Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Rozprávka
  • Horor

Recenzie (110)

plagát

Na západní frontě klid (2022) 

Slusne valecne drama, ktere ale ignoruje literarni predlohu. Proc natocit filmovou verzi znameho antivalecneho romanu, kdyz ji ignoruji a naopak naopak tam roubuji uplne jine motivy. Pokud pouziji jmena postav z knihy, pouziji dva tri morivyz knihy a nakonec natocim uplne jiny film, byt efektni, je proste spatne.

plagát

Pozor, je ozbrojen! (1984) (TV film) 

Moc akcnich filmu/inscenaci se v Cechach nenatocilo, tento tv film je vyjimkou. Pusobi usmevne naivne, ale neztraci dech a porad se neco deje.

plagát

Viciado em C... (1985) 

V podstate klasicky porno, ale ten zacatek  - detsky animal sex - a to je kritizovano Salo.

plagát

Na hodinu v Rozmarýnu (1966) (relácia) 

Nostalgie umeni, dnes asi poklesle umeni a ochranci zvirat nenavidene drezury, ale pro svou dobu jiste zabavne a efektni. Dnes by asi umelci neuspeli , ale v roce 1966 jiste efektni. Porad je z roku 1966 ne z roku 1972!

plagát

Pekař Vilém a sličná Naďa (1972) (TV film) 

dva klipy v jednom - Svatebni pruvad a na nej navazujici Vilem pece housky - vse ve vtipne reziii Juraje Herze a za zpevu Nadi Urbankove (bez bryli)

plagát

Vyloženě rodinná historie (1969) (TV film) 

Je malo nadcasovych snimku a aktualnich stale. Vylozene rodinna historie je vzacnym prikladem snimku, ktery muze fungovat za kazdeho rezimu. Ve sve dobe satira na komunisticke praktiky, ale  ktera jde aplikovat na jakykoli rezim. Pokud nejdes  s nami, jdes proti nam - delame vse pro rodinu. O hereckych vykonech nelze pochybovat.

plagát

Zpívá Josef Zíma (1982) (relácia) 

Pro milovniky Pepicka povinnost, pro ostatni necht si najdou vlastni styl hudby. Chapu, ze se kazdemu nemusi libit dechovka a tak nedoceni "krale ceske dechovky", ale proc odpad. Pokud nemam rad nejaky zanr, tak ho nehodnotim

plagát

Ach, ta láska nebeská... (2020) (TV film) 

Takovy nedotazeny muzikalovy pocin kloubici poctu a parodii. Vse je postaveno na banalnim nametu *rezisersky nedotazenem, ale ma to jistou atmosferu a kouzlo. Stopaz je kratka, takze dej je spise slozen s ruznych epizod, ktere jsou vtipne, trapne, parodujici. Choreografie putuje od amaterskych vykonu k profesionalnim a opet balancujici mezi serioznosti a parodii. Jak jsou povrchni hlavni 4 pary + R. Hrusinsky ml, tak vice zajiskri hvezdicky s epizodnimi rolemi - pokladni Razlova a Obermaierova, sofer V. Dyk, bratsky rozhovor J. a R. Hrusinskeho, exhibicionista J. Langmajer, uklizec K. Hadek, zena E. Holubova, hudebnik B. Klepl, manzelsky par H. Pawlovske and I. Smoldase, Mejzlikuv muz nemohouci se vykoupat, B. Basikova, ale zejmena navrat legendarniho serialove kucha S. Karaska po 36 letech J. Dvoraka. A pomyslnou tresnickou na dortu je ucast E. Pilarove. v muzikaly slozenem z jejich pisni.

plagát

O princi, který měl o kolečko víc (1992) (TV film) 

Pohadka, ktera mel vetsi potencional, ktery ovsem nevyuzila. Vse zustalo na pul ceste a porad mi zustalo skryto to "neco" co nebylo vyrceno, dotazeno. Pokud byl dan limit 1 hodiny pro tuto pohadku, tak se docela da pochopit ze se nam postavy vesele mizi. Kde je Dlouheho mistrovstvi sehrat bprince predstirajiciho blaznovstvi, aby zachranil kralovstvi - opravdu tech nekolik minut nestaci. Kam zmizeli radove Skopal a Hrusinsky? Co Brabec, Travnicek, Pomeje? Prijemne se na to diva, je to vtipne (zejmena T.  Brodska v prvni polovine), ale co naplat, kdyz vysledek je nedotazeny.