Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenzie (3)

plagát

My deti zo stanice Zoo (1981) 

Tento film ale aj kniha vyvolá v človeku množstvo pocitov - od úskosti, strachu, zhrozenia až po to, že si uvedomí čo je život zač. Ako tu už mnohí podotkli, s knižnou verziou sa to dá len ťažko porovnávať, no predsa. U nás doma táto kniha ležala roky na poličke a ani mi nenapadlo čo by mi mohla dať keby ju otvorím. Prvý krát som sa k tomu odhodlala v nejakých 12 rokoch, no vtedy mi nedávala zmysel. Nechápala som prečo dievča prepadli depresie, dorgy, prostitúcia. Odložila som ju neprečítanú naspäť, lebo som veľa pojmom vtedy ani nerozumela. Teraz som ju prečítala za 2 dni a pozrela si aj film a to mám len o 4 roky viac ako vtedy. A s takýmito ľudmi sa stretávam často. Už chápem pocity Christian ale jej životný osud bol ťažký. Kniha ho opísala podrobnejšie, dlhší úsek jej života no ten sa do 2 hodín filmu nedal zmestiť. Nič menej, myslím že režisér to zvládol veľmi dobre,hlavné veci sú zachytené vo filme a to je podstatné. Pocit z filmu bol rovnaký ako z knihy, ťažko sa prizerá ako sa mladý ľudia takto ničia len koli tomu že nezvládajú život. Ale stojí to za vydržanie lebo je to dosť náučné a hlavne aj taký je život mnohých ľudí.

plagát

Voda pre slony (2011) 

Film na ktorý som sa tešila pár mesiacov, nesklamal. Už po prečítaní knihy som vedela že film ,keď bude len s polovice taký dobrý ako knižka bude brutál. A naozaj bol. Jedna vec čo ma naozaj veľmi potešila bola že sa scenárista držal knihy a scény išli naozaj tak ako v knižke, aj nektoré iné veci. Toto ma fakt potešilo. Uznávam že mi tam chýbalo pár detailov, ale to je len drobnosť v porovnaní s tým celým. Film sa vydaril, perfektné herecké obsadenie, námet, hudba, kamera atď. Je to jeden s filmov, ktorý som si veľmi vychutnala. Waltz zahral svoju rolu veľmi dobre , priam nad moje očakávania.

plagát

30 dní dlhá noc (2007) 

Uznávam že D. Slade vie nahnať zimomriavky. Dosť brutálny film , čo sa týka množstva krvi a krvavých scén, ale dobre natočený. Konečne film kde nie je UPÍR stelesneným božskej krásy.