Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Krimi
  • Romantický

Recenzie (23)

plagát

Krídla Vianoc (2013) 

Nezvyčajný film na české pomery. Mňa osobne oslovil a zasiahol, ale určite je nutné byť naladený na jeho vlnu. Preto chápem vysoký počet negatívnych hodnotení. Čakajte melancholický, skôr ponurý a trochu mysteriózny príbeh niekoľkých viac-menej smutných ľudí na pozadí Vianoc v supermarkete. Žiadna vianočná idylka!

plagát

Oblivion: Nevedomí (2013) 

V prvom rade musím priznať, že nemám rád Toma Cruisa a Sci-Fi :-) Ale toto sci-fi s Tomom Cruisom sa mi celkom páčilo. Pomerne jednoduchá dejová línia, čisté spracovanie, rozumná miera akčnosti, dobre načasované dejové zvraty. Jediné, čo ma trochu otravovalo, bolo ideové kopírovanie Matrix-Revolution.

plagát

Zlo (2003) 

Uf, tak tentokrát pôjdem asi trochu proti davu. Jedná o veľmi slabú adaptáciu pravdepodobne dobrej psychologickej knihy. Bohužiaľ vo filme ostali iba ploché čiernobiele charaktery postáv. Celý príbeh je veľmi umelý a má ďaleko k vykresleniu skutočného zla v človeku v kombinácii s davovou psychózou a pekla šikany. Aby film predsa len vymačkal z diváka nejakú emóciu, ponúka niekoľko detailne rozbitých ciferníkov, ale to je všetko. Vôbec som nedokázal pochopiť hlavnú postavu, ktorá začína ako rodený satan a priebehu 1 cesty vlakom skrotne a stáva sa kladným hrdinom!? Nečakajte žiadnu hlbokú psychológiu! 2 hviezdičky iba s odretými ušami.

plagát

Najvyššia ponuka (2013) 

Skvostný inteligentný film! Pomaly sa odvíjajúci dej smerujúci k prekvapivému vyvrcholeniu. Podivná lovestory na pozadí umenia a Morriconeho hudby. Pre mňa najlepší film, čo som za posledné mesiace videl!

plagát

Tranz (2013) 

Po zhliadnutí mi ostal rozhodne pozitívny dojem a ľahký úsmev na perách. Nie je to síce 100%ná bomba, ale normálny ľahký, svižný, celú dobu prekvapujúci film, na ktorý sa dobre pozerá a ktorý nenudí. Mnoho vecí je tam silne pritiahnutých za vlasy, ale veď čo, koho už zaujíma realita...

plagát

Lúpež po anglicky (2012) 

Slušná nenáročná ľahká komédia. Možno až moc ľahká...

plagát

Jack Reacher: Posledný výstrel (2012) 

Mám podobné pocity ako Tom Hardy komentujúci trochu nižšie. Rozpoltenosť žánru, logické nezmysly, unudená prvá polovina, bezduché povrchné dialógy... Otázkou ostáva iba to, ako sa mohol v takomto podpriemernom Béčkovom filme objaviť natoľko exkluzívny herec. Dávam 2 hviezdičky, ale iba s odrenými ušami za niekoľko pekne natočených scén. P.S. na konci si položte jednu rečnícku otázku: čo by urobil Don Corleone, keby potreboval získať nejakú blbú firmičku? Vystireľal by pólku mesta alebo by jednoducho dal majiteľovi ponuku, ktorá sa nedá odmietnuť? ;-)

plagát

Argo: Nebezpečný útek (2012) 

Čítam si tu vaše nadšené komentáre, ale mňa na tomto filme nadchol bohužiaľ iba trailer. Ten je 100x napínavejší než celý film. Zhodujem sa s hodnotením Cervenaka. 1,5 hodiny nudnej dokumentaristiky a 15 min. skoro úsmevného chytania lietadla. Nijak nechcem zľahčovať tému ani udalosti, ktoré sa v Iráne stali, ale tento film je iba americká malinovka. Najviac ma pobavila záverečná scéna - láskyplné objatie s manželkou (v rozvodovom konaní) a dieťatkom (ktoré vidí raz za rok) a v pozadí neodmysliteľne vlaje americká vlajka. Chcete vidieť poriadny retro thriller? Pozrite si radšej "Jeden musí z kola ven".

plagát

Polski film (2012) odpad!

Čítam si tu komentáre a začínam vážne pochybovať o tom, či som videl ten istý film ako kolegovia nadšenci. Ja som tento film dopozeral iba s obrovským sebazaprením a nedokážem k tomu napísať nič iné, než že to bola totálna haluz a strata 2 hodín života. Už nikdy viac!

plagát

Bedári (2012) 

Jednoducho povedané - rozpačité pocity. Film je pekne obrazovo spracovaný, herci nesklamali. Bohužiaľ, asi v 1. tretine som si uvedomil, že sa nudím a to mám pred sebou ešte 1,5 hodiny. Čo je ešte horšie, už v polovine som bol otrávený z nekonečného škriekania a hudby bez nápadu, a to je na muzikál trochu nešťastné. Myslím, že toto spracovanie Bedárov sa do histórie nezapíše.