Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Obľúbené filmy (10)

Zachráňte vojaka Ryana

Zachráňte vojaka Ryana (1998)

Pre mňa jeden z najlepších filmov vôbec. Po skončení filmu som 10 minút sedel so slzami v očiach, katarzia

Klub bitkárov

Klub bitkárov (1999)

Film po ktorého zhliadnutí som ostal ako prikovaný a so zimomriavkami som nejaký čas čumel do blba.

District 9

District 9 (2009)

Pravdepodobne najlepší film roka. Vynikajúce sci-fi po každej stránke, či už je to scenár, herci, réžia... Príbeh je pomerne originálny, teda aspoň ja osobne som žiadny iný film s mimozemšťanským ghettom nevidel. Efekty a CGI sú úžasné a vôbec na nich nie je vidieť, že film stál iba smiešnych 30 melónov. Neill Blomkamp natočil poriadny nárez aký sa každú chvíľu nevidí.

Schindlerov zoznam

Schindlerov zoznam (1993)

Pozvoľna odvíjajúci sa príbeh obsahuje mnoho nezabudnuteľných scén. Spielberg ukazuje hrôzu koncentrákov s takmer dokumentaristickou realistickosťou. Liam Neeson ma svojim záverečným výstupom prinútil k slzám. Posledné zábery (tie farebné) však mali zostať na podlahe v strižni.

Pianista

Pianista (2002)

Pre mňa jeden z najsilnejších filmových príbehov, navyše nakrútený podľa skutočnosti. Film je nabitý emóciami a scénami pri ktorých sa zastavuje dych. Pohľad na zúboženého Adriena Brodyho nemôže nikoho nechať chladným.

Matrix

Matrix (1999)

Stačí sa pozrieť na hociktorý sci-fi, alebo akčný film ktorý vznikol po Matrixe a je jasné, že toto je prelomové dielo. Bojové umenia, prestrelky a výbuchy, spomalené zábery, perfektné efekty, koženné plášte, slnečné okuliare... Tvorcovia vzali všetko čo je COOL a nabalili to na pútavý príbeh.

300

300 (2006)

Silný filmový zážitok pri ktorého sledovaní som pocítil zimomriavky, pocit smútku aj nádeje...proste všetky emócie. Po vizuálnej stránke nie je čo vytknúť. Ťažko veriť tomu, že tento film stál iba 65 miliónov lebo efekty sú na vysokej úrovni, bitky sú pôsobivé a celkovo to nepôsobí lacným dojmom.

Úsvit mŕtvych

Úsvit mŕtvych (2004)

Adrenalínová jazda ako má byť a ak nie najlepší tak určite jeden z 5 najlepších filmov o zombies. Skutočne neviem čo by som vytkol, je to proste splnený mokrý sen každého fanúšika tohto nechutného žánru.

King Kong

King Kong (2005)

Toto je ten správny mix akcie, emócií a napätia. Pri sledovaní finále som mal slzu na krajíčku.

Belly

Belly (1998)

Klasika, jeden z filmov ktoré som videl x krát a môžem ich z pamäti citovať. Hype vybrúsil vizuál a Nas s DMXom to uhrali v celku dobre. Je to tak trochu ako jeden-a-polhodinový klip.