Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Dráma
  • Komédia
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenzie (10)

plagát

Thor: Ragnarok (2017) 

Stále nechápem, čo na tom ľudia vidia a v čom je to lepšie ako filmy z DC Universe. Po veľmi zavádzajúcích retro traileroch z 80 rokov som tomu dal šancu a ono nič.... Jediné čo zostalo z retro atmosféry je pár tónov v soundtracku. Akčné scény klasický nudné, prepálené. Akože "vtipné scény" presne v okamihoch keď ich očakávate, v štýle šmyknem sa na banánovej šupke a padnem na zadok. "Haha ha" smeje sa tom partia teenegerov, či rodinka s deťmi. Jediné plus, Galadriel, ktorá je aj vo svojich rokoch važne nádherná.

plagát

To (2017) 

Stranger Things na striebornom plátne a nielen preto, že tam hrá postava zo seriálu Mike. Pri sledovaní filmu sa mi vrátili práve tie spomienky na filmy z detstva ako napríklad Poltergeist, ET a spol. Postavy detí skvelo spolu fungujú, podobne ako v Stranger Things. Prekvapil ma aj pomerne sexistický humor, ktorý sa vyskytol v málo očakávaných okamihoch. Ak máte radi atmosféru filmov z 80. rokov, bicykle, vysielačky a plagáty Gremlinov v izbách film vás určite nesklame. Pôvodnú verziu som nevidel a nečítal ani knihu.

plagát

Logan: Wolverine (2017) 

Musím povedať, nie som moc veľký fanúšik filmov podľa komixov. Ale filmy ako Deadpool, Xmeni či Logan sú svetlé výnimky v inak pomerne nudnom a stále sa opakujúcich animákoch od Disney. Áno vravím o ich Marvelovkách ! Na film som nešiel s až takými veľkými očakávania a neskutočne ma prekvapil. Škoda, že až po 17 rokoch sme videli toho pravého Wolverina aký tu už dávno mal byť. Dafne Keen má väčšie gule ako Wolverine v predchádzajúcich dieloch. Na tú babu sa nechytá ani Hit Girl. :) PS: Všetci čo plačete aby sa zapojil Wolverine do Avengers, preboha prosím len to nie !

plagát

Černé zrcadlo - Pád střemhlav (2016) (epizóda) 

Po zhliadnutí tohoto dielu som videl podobnosť s až nebezpečne veľkým množstvom mojich známych a dostal som chuť zrušiť si účet na každej sociálnej sieti kde som sa zaregistroval. Bohužiaľ je to smutná realita dnešnej doby. Black Mirror sa opäť vrátil v skvelej forme a chválim aj soundtrack k tomuto dielu, o ktorý sa postaral môj obľúbený Max Richter. A plus pridám aj za "Kutila Tima" :D :D

plagát

Černé zrcadlo - Sklapni a tancuj (2016) (epizóda) 

Po zhliadnutí tohoto dielu som videl podobnosť s až nebezpečne veľkým množstvom mojich známych a dostal som chuť zrušiť si účet na každej sociálnej sieti kde som sa zaregistroval. Bohužiaľ je to smutná realita dnešnej doby. Black Mirror sa opäť vrátil v skvelej forme a chválim aj soundtrack k tomuto dielu, o ktorý sa postaral môj obľúbený Max Richter. A plus pridám aj za "Kutila Tima" :D :D

plagát

Star Wars: Sila sa prebúdza (2015) 

Budem asi v menšine, ale z filmu som veľmi sklamaný, Po oznámení, že film bude režírovať J.J. Abrams som bol presvedčený že film je v dobrých rukách a nakopne značku podobne ako Star Trek. Už od trailerov sa film snažil prezentovať ako pocta pôvodnej trilógii, čo bolo aj v mojich očiach plus. No po zhliadnutí výsledku je z toho len nudná kópia Epizódy IV: New Hope. Režisér nepriniesol do filmu prakticky nič nové a len otrocky kopíruje dej 4. epizódy. A odkazy na prechádzajúce diely, ktorých je vo filme skutočne požehnane, pôsobili skôr samoúčelne, hlavne aby si ešte viac neznepriatelili fanúšikov pôvodných epizód. Bohužiaľ ma sklamal aj soundtrack, pre mňa osobne nemá ani jednu melódiu ktorá by mi utkvela v pamäti. No a o nejakej logike sa dá len ťažko hovoriť.Najsilnejšia armáda galaxie si nechá už po 3. krát zničiť svoju najsilnejšiu zbraň cez vetraciu šachtu.... REALLY ? Po technickej stránke, nemám čo vytknúť, videné v IMAXe v Bratislave. Tak po tomto zvyšujem hodnotenie Jar Jarovej Skrytej hrozbe na 4*.

plagát

Temný prípad (2014) (seriál) 

Škoda že sa tu nedajú hodnotiť jednotlivé série. Po druhej sérii musím znížiť hodnotenie na 4/5*. S výnimkou možno troch dielov som sa počas sledovania vyslovene nudil. S prvou sériou sa to nedá zrovnávať, ani omylom..... Druhá séria sklamanie roka. Ale nech vás to neodradí, prvá séria je u mňa v top 3 seriáloch ever. EDIT: Tak konečne bola pridaná možnosť hodnotiť jednotlivé série. 1.séria 5/5* 2.séria 3/5*

plagát

Kingsman: Tajná služba (2014) 

Mať anál so švédskou princeznou, to si môže dovoliť len Matthew Vaughn. Miesto komixov tu máme tento krát poctu všemožným špionážnym filmom, poriadne pritiahnutú za vlasy. Ak sa vám páčil Kick-ass nešlapnete vedľa. Vyzdvihol by som tiež štýlový soundtrack, hlavne pri scéne v kostole kde sa spusti hudba z San-Andreas (KDS-T). Bod ale znížim kvôli klišé začiatku, kde chlapec ktorému chýba vzor nevie čo zo sebou.

plagát

Mad Max: Zbesilá cesta (2015) 

What a lovely day. Tak práve som obetoval 2 hodiny života čo som mal venovať bakalárke. Neľutujem !! Na film som išiel bez videnia pôvodných filmov len na základe traileru. Niečo tak bizarné som už dlho nevidel. Celý film si pripadáte ako v jednej veľkej akčnej videohre, ktorá je prerušovaná animáciami v ktorých sa príbeh posúva ďalej. A v ktorom filme ste naposledy videli uctievať osemvalec, alebo obrovský alegorický voz hrajúci heavy-metal, šľahajúc pri tom plamene :D :D Takto by mal vypadať letný blockbuster. Nie ako Michael Bay alebo Marvel. A neberte na to rodičov, ťaźko by som im toto vysvetloval.

plagát

Zázraky přírody (2009) (relácia) odpad!

Môj prvý komentár. Slovenský herec Maroš Kramár moderuje v českom jazyku..... :/