Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenzie (3)

plagát

Machete (2010) 

Škoda, príjemné prekvapenie sa nekonalo. Tie 2 moje hviezdičky dávam iba preto, že som konečne videl umrieť S. Seagala. Čas strávený pri tomto, som mohol investovať lepšie. Mohol som si pozrieť South Park. Tiež je to o vlastne hovne, tiež tam umierajú ľudia a má to priblblý scénar a nadáva sa v ňom. Sú v ňom smiešne /psychicky/ nevyzrelé postavičky, čo sa hrajú na dospelých "tvrďákov". To všetko sa v South Parku však robí z "noblesou", na rozdiel od tohto paskvilu, kde režisér natoľko popustil uzdu fantázii, že aj tvorcovia scifi/porna by asi zbedli závisťou.

plagát

Fear X (2003) 

Autori tohto diela boli určite fanúšikmi diel od Davida Lyncha. Ich temné, minimalistické dielko z minimom dialógov ma dostalo. Režisér totiž presne vie, ako na vás zaútočiť. Dostane sa vám pod kožu a jeho mučenie mysle, bude drsné a dlhé. Veľmi vkusne a presne divákovi dávkuje bezmocnosť H. Caina. Depresívnou náladou, dlhými sekvenciami, farbami a hereckými výkonmi /perfektný casting/ vás pomaly dotiahne až do finále. Zámerom tohto filmu je vyvolať negatívny pocit skľúčenosti a to sa tu podarilo, takže odpúštam zjavnú snahu o kopirovanie D.Lyncha.

plagát

Caprica (2009) (seriál) 

Po pomalšom začiatku ma dokázal seriál úplne pohltiť. Posledných 5 dielov som doslova zhltol za jeden večer. Z seriálu je cítiť ten novátorský prístup k žánru sci-fi, ako u BG. Myslím tým uveriteľné reálie, snaha držať sa čo najviac reality, efektnú kameru a samozrejme uveriteľné a skvelé zahrané postavy /skvelý casting/. Skrátka tvorci zas namiešali tú správnu, omamnú eseciu hútneho uveriteľného sveta. Najväčšiu námietku mám k špeciálnym efektom. Je to bieda, ale podobne ako u BG mi to vôbec neprekáža. Caprica utočí na diváka presne z opačnej strany mainstreamovej sci-fi kultúry. Takže jej to kľudne odpostím: “Caprica dovoľ nám slaviť a pozdvihnúť hlavy, napriek našim starostiam a dovoľ nám sa radovať“