Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Krimi
  • Sci-Fi

Posledné recenzie (11)

plagát

Ostrov (2016) (relácia) 

Hodnotenia tu sú podľa mňa trochu nespravodlivé. Americký Survivor je moja najobľúbenejšia reality show a zatiaľ som nevynechal ani jednu sezónu, čiže to porovnám s ním. Slovenský Survivor je samozrejme o triedu horší, ale aj tak je o triedu lepší než akákoľvek iná reality show, ktorá tu doteraz vznikla. V čom teda zaostáva a v čom naopak prekvapil? Začnem pozitívami - aj keď je to len slabší odvar, stále to má to čaro a atmosféru Survivora, čo je možno preto, že sa pomerne striktne drží pôvodného scenára so všetkými pravidlami. Vizuál je pochopitelne slabší, čo sa dalo pri týchto rozdielnych rozpočtoch čakať, ale na slovenské pomery je viac ako slušný a pozerateľný. Určite si nerobí hanbu. Čo zatiaľ vôbec nezaostáva, sú súťaže, ktoré sú napínavé a zaujímavé. Tu sa veľmi nešetrilo, čo ma teší. Je tu prítomný aj ten aspekt boja o prežitia, keď sú témami číslo jeden v prvých dňoch hľad a oheň. V čom to teda zaostáva - samozrejme moderátor, ale Jeff Probst nasadil latku tak vysoko, že sa s ním nedá snáď ani remízovať. No a samozrejme casting. Treba si však rovno povedať, že ani v Survivoru sa casting vždy nevydarí. Pôvodná show je jedinečná v tom, že casting pomerne dobre kopíruje sociálne zloženie spoločnosti - nájdeme tam právnikov, lekárov, podnikateľov, ako aj čašníkov, študentov, robotníkov. Na Slovensku sa určité typy ludí do reality show nikdy neprihlásia, lebo sú tými doterajšími sračkami, typu Farma, sprofanované. Markíza sa snažila, podiel vš a sš vzdelaných je asi pol na pol (čím nechcem nikoho uraziť), nejaká rozmanitosť a vyváženosť tam určite je, ale neviem, no... možno je to tou nezaujímavou slovenskou mentalitou, keď napríklad v takomto type show obviňujú človeka z toho, že je lenivý a toto sa stane témou číslo jeden na niekoľko dní. Pritom pri takomto nízkom množstve prísunu kalórií je lenivosť najlepšia stratégia prežitia. Ale v slovenskej povahe bola vždy lenivosť najpodradnejšia vlastnosť. O stratégii a sociálnej hre po prvých piatich epizódach ani chýru ani slychu. (Ale mimochodom, takáto bola aj úplne prvá sezóna Survivora, keď ešte nikto nevedel, čo presne má robiť.) Nepomáha tomu ani rozdelenie do toľkého množstva epizód, keď sa musí ten priestor nevyhnutne vyplniť nejakou vatou. Ale zase chápem, že sa televízia snaží vyžmýkať čo najviac z reklamy, keďže náklady musia byť vysoké. Ja tomu držím palce, ak by sa to uchytilo, mali by sme šancu, že úroveň televíznej zábavy sa o niečo zvýši, naopak ak to neuspeje, televízia sa vráti k sračkoidným show, ktoré boli pre nu zaručený úspechom.

plagát

Dáma v zlatom (2015) 

Fajn filmík, ktorý poteší, ale neohúri. Konfiškácia obrazov je v podstate jeden z tých jemnejších momentov najtemnejšieho obdobia našej novodobej histórie. Práve preto nejde po vštetkých Schindleroch a Pianistoch o tak emocionálne silný film. Ani Mariine flashbacky nie sú nijak drsné, aby dostatočne vysvetlili jej averziu voči domovine. Chýbalo mi však hlavne lepšie vysvetlenie pohnútok a zmenu myslenia u Randyho. Jeho vzťah k svojmu starému otcovi ostal len v akýchsi náznakoch, pritom bol dôležitý pre vysvetlenie jeho premeny. Ale inak príbeh nenudí a na hlavné postavy sa príjemne pozerá.

plagát

Labyrint: Útek (2014) 

Mysteriózna línia bola zaujímavá a držala ma v napätí, ale akonáhle to prešlo do scifi, bolo to ešte o triedu stupídnejšie ako Hunger games.

Posledné hodnotenia (223)

Ostrov (2016) (relácia)

14.09.2016

Dáma v zlatom (2015)

25.07.2015

Labyrint: Útek (2014)

01.12.2014

Kandidát (2013)

15.10.2013

Elysium (2013)

17.08.2013

Emperor (2012)

17.08.2013

Philadelphia (1993)

14.12.2010

Dobrý Will Hunting (1997)

14.12.2010

(K)Lamač sŕdc (2010)

24.11.2010

Reklama