Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dokumentárny
  • Animovaný
  • Dráma

Recenzie (11)

plagát

Správní chlapi (1955) 

Príjemný oddychový western. Áno, možno trochu naivne zobrazuje život na divokom západe, ako tu niektorí píšu, ale to nevadí. Vďaka atmosfére a ústredným postavám v podaní Clarka Gable-a a okúzľujúcej Jane Russel sa film pozerá naozaj dobre.

plagát

Nedotknuteľní (2011) 

Vynikajúci film. Niekedy aj zdanlivo ten najmenej vhodná voľba môže byť tou najlepšou a dodať človeku dávno stratenú chuť do života.

plagát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

Prvé dve série som si fakt užil, bolo to pre mňa ako zjavenie na poli seriálov, naozaj pozitívne prekvapenie. Ale tak ako viacerí aj ja si myslím, že odchod Nathana tomuto seriálu veľmi uškodil. Áno, zaujímavý, neokukaný námet je fajn, aj ostatné postavy (hlavne z prvých dvoch sérií) sú fajn, ale bez drzého a vtipného Nathana to jednoducho nefunguje tak dobre, seriál stratil šmrnc. Preto nemôžem dať plné hodnotenie.

plagát

Ako za starých čias (2012) 

Skvelá nostalgická oddychovka (tak ako to mám rád) s výborným hereckým obsadením, ktorá vylúdila nejeden úsmev na mojej tvári. Zrejme by som dal 4*, ale myslím si, že tých 70% (29.11.2013 má len 69%) by si tento film zaslúžil, takže 5*.

plagát

Rivali (2013) 

Je málo filmov, ktoré ma prikovajú k sedačke od začiatku do konca, ktoré absolútne pohltia moju pozornosť. Ale Rush je jedným z nich - emócie so mnou totiž hádzali jedna radosť. Priznávam, že som dosť vášnivým fanúšikom formuly 1, ale v roku 1976 mi ostávalo ešte veľa rokov do narodenia. Čosi som si prečítal o tejto sezóne, ale rozhodne som nepoznal každý detail toho, čo sa vtedy odohralo. Preto neviem s istotou určiť, ktoré udalosti vo filme boli úplne reálne a ktoré boli tak trošku "hollywoodske". Je mi však jasné, že väčšina filmu sa zhoduje s realitou a ten príbeh je silný a tak skvele spracovaný, že prípadné nepresnosti tvorcom s radosťou odpúšťam. Skvelé zábery a zvuky - hlavne v kine ide o úžasný zážitok, kedy som sa cítil ako priamo v centre diania, dokonca niekedy ako by som sedel s pilotom vo formuli. Perfektne vykreslené charaktery a ich vzájomný vzťah, ale najmä majstrovsky zahrané - hlavne Daniel Brühl zahral Nikiho Laudu absolútne presvedčivo. Keďže som mal možnosť Laudu počúvať hovoriť (aj keď v staršom vydaní), tak môžem povedať, že jeho (nielen) rečový prejav vo filme je geniálne autentický. Herecký výkon Chrisa Hemswortha bol tiež vynikajúci. Atmosféra sedemdesiatych rokov vo formuli 1 je vykreslená výborne. A aj keď vtedy pravidelne zomierali piloti, atmosférou mala daná doba rozhodne navrch oproti dnešnému nudnému, skoro sterilnému obdobiu. Jediné, čo mi vo filme trochu chýbalo, boli podrobnejšie opisy jednotlivých veľkých cien. Jedným dychom však dodávam, že túto chybičku na kráse dokážem pochopiť vzhľadom na zameranie filmu aj na bežného diváka. Ak by to tak nebolo, film by musel mať 4 hodiny a to už by bolo naozaj len pre fanúšikov. Takto dostal aj moju priateľku, ktorá rozhodne nie je najvášnivejším divákom veľkých cien formuly 1. Suma sumárum plné hodnotenie, pričom si trúfam tvrdiť, že súčasné percentá na čsfd (94) sú oprávnené.

plagát

Teória veľkého tresku (2007) (seriál) 

Jeden z najlepších komediálnych seriálov za posledné roky. S príchodom Amy a Bernadette sa zvýšil dôraz na sociálne interakcie a vzťahy, čo niektorí kritizujú. Mne však tento posun vyhovuje, pretože sám seba za geeka nepovažujem a seriál mi vďaka tejto zmene je ešte bližší. Okrem toho, na Penny a Bernadette sa veľmi dobre pozerá :D

plagát

Top Gear 2010 (2002) (relácia) 

Top Gear vznikajúci v rokoch 1977-2001 bol motoristickou reláciou takou, ako ich bežne poznáme. Až v roku 2002 prišla jeho reinkarnácia pod taktovkou Jeremyho Clarksona, ktorý z Top Gearu urobil program plný nadupaných superšportov, bláznivých testov a skvelého humoru. Prvá séria s Jasonom Daweom bola pojatá ešte trochu serióznejšie, ale príchod Jamesa Maya a vznik trojice s Clarksonom a Richardom Hammondom znamenal vytvorenie tej správnej chémie a Top Gear tým získal šťavu. Stále sa nájde dosť hnidopichov, ktorí tvrdia, že ide o zbytočnú reláciu, z ktorej sa nič nedozvieme o bežných autách a stojí veľa peňazí. Obľúbenosť Top Gearu po celom svete a z toho vyplývajúca sledovanosť však hovoria niečo iné. Práve tento typ programu ľuďom chýbal a získal si aj divákov, ktorí až toľko nefandia motorizmu. Väčšina chlapov má totiž stále v sebe malého chlapca a priznajme si, kto z nás sa ako malý chlapec nechcel preháňať na športiakoch a vyvádzať blbosti podobné tým v Top Geare? Trojica moderátorov si vlastne len plní detské sny a robí to takým skvelým spôsobom, že je neskutočne zábavné sledovať, čo zase vyvedú.

plagát

M.A.S.H. (1972) (seriál) 

Jeden z mojich najobľúbenejších seriálov. Kombinácia skvelého humoru a smutných okamihov na pozadí vojny v Kórei. Napriek tomu, že seriál sa natáčal dlhé roky, nebadať na ňom nevyrovnanosť jednotlivých dielov a sérií. Prvé série boli viac humorne ladené, zatiaľčo neskoršie sa už vo väčšej miere zameriavali na strasti vojny. To však neznamená, že by boli horšie. Humor ostal aj naďalej spôsobom, ako sa Hawkey a Trapper / B. J. a ostatní vyrovnávali s trápením, ktoré im prinášala vojna. Seriál sa stal dojímavejším a nenásilným spôsobom poukazoval na utrpenie, ktoré ľuďom spôsobuje akýkoľvek vojenský konflikt a na hlúposť vojny. Odsudzoval tým tiež v tom čase prebiehajúcu vojnu vo Vietname.

plagát

Starsky a Hutch (2004) 

Skvelá „buddy komédia" na základe rovnomenného seriálu zo 70. rokov. Vždy som mal slabosť pre staré filmy a seriály. Vyvolávajú vo mne pocity nostalgie, ktoré sú mi však príjemné. A skvele vytvorená atmosféra 70's ma napĺňala akýmsi euforickým stavom počas celého filmu. Je to taký výcuc tých najlepších vlastností seriálu. Starsky a Hutch vo filmovej verzii sú akčnejší, zábavnejší a celkovo lepší ako ich seriálová predloha. K tomu skvelá chémia medzi dvoma hlavnými predstaviteľmi a ako bonus cameo hlavných hrdinov SERIÁLU a vznikla jedna z mojich obľúbených komédií.

plagát

Profesionáli (1977) (seriál) 

O tomto nebojím sa povedať kultovom seriáli už tu bolo napísané asi naozaj všetko. Na mňa okrem ďalších nesporných pozitív zapôsobila atmosféra vyžarujúca z profíkov, nostalgicky pripomínajúca dobu, kedy bol svet iný, než akým je dnes.