Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Akčný
  • Animovaný
  • Horor

Obľúbené seriály (9)

Black Books

Black Books (2000)

Neúctivé, sarkastické, hlučné, absurdné, vtipné, britské, hedonistické. Kultové. Osemnásť častí anglického humoru je naozaj málo, na druhú stranu, skončiť treba v najlepšom (na rozdiel od Linehanovho IT Crowd alebo nekonečných amerických seriálov).

Sherlock

Sherlock (2010)

Bála som sa toho, čo vznikne, ak hodíme starý dobrý námet do modernej doby. A voilá, obavy boli neopodstatnené. Briti predsa VEDIA ako natočiť pútavý seriál. Jedným slovom, namotávka.... Btw, práve skončila druhá séria, kde v s02e03 dostal veľa priestoru aj Andrew Scott (Moriarty). Musím priznať, prekonal aj pani Hudsonovú a Sherlocka s Watsonom strčil s prehľadom do vrecka.

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Veľa postáv, vela prepojení, niekedy ani neviem kto s kým, môjho otca koňa brat... Plus každý z nich má svoj vlastný plán, každý intriguje, každý chce niečo a podla možnosí čo najviac. Neviem, vám to nepripomína telenovelu?? Samozrejme, prečo nie. Ale na rozdiel od tých klasických juhoamerických, Game of Thrones má navrch to prostredie, dráčiky, bitky a nahotinky a vôbec by mi neprekážalo, keby má 150 častí:) No a nesmiem nespomenúť, že autor vymyslel tie postavy naozaj bravúrne a hercom to žeriem aj s navijakom. No a len tak pre zaujímavosť, moji obľúbení (nie nutne v tomto poradí): Ned Stark, Tyrion Lannister, Hound, Joffrey (hovorte si, čo chcete, ale ten chalan ho hrá naozaj výborne-všetci ho totiž nenávidia), Jon Snow, Daenerys a Drogo, Arya, Gendry a lord Baelish. Ani zvyšok nie je zlý, ale toto je u mna elita. --- S1: to je taká namotávka!! Ako droga, len vyčkať každý týždeň na nový diel. S2: trochu slabšie, ale stále si to drží vysokú úroveň. Neviem sa dočkať tretej série!

Misfits: Zmetci

Misfits: Zmetci (2009)

Prvé dve série sú úplne super. A práve sledujem tretiu a v tej mi niečo vadí. A to niečo je "uncle Ruby". Nathan bol šašo, Ruby je magor. Nathan je sympaťák, Ruby je pako. Keby Nathan ostal a robil všetky tie obscénnosti, čo má v scenári Ruby (plus ešte pár hovadín naviac), bolo by to uber-super. Chvalabohu, že sa tie epizódy točia hlavne okolo ostatných štyroch hlavných (a pôvodných) postáv a Ruby je len "do počtu", takže z môjho hodnotenia hviezdy nejdú dole. Chýba mi Nathan... BTW, skvelý soundtrack, odporúčam (až na pár odveci songov;)). --- Akurát som dopozerala s03e04 a úplne ma dorazila Kelly s jej typickým britsko-sedliackym prízvukom: "Džas bé fájtin fokin nacís ant kikin t šáof Hitla." :D

Scrubs: Doktůrci

Scrubs: Doktůrci (2001)

Nebyť tej poslednej série s mladými študentami.... tak aj tak hodnotím plný počet! --- "What has two thumbs and doesnt give a crap?" Bob Kelso