Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Horor
  • Animovaný

Zaujímavosti k filmom (12)

Osvietenie

Osvietenie (1980)

Keď Wendy (Shelley Duvall) poreže Jacka (Jack Nicholson) nožom po tom, čo rozbil sekerou dvere do kúpeľne, sú dvere vysekané iba spolovice, resp. jedna výplň dverí, avšak v ďalšom zábere už sú rozbité viditeľne viac - sú vysekané dve výplne dverí.

Zrodenie diabla

Zrodenie diabla (2014)

Uvedenie filmu do kín sprevádzala marketingová kampaň, kedy sa po uliciach New Yorku pohyboval detský kočík ovládaný na diaľku, v ktorom bolo ukryté mechanické dieťa s hrôzostrašným výzorom, akoby ho posadol diabol. Z detského kočíka sa ozýval plač a hneď ako okoloidúci nazreli do kočíka, dieťa sa rýchlo posadilo a spustilo rev, niekedy dokonca striekalo tekutinu - zvratky. Video na portáli YouTube, kde dieťa straší okoloidúcich, malo len za 2 dni 20 miliónov zhliadnutí.

Nothing Left to Fear

Nothing Left to Fear (2013)

Snímku produkovala spoločnosť Slasher Films, založená Slashom, gitaristom skupiny Guns N' Roses, ktorý k filmu taktiež vytvoril soundtrack.

Číslo 23

Číslo 23 (2007)

Keď detektív Fingerling (Jim Carrey) zabíja Fabriziu (Virginia Madsen), vytrhne jej nôž a bodá ju ľavou rukou, po prestrihu ju však bodá pravou rukou.

Gauneri

Gauneri (1992)

Veta, ktorú Mr. White (Harvey Keitel) adresuje na začiatku filmu Mr. Blonde (Michael Madsen), "Ak ma zastrelíš vo sne, tak by si sa mal radšej zobudiť a ospravedlniť sa mi," je upravený citát Muhammada Aliho, ktorý pôvodne znel: "Ak sa ti sníva, že ma porazíš, radšej sa zobuď a ospravedlň sa mi."

Gauneri

Gauneri (1992)

Keď Mr. Orange (Tim Roth) zastrelí Mr. Blonde (Michael Madsen), nešľahajú z hlavne jeho zbrane záblesky, tie sa objavia až počas šiesteho výstrelu, kedy kamera sníma Mr. Orange.

Svätá hora

Svätá hora (1973)

Film Svätá hora bol veľkou inšpiráciou pre speváka Marilyna Mansona, ktorý naň často odkazoval aj vo svojich videoklipoch či samotnej tvorbe. Na propagáciu svojho albumu Mechanical Animals (1998) a na následnom turné s názvom "Rock is dead tour" použil televízory na seba poukladané do tvaru kríža, čo bola vystrihnutá scéna z filmu. Jeho svadobný obrad s Dity von Teese, ktorý sa konal 3.12.2005, dokonca viedol Alejandro Jodorowsky, pričom mal oblečený biely odev Alchymistu s bielym klobúkom, ktorý mal na sebe v samotnej snímke.

Requiem za sen

Requiem za sen (2000)

V záverečnej časti filmu, keď sa Marion (Jennifer Connelly) maľuje pred zrkadlom, jej zazvoní mobil, pričom ho vezme do pravej ruky, ale priloží si ho k ľavému uchu. Pri ďalšom prestrihu ho už však drží pri pravom uchu.

Drive

Drive (2011)

Na začiatku, keď ide Vodič (Ryan Gosling) na Impale na prvé miesto stretnutia, tak má nasadené rukavice, no v nasledujúcom zábere ich už na rukách nemá.

Experiment

Experiment (2001)

Skutočný Stanfordský experiment trval 14 dní, vo filme trvá 20 dní.

Experiment

Experiment (2001)

V skutočnom Stanfordskom experimente "vystupovali" ako väzni a dozorcovia študenti, nie jedinci, ktorí sa prihlásili na inzerát.

Reklama