Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pete Carver (Macdonald Carey) je po odpykaní 15-ročného trestu za lúpežné prepadnutie vlaku prepustený na slobodu. Ako jediný preživší zo svojho gangu ide hľadať korisť z tejto lúpeže do jaskyne, kam ju schoval. Z jaskyne sa medzitým stala miestna legenda a cieľová destinácia mnohých dobrodruhov, ktorí dúfali, že zlato nájdu. Niektorí pri jeho hľadaní dokonca prišli o život. Keď Pete príde do mestečka, viacerí vytušia, že prišiel poklad vyzdvihnúť, a preto mu núkajú pomoc, dúfajúc, že získajú svoj podiel. Medzi týmito ľuďmi je aj nádherná Elizabeth Trent (Alexis Smith), ktorej manžel zmizol pri hľadaní zlata, a detektív Dobbs (Edgar Buchanan), ktorý dúfa, že zlato získa, a navráti ho pôvodným majiteľom. (carlos 2010)

(viac)

Recenzie (2)

Martin741 

všetky recenzie používateľa

Podpriemerny western, otrasna maketa mestecka,m kulisy doslova odporne ..... dialogy su ln vatovo plane plky. Nechcem napisat, ze film je skoda casu, lebo ... nie je. Ziadny film nie je skoda casu, skoda casu su chlastacky s obycajnymi ludmi, to je strata casu a penazi   :  20 % ()

ilclassico 

všetky recenzie používateľa

Nemá to hlavu ani patu, ale celkem dobře se na to dívá. Takto nějak by vypadala krimoška od Edgara Wallace, kdyby ji zasadil na Divoký západ. V rámci žánru za 3. ()

Reklama

Zaujímavosti (4)

  • Jaskynné scény boli natočené v Národnom parku Carlsbad Caverns v Novom Mexiku. Jaskyňa zostala cez deň prístupná širokej verejnosti a natáčalo sa iba v noci. (westerns)
  • Film je založený na "Colossal Cave Legend". V roku 1884 päť alebo šesť mužov vylúpilo poštový vlak neďaleko Pantano, malého mesta neďaleko Tucsonu (Arizona), južne od Colossal Cave, a ukoristili asi 83 000 dolárov v hotovosti a zlate. Skryli všetku korisť a nikdy sa nenašla. (westerns)

Reklama

Reklama