporúčam pozerať v originále

plagát

Vtáky noci a fantastický prerod jednej Harley Quinn (2020) 

Birds of Prey je o stupienok lepšie (ne)zvládnutý ako Suicide squad, to však neznamená že je to dobrý film. Práve naopak. Z trailerov som očakával priemerný film, ktorý možno prekvapí, dočkal som sa ale sklamania a podpriemernosti. Ťahačom je samozrejme Harley Quinn v podaní Margot Robbie, ktorá film poníma miernym "deadpoolovským" štýlom a občas mierne búra (alebo skôr nakukuje) cez "fourth wall", čo k jej postave celkom sedí a dodáva filmu istý nadhľad, vďaka ktorému sa dá prepáčiť nejedna nelogickosť. Nerobí to však dosť dobre, alebo odvážne , aby sa dalo ospravedlniť všetko... A teraz postupný rozbor: -V globále je ale film plný trápneho humoru, z ktorého bude hotový fanúšik "Dámskeho Klubu" s Ivetou Malachovskou, ale určite nie niekto, kto zažil filmy ako Deadpool, Guardians of the Galaxy, či Thor 3. (ja som sa zasmial 2x za celý film). -Vedľajšie postavy sú necharizmatické (až na záporákov) a vôbec vám na nich nebude záležať -Vo filme je nejedna absolútna nelogickosť, aj keď ako som písal vyššie, niektoré sa dajú odpustiť, kvôli štýlu, akým bol film natočený. -Akcia dobrá a zaujímavá (napr scéna na policajnej stanici je skvelá), pokiaľ ju ťahá Harley Quinn sama. ALE! ako náhle ale na rad prichádzajú spoločné akčné scény hrdiniek, scéna sa mení na bojisko z filmov Buda Spencera a Terence Hilla, kde tlupa primitívnych neozbrojených svalovcov nabieha na ozbrojených (alebo len presilených) hrdinov po jednom, aby každý z nich dostal poriadnu bitku... -Scenár proste bieda... +Hudba +Kostýmy +Efekty +Harley Quinn +Výborný Ewan McGregor ako "Black Mask" +Kamera Celkovo: 45%

plagát

Captain Marvel (2019) 

MCU je ako puzzle. Každý jeden film je jedna časť skladačky, ktorá dokopy tvorí výsledný obraz. (Infinity War) A potom je tu capt. Marvel. Mám z nej pocit, ako keby bola z inej skladačky a niekto ju nasilu pchá do obrazu kam nepatrí. Je to film bez duše. Tak ako aj hlavná hrdinka. A otvára viac otázok ako uzatvára. (Ako je možné, že sa tam objavil jeden z kameňov?) Z filmu zároveň cítiť momentálnu snahu hollywoodu o "zrovnoprávnenie" žien vo filmoch. Čo filmu tiež svojim spôsobom škodí v mojich očiach. Pretože hlavné hrdinky ako keby až nasilu bojuju o svoju nezávislosť, dakedy aj keď nemusia, lebo na to nie je dôvod. Vo výsledku až na pár scén film viac škrípe ako funguje a považujem ho za prvý (a dúfam že posledný) prešlap MCU.

plagát

Dôverný nepriateľ (2018) 

Film u ktorého som prvýkrát v histórií slovenskej kinematrografie nemal od prvej scény pocit, že je to ďalšia slovenská dráma z bežného života ako 100 filmov predtým. Toto je film, ktorý minimálne na našej (neviem ako v ČR) filmovej scéne nemá obdoby. Je to kvalitné mysteriózne scifi, ktoré si nezaslúži HATE ktorý tu dostáva. Pár scén možno vyzerá nízko nákladových, no inak je scenár príjemný (aj keď miestny hejtery tvrdia opak) o spracovaní ani nehovorím. Film vás drží po celý čas v napätí a vy skutočne chcete vidieť, čo sa ešte stane. Keby sa pod film podpísal zahraničný autor (napr nejaký Švéd) a herci by boli tiež zahraniční (aj keby kvalitatívne totožní) film by mal určite vyššie hodnotenie. To len hlúpa slovanská nátura musí všetko domáce hneď zhejtiť. U mňa pekných zaslúžených 80%. Tento film iba dokázal, že pri niektorých filmoch CSFD ani netreba otvárať...

plagát

Aquaman (2018) 

Nepovedal by som, že som sa na tento film vyslovene tešil, alebo mu veril, no určite som mu držal palce. Potom ako ma DC viacnásobne sklamalo, som pri nich veľmi opatrný, no predstava, že vezmú toho najtrápnejšieho zo superhrdinov a spravia z neho skutočného drsňáka, ktorého si všetci zamilujú, sa mi dosť pozdávala. Druhým lákadlom bola pre mňa Amber Heard, ktorej to ako redheadke v trblietavom korzete náramne pristane (a tá jediná ma vo filme preto skutočne bavila). A tak som išiel s nádejou do kina, a dočkal som sa tohto: Na plátno mi naservírovali nemasný, neslaný film. Ani voda ani súš - presne ako samotný Aquaman. Žiaľ dramatické prvky, ktoré na mňa mali vo filme zapôsobiť akosi nefungovali. Vždy keď niektorá z postav začala epický monológ o svojom osude, či o osude sveta, a ja som mal prežívať emócie spolu s ňou, mal som chuť zapchať si uši, aby som sa necítil trápne aj za ňu. Film sa snažil SLOVOM povedať všetko, aj keď nemusel. Ukazuje nám trápne výjavy z Artušovich (Aquamanovych) detských čias a ja som len neveriacky krútil hlavou nad tým, či sa dá na rolu dobráckeho mentora zvoliť horší cast ako ex-Green Goblin (ktorého ešte digitálne omladia). Namiesto toho, aby tvorcovia ukázali krásnu Atlantídu a okolité svety, a my by sme sa nabažili tým krásnym svetom a tvorstvom, dostávame naháňačku po Sicílii s najhoršie vyzerajúcimi záporákmi (hlavne Black Manta), ktorý by sa hodili do Power Rangers a nie do universa, v ktorom nájdete napr Jokera... Výsledok: Podpriemer. Tvorcovia tlačili na pílu, a vytvorili to, čo sa na súši sfilmovalo už 100x, tentokrát však pod vodou.