Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Dokumentárny

Obsahy (12)

Jennifer

Jennifer (1953)

Agnes Langsleyová (Ida Lupino) dostane prostredníctvom Jima Hollisa (Howard Duff) prácu ako správkyňa starého a opusteného panstva. Poslednou obyvateľkou bola majiteľova sesternica Jennifer, ktorá záhadne zmizla. Agnes čoskoro začne veriť, že Jennifer bola zavraždená a že za to môže Jilm, do ktorého sa zamilovala.

Karbon

Karbon (2017)

Podnikateľ Antoine Roca (Benoît Magimel) sa dostal do problémov a môže prísť o rodinnú firmu. Rozhovor s účtovníkom ho dovedie až k myšlienke daňového podvodu súvisiaceho s európskymi uhlíkovými kvótami. Do akcie sa rozhodne zapojiť kamarátov z pokru, bratov Erica (Idir Chender) a Simona (Gringe). Aby sa však do riskantného plánu mohli pustiť, musia zabezpečiť potrebné financovanie. Voľba padne na Kamela Dafriho (Moussa Maaskri), neslávne známu osobnosť kriminálneho podsvetia. Antoinov pád do sveta zločinu začína.

Podivné manželství

Podivné manželství (1965)

Príbeh sa odohráva v Londýne, kde sa zámožný Carter Harrison (Rock Hudson) stretne s temperamentnou Toni (Gina Lollobrigida). Konzervatívny manažér olejárskej spoločnosti a bohémka angažujúca sa v umení a politike k sebe zahoria láskou a bez ďalšieho rozmyslu uzavrú manželstvo. Po krátkej dobe však zistia, že nemajú prakticky nič spoločné a ich povahy sú tak rozdielne, že spolu nemôžu žiť. Po mnohoročnom odlúčení, v predvečer, kedy má ich rozvod nadobudnúť právoplatnosť, sa opäť stretnú. Preskočí iskra, ktorá znovu podnieti ich vášne a strávia spolu noc. Ale keď príde ráno, začnú opäť hovoriť o rozvode. Carter chce Toni získať späť, pretože mu šéf sľúbil postup, ak preukáže, že je solídny (a ženatý) muž. Presvedčiť Toni, aby s ním zostala mu nedá veľa práce. Udrží si nakoniec Carter takýmto spôsobom svoju kariéru?

Filmová láska

Filmová láska (1994) (TV film)

Ich láska začala kedysi dávno na letnom tábore. Spečatila ju prvá pusa a pomaľovaná mušlička na pamiatku. Po rokoch sa Johnny vydá do Hollywoodu, aby sa stretol so svojou vyvolenou, teraz slávnou a rozmarnou filmovou hviezdou, ktorá, samozrejme, už na všetko dávno zabudla. Johnny využije vhodnú príležitosť, nastúpi ako nový asistent herečky, a rozhodne sa znovu si získať jej srdce.

Závodníci

Závodníci (1955)

Napínavý príbeh z prostredia automobilových závodov. Mladý ctižiadostivý pretekár Gino je ochotný bez výčitiek svedomia obetovať priateľstvo i česť, len aby sa stal nepremožiteľným šampiónom. Až v okamihu, keď je prinútený usporiadať si svoj rebríček životných hodnôt, získava lásku aj osobné šťastie.

Přesnídávka s diamanty

Přesnídávka s diamanty (1970)

Príbeh o smoliarskom veliteľovi člna pobrežnej hliadky Ensignovi Garlandovi, ktorý sa náhodou dostane na stopu trojici lupičov, ktorí v Los Angeles ukradli klenoty za dva milióny dolárov.

Kelinka Sabina

Kelinka Sabina (2014)

Sabina, dievča z Almaty, je dcérou bohatých rodičov. Celý jej život je jedna veľká párty a uznáva len európske značky. Jej snom z detstva je vydať sa za arabského šejka, odsťahovať sa z Kazachstanu do Dubaja v Spojených arabských emirátoch a žiť na Jumeirah Beach. Avšak jedného dňa sa jej život zmení. Stretne svojho šejka Johnnyho a odchádza s ním, nie však do Dubaja, ale do obce Žugery. Sabina sa tak stáva novou obyvateľkou Žugery a Žanibekovou (Johnnyho) nevestou. Jej sen sa však vzápätí zmení: chce utiecť zo Žugery a aj od svojich nových príbuzných.

Cave of Outlaws

Cave of Outlaws (1951)

Pete Carver (Macdonald Carey) je po odpykaní 15-ročného trestu za lúpežné prepadnutie vlaku prepustený na slobodu. Ako jediný preživší zo svojho gangu ide hľadať korisť z tejto lúpeže do jaskyne, kam ju schoval. Z jaskyne sa medzitým stala miestna legenda a cieľová destinácia mnohých dobrodruhov, ktorí dúfali, že zlato nájdu. Niektorí pri jeho hľadaní dokonca prišli o život. Keď Pete príde do mestečka, viacerí vytušia, že prišiel poklad vyzdvihnúť, a preto mu núkajú pomoc, dúfajúc, že získajú svoj podiel. Medzi týmito ľuďmi je aj nádherná Elizabeth Trent (Alexis Smith), ktorej manžel zmizol pri hľadaní zlata, a detektív Dobbs (Edgar Buchanan), ktorý dúfa, že zlato získa, a navráti ho pôvodným majiteľom.

Pomsta v Paříži

Pomsta v Paříži (2013)

Hlavnými hrdinami príbehu sú Milan a Victor, celoživotní priatelia, ktorí vlastnia jeden parížsky nočný klub. V poslednom čase im príliš nevynáša, a tak sa za vidinou splatenia dlhov nechávajú vtiahnuť do drogového obchodu, ktorý sa má uskutočniť kdesi v púšti v Mexiku. Tam sú však odhalení a následne zatknutí miestnou políciou, ktorá ich mučí, a donúti ich prezradiť kompromitujúce informácie, ktoré vedú k uväzneniu sprostredkovateľa celého obchodu Serkiho, známeho a nebezpečného psychopata. Milan a Victor sa po tomto traumatizujúcom mexickom dobrodružstve úplne odrežú od akýchkoľvek kontaktov a stykov s okolím a pokúšajú sa žiť normálnym životom. O šesť rokov neskôr sa však ich život znovu obráti hore nohami, pretože Serkiho prepustia z väzenia. Ten pritom prahne po jedinej veci: po pomste.

Meeting Evil

Meeting Evil (2012)

John Fleton (Luke Wilson) je depresívny otec rodiny žijúci na predmestí. Nedávno ho prepustili z práce, kde pôsobil ako realitný agent, nemá peniaze a nezvláda denný nápor úloh. Bohužiaľ, ponúkne pomoc cudziemu človeku menom Richie (Samuel L. Jackson), ktorému sa nedarí naštartovať auto. V dôsledku tohto rozhodnutia je vtiahnutý do neskutočnej a desivej vraždy, ktorá ho prinúti pochybovať o všetkom v jeho živote, jeho spôsobe správania sa, ale hlavne o tom, čo tvorí samotnú podstatu zla.

The Barbarian and the Geisha

The Barbarian and the Geisha (1958)

Americký prezident posiela Townsenda Harrisa (John Wayne) do Japonska, aby tu slúžil ako prvý generálny konzul a obhajoval záujmy Spojených štátov v krajine vychádzajúceho slnka. Krátko po svojom príchode Harris zistí, že prevažná väčšina miestnych obyvateľov prechováva obrovské nepriateľstvo voči cudzincom. Kompenzáciou tejto nedôvery sa mu stáva láska k mladej gejši (Eiko Ando).

Písečný ptáček

Písečný ptáček (1965)

Príbeh sa odohráva na kalifornskom pobreží uprostred konvenciami zovretej spoločnosti. Tu žije maliarka Laura so svojím nemanželským synom Dannym. Sama ho vychováva aj učí, a preto úrady požadujú, aby syna poslala do školy. Laura nechce dať Dannyho do verejnej školy a rozhodne sa umiestniť ho do súkromnej, ktorú vedie pastor  Hewitt. Pastor je spočiatku šokovaný Lauriným poňatím lásky a morálnych kódexov. Keď ju ale pozná lepšie, zistí, že je k nej silne priťahovaný, napriek tomu, že má ženu a dve deti. Netrvá dlho a Edward si s Laurou začne pomer, čo má vážne a nečakané následky.

Reklama