Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Komédia
  • Horor
  • Animovaný
  • Krátkometrážny

Zaujímavosti k filmom (21)

La La Land

La La Land (2016)

Scéna z prvého Miinho (Emma Stone) kástingu, kde bol jej emocionálny herecký výkon prerušený bol inšpirovaný skutočnou skúsenosťou Ryana Goslinga, s ktorou sa zdôveril režisérovi. Ten ju potom zakomponoval do filmu.

La La Land

La La Land (2016)

Emma Stone má s postavou, ktorú stvárňuje vo filme veľa spoločného. Mia nedokončila školu, aby si v L.A. splnila svoj sen stať sa herečkou, rovnako ako Emma Stone, ktorá v 15. rokoch predčasne ukončila školu a odsťahovala sa do L.A. s rovnakým cieľom.

Sedem rokov v Tibete

Sedem rokov v Tibete (1997)

Film bol odsúdený vládou Čínskej ľudovej republiky, ktorá tvrdila, že komunistickí čínski vojenskí dôstojníci boli zámerne vyobrazení ako neslušní a arogantní. Tiež namietali proti pozitívnemu vyobrazeniu Dalajlámu (Jamyang Jamtsho Wangchuk).

Sedem rokov v Tibete

Sedem rokov v Tibete (1997)

Film na rozdiel od stejnojmenné knížne predlohy vynecháva fakt, že Heinrich Harrer (Brad Pitt) bol v skutočnosti nacista a členom SS pred výpravou do Tibetu. Harrer následne priznal svoju nacistickú príslušnosť nazývajúc ju mladíckym omylom.

Pocahontas

Pocahontas (1995)

Animátori pracujúci na filme ho považovali za jeden z najťažších filmov, ktoré kedy boli vyrobené štúdiom. Komplexné farebné scény, hranaté tvary a výrazy tváre znamenali, že sa film vyrábal 5 rokov. Tvrdá práca sa však vyplatila. Samotná Pocahontas je teraz často označovaná ako jedna z najkrajších a najrealistickejších animovaných postáv v Disneyho kritériách, najmä jej plynulé pohyby sa stali znakom rotoskopie (animačná technika).

Pocahontas

Pocahontas (1995)

Pocahontas nasleduje kompas na sever, kým vychádza slnko. Jej tieň je napravo od nej, keď by mal byť po jej ľavici.

Pocahontas

Pocahontas (1995)

Vo filme je pri Jamestowne viditeľných veľa útesov. Krajina vo Virginii pri Jamestowne je však plochá.

Pocahontas

Pocahontas (1995)

Helma Johna Smitha mizne a znovu sa objavuje počas celého filmu.

Pocahontas

Pocahontas (1995)

Na začiatku búrky je vlajka roztrhaná, no v ďalšej scéne je už opäť celá.

Pocahontas

Pocahontas (1995)

V niektorých scénach je zobrazená vlajka Únie Veľkej Británie a Írska, napriek tomu, že vlajka nebola vytvorená pred rokom 1801 (takmer 200 rokov po období, do ktorého je film umiestnený). V iných scénach je vynechaný kríž svätého Patrika.

Na ostrie noža

Na ostrie noža (1997)

Keď vo filme vravia o medveďoch Kodiak, Styles (L.Q. Jones) hovorí, že sú veľmi agresívne, rýchlo napádajú a zabíjajú ľudí bez provokácie. V skutočnosti sú tieto medvede veľmi plaché a keď stretnú človeka, typicky odstúpia. Útoky sa vyskytujú, ale sú dosť vzácne a takmer nikdy fatálne.

Na ostrie noža

Na ostrie noža (1997)

Aj keď postavy utekajú pred medveďom v odľahlom lese, na stromoch vidno pribité žlté turistické značky.

Hounddog

Hounddog (2007)

Tesne predtým, ako je Lewellen (Dakota Fanning) znásilnená a je údajne nahá, možno vidieť tenký materiál telovej farby pokrývajúci jej hruď na spodnej časti snímku.

Posledný jednorožec

Posledný jednorožec (1982)

Soundtrack bol jeden z najpredávanejších albumov roku 1983 v Nemecku.

Reklama