Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Komédia
  • Dráma
  • Akčný
  • Krimi
  • Animovaný

Recenzie (52)

plagát

Fontána (2006) 

moje očakávania boli asi príliš ovplyvnené 5 hviezdičkovými hodnoteniami a skutočnosťou, že by to mal byť 50 najoblubenejší film, no mňa miestami nudil. Vizuálne aj strihovo zaujímavo spracovaný, no po dejovej stránke zdĺhavý epos o snahe poraziť smrtelnosť. 4 hviezdičky si ale zaslúži

plagát

Dva a pol chlapa (2003) (seriál) 

Sitcom, ktorý je občas trápny, viac ako je žiaduce, občas úchylný, viac ako je tolerovateľné. Väčšinou ale je každý diel aj vtipný, resp. celkom zábavný.... teda až do série, v ktorej dojde k radikálnej výmene hlavného hrdinu. Zabiť Charlieho a nahradiť ho detinským Waldenom sa nejaví ako šťastné riešenie. O to viac, že ústrednou postavou sa stáva nesympatický brat Alan, z ktorého scenáristi robia stále väčšieho a väčšieho zvrhlíka a úbožiaka, ktorý ale nie je ani polutovaniahodný ani zábavný. Smutné. Tento sit-com išiel dolu vodou rýchlosťou vodopádu.

plagát

Hore (2009) 

Milý animák o tom, že aj v starobe je človek živý. Postavičky majú hĺbku a pekne vykreslené charaktery. Sú sympatické a komické. Príbeh má jasnú štruktúru, dej je pútavý a milý. Grafika je pekne spravená. Celkovo je Up dobrý film, ktorý sa príjemne pozerá.

plagát

Lovci gangstrov (2013) 

Keďže na začiatku filmu sa v titulkoch objaví „about true story“, nemuseli by si v Hollywoode až tak veľmi upravovať históriu, a mohli by sa aspoň trošku pridŕžať faktov. Cohen nikdy nešiel sedieť za vraždu na 20 rokov. Odsúdili ho za daňové úniky na omnoho kratšie. Ale keď si človek odmyslí faktické nepresnosti, (koniec koncov vo filme nie je podstatné „true“, ale „story“), tak to bola celkom slušná gangsterka. Ale predsa len trošku moc heroická. Neporovnávala by som tento film s L.A. Confidential, ani s The Untouchables, či inými filmami o tom období americkej histórie. Gangster Squad je natočené pre dnešného diváka (hlavne asi amerického), ktorý očakáva viacej akcie, vela strielačiek, jasného hrdinu, lásku, a hlavne jasný koniec, aby mohol spokojný odísť domov, že všetko je tak jak má byť. A to je asi najväčšie mínus tohto filmu, že ponúka presne to, čo divák čaká.

plagát

Bridget Jonesová: S rozumom v koncoch (2004) 

Bridget Jonesová nie je pri tomto filme jediná, čo je s rozumom v koncoch. Rovnako boli s rozumom v koncoch aj producenti, keď na toto dávali peniaze. Rovnako bol s rozumom v koncoch aj Colin Firth, keď sa na toto upísal. A asi najviac boli s rozumom v koncoch scenáristi, keď to písali.

plagát

Evan Všemohúci (2007) 

rodinná komédia, ktorá má zopár vtipných scénok. Nemôžem povedať, že by som sa párkrát nezasmiala. Len z tej dokonalej americkej rodinky a tých troch poslušných tatíčka-obdivujúcich synáčikov sa mi vybavuje jedna hláška z Červeného trpaslíka "Pytlíky na zvracení do pohotovostní polohy."

plagát

Sunshine (2007) 

nebudem poukazovať na zjavné fyzikálne nezmysly, ktorých je v tomto filme požehnane. Je to film, nie prednáška z fyziky ani matematiky. Ale tie rozpory v deji, najmä čo sa týka plynutia času a miesta (obzvlášť nezosúladené ku koncu), tie si fakt mohli lepšie ustrážiť. Film mal celkom dobrý rozbeh (hoci trošku zbytočne dramatický), a zo začiatku to aj vyzeralo, že by to mohlo byť celkom dobré sci-fi o charakterovo zaujímavej posádke jednej vesmírnej lode. Ale potom sa to nejako zvrtlo a išlo to dole vodou. Posádku stíha jedna katastrofa za druhou, až si divák povie, že už tu chýba snáď len Replayovej votrelec. Koniec je zbytočne naťahovaný, dlhý a nejaký pomýlený. Škoda, škoda.

plagát

Zámok hrôzy (1999) 

Najhrôzostrašnejšia na Zámku hrôzy je asi skutočnosť, že na toto niekto dal 80 mil. Pokial ale film ako taký mal niekoho vydesiť, tak ten by nevydesil ani dedu Simpsona. Milovníci hororov, ktorí sa pri filme radi boja, budú sklamaní. Ostatní, ktorí sa neradi boja (čo som aj ja), aj tí budú sklamaní. Film toho po dejovej stránke nič moc neponúka, záhadu odhalí každý pomerne skoro, postavy nie sú moc sympatické (popravde, hlavná hrdinka v podaní Lili Taylor mi liezla dosť na nervy), jediné čo by stálo za pochvalu, boli celkom dobré triky.

plagát

Život pod vodou (2004) 

netradičný film, ktorý beriem ako príjemné osvieženie popri tých všetkých presne nalinkovných amerických filmoch. Je to taká milá úsmevná záležitosť s netypickým humorom a skvelou hudbou. Trošku to vytvára dojem, ako keby tvorcovia ani nevedeli čo idú točiť, len zobrali kameru a dej vymýšlali za pochodu :)

plagát

Firewall (2006) 

Podpriemerný thriller, s priemernými hereckými výkonmi, ktorému chýba napätie, dobrá zápletka (aspoň trochu uveritelná) a všeličo možné ďalšie. Keďže je v ohrození opäť dokonalá americká rodinka, dej si ide presne po nalinkovanej šablóne a ani trochu sa neodkloní, takže je dopredu jasné, čo sa kedy stane a čo sa stane potom.