Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Akčný
  • Dráma
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Obľúbené filmy (10)

Forrest Gump

Forrest Gump (1994)

Nech rozmýšľam sebe viac, nič, čo by som napísal, nevystihuje tú dokonalosť, excelentnosť a gráciu, s akou Forrest Gump doslova prebehne životom. Pre mňa najdokonalejšie filmové dielo všetkých čias.

Čierny jastrab zostrelený

Čierny jastrab zostrelený (2001)

Elitné americké jednotky Delta Force a Rangers boli vyslané, aby plnili úlohu mierových síl Spojených Národov v somálskom meste Mogadishu, kde mali zo strategických dôvodov uniesť niekoľko dôstojníkov diktátora Aidída. Réžia Ridleyho Scotta podáva príbeh jemu vlastným surovým spôsobom, kde nič neprikrášľuje a celý príbeh dopĺňa silná hudba od Zimmera. Navyše skvele zvládnutá kamera a strih mi nedávajú inú možnosť ako dať 5*.

Autá

Autá (2006)

No Autá sú mojím najobľúbenejším animákom modernej animátorskej histórie. Možno preto, lebo v ňom vidím niečo viac ako len rozprávku, pre malé deti. Príbeh je prepracovaný do najmenšieho detailu, tak ako je prepracovaný aj po grafickej stránke (namiesto hmyzu poletujú vo vzduchu malé VW Beatles). Naozaj prekrásny príbeh, o pretekárskom ese, ktoré "spomalilo" a našlo svoju cestu. Vrelo odporúčam. Ja som tento film videl asi už 50x a stále v ňom objavujem niečo nové.

Hviezdny prach

Hviezdny prach (2007)

Matthew Vaughn nesedí na režisérskej stoličke často, ale sedí na nej o to kvalitnejšie. U tohoto filmu sa podieľal aj na scenári, čo nemôžem hodnotiť inak ako pozitívne. Obsadenie Claire Danes a Charlieho Coxa do hlavných úloh, ako aj obsadenie Michelle Pfeiffer a Roberta De Nira do tých vedľajších bolo osudovo správnym rozhodnutím. Hlavne rola Capt. Shakespeare-a bola špeciálna a Robertovi De Nirovi sadla ako riť na šerbeľ. Efektov je podľa mňa primerane a sú aj celkom kvalitne zvládnuté, atmosféru rozprávky dotvára príjemné prostredie a vynikajúci soundtrack.

Čistá duša

Čistá duša (2001)

Film, ktorý sa pýši nie len 4 Oscarmi, ale aj najsilnejšou - najdojemnejšou - filmovou scénou vôbec. Jediný kaz na inak dokonalom filmovom diamante je, že Crowe nedostal za svoj výkon Oscara. Zaslúžil by si ho ešte o niečo viac, ako za Gladiátora.

Kult hákového kríža

Kult hákového kríža (1998)

Bolo hanbou tento film nepoznať, keď sa všetci kamaráti o tomto filme bavili. Rasová neznášanlivosť, predsudky, násilie a excelentný Edward Norton.