Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Dráma
  • Akčný
  • Komédia
  • Animovaný
  • Krátkometrážny

Recenzie (54)

plagát

Duel (1971) (TV film) 

Silné 3*. Fajn film

plagát

Napoleon (2023) 

Napoleona nežeriem, ale tento film je výsmechom jeho osobnosti a navyše je venovaný scottovmu psovi. 1) chaotický zlepenec. 2.) plochý a nezáživný prednes. Ako chápem, že ak by sa snažil niekto vysmiať Napoleonovi tak aspoň nech jeden element filmu je dobrý, pretože ak to už tak je tak je to iba patetický odflákanec. Ani neviem ako viac to popísať, je tento komentár chaotický a nezrozumitelný a taký jalový? Tak presne taký bol ten film. Venované mojim oblúbeným bežeckým teniskám.

plagát

Oppenheimer (2023) 

IMAX formát v tomto filme fungoval skvele na zvýraznenie mohutnosti osoby Oppenhaimera. Samotný výbuch a zbytok film je úplne premárnený potenciál. Hlavne ten výbuch bol slabota. Taktiež tento film neočakával sčítaného alebo informovaného diváka (a aj keď nie tak to sa nedokážu diváci preniesť cez niektoré skratky?) a preto venoval množstvo času uvádzaniu postáv a udalostí bez toho aby to malo nejaký zmysel pre ostatok filmu. Krátke prestrihané scény kde dialóg ide hneď k veci a nemá žiadnu náväznosť a plynulosť. Budú filmy budúcnosti už iba frame fucking? Je to dobrý film a neľutujem jeho zhliadnutie.

plagát

Základný inštinkt (1992) 

Neuvertielne smiešne dialógy a nepochopitelné scény. Konkrétne tá naháňačka pri pobreží. Sharon, lízačka a prcačka za 5*. Inak je to otrasný film.

plagát

Vojna vynálezcov (2017) 

Od začiatku za doprovodu napumpovaného soundtracku tlačí na pílu a úvod do deja je tak rýchly a silený. V prípade, že by sa jednalo o akčný film tak je to v poriadku. Štýl rozprávania príbehu proste nesedí tej udalosti, ktorú popisuje. Je to buranský prístup ku zaujímavej veci. Dodatok od pozorovaela 2: "stálo to za hovno". Ale zároveň dokážem súhlasiť s uživatelom Landauerom, hlavne ohľadom Teslovej role a ezoteslách ako takých.

plagát

Avatar: Cesta vody (2022) 

Potreba pozrieť v 3D HFR verzii, niektoré scény sú sekavé a doslova rozmazané. Nesedia do filmu. Na filme je vidieť vyústenie pre ďalšie dojenie.

plagát

Médea (1988) (TV film) 

Brehy Severného mora, chlad a dážď. Tieto faktory pomáhajú preniesť ťažobu na sledujúceho, tak ako by sa to nepodarilo na papieri a ani na doskách. Tento film bol spočiatku náročný na ponorenie sa do príbehu a atmosféry, musel som sa odpútať od naučených resp. napozeraných skúseností a prijímať scény a obrazy také aké sú. Na vek filmu sa nedá vyhovoriť, je proste iný. Na obrazovku premietané vnútorné podobenstvá stavu duše a mysle sú vybrúsené aj pomocou zrnitosti obrazu a farebnej škály, úvodné vlny sa mi páčili asi najviac. Trierove filmy nepozerám práve v chronologickom poradí, ale už tu si všímam tú jeho neuveriteľnú schopnosť nasvietiť scénu tak, že vytvára dojem 3D efektu. (Predošlý film, ktorý som od neho videl bola Melanchólia a v nej tak predstavil obrazy/zábery ako úvod pre jednotlivé kapitoly filmu).

plagát

Nymfomanka I. (2013) 

Tak ono je v popisku naozaj komédia. Bolo to fajn.

plagát

Krátky film o láske (1988) 

spoiler škodoradostne, ignorantsky, egoisticky a namyslene som si v určitom momente hovoril "tu by sa ten film mohol skončiť. Tá neistota...." Ale to poznanie, to pochopenie. O môj Bože. Tisíce slov nikdy nevysvetlia to čo tých pár sekúnd.