Reklama

Reklama

Najsledovanejšie žánre / typy / pôvody

  • Akčný
  • Komédia
  • Dráma
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenzie (33)

plagát

Po čom ženy túžia (2000) 

Hoci som tento film videl niekoľko krát a má dobrú hlavnú myšlienku a kvalitný prepracovaný scenár, nestalo sa že by ma to nejako ohromilo a zaujalo.

plagát

Vlkolak (2010) 

Film ma bohužiaľ sklamal, po tom ako som videl trailer som čakal krvilačný horor plný napätia a strachu, ale toho som sa dočkal iba v minimálnom množstve. Pôvodný film z roku 1941 som nemal možnosť vidieť tak nemôžem porovnať originál s remakeom a posúdiť tak obidva filmy. U Vlkolaka (2010) musím ale pochváliť vynikajúcu výpravu, zvuky, efekty a Huga Weavinga, ktorý na mňa v tomto snímku zapôsobil veľmi charizmaticky a presvedčivo, navyše úlohu inšpektora Scotland Yardu, stvárnil veľmi znamenite. A samozrejme nemôžem zabudnúť na nikdy nestarnúceho Anthonyho Hopkinsa, ktorý keď dostane akúkoľvek úlohu tak ju zahrá brilantne a predvedie svoje herecké umenie, rovnako ako tu.

plagát

Cesta do Ameriky (1988) 

Asi jedna z najlepších Murphyho komédii, kopa dobrých hlášok, scén a situácii.

plagát

Som agent (2002) 

Vôbec by som to neoznačoval ako akčnú komédiu, ale skôr iba ako podpriemernú komédiu, ktorú pred totálnym prepadákom zachránila dvojka Eddie Murphy a Owen Wilson. Scenár nič moc, má svoje muchy a dalo by sa o tom dosť diskutovať, trochu to ešte zachránili Murphyho grimasy a humor.

plagát

Komando (1985) 

Stará nikdy nestarnúca klasika a film na ktorý sa len tak nedá zabudnúť. Od detstva mi utkvel v pamäti a vždy si ho rád pozriem. Jediné čo by som mu mohol vytknúť je asi koniec filmu kde Matrix (Arnold Schwarzenegger) vymláti celý ostrov sám čo je dosť prehnané a vo chvíľach až nezáživné, inak skvelý akčný film.

plagát

Prísne tajná misia (2005) 

Sklamanie na plnej úrovni, prvých pár scén to vyzeralo celkom slušne, ale potom to bolo už len horšie a horšie. Nedokonalý scenár, zlí strih vzdušných scén a navyše tomu chýbala akákoľvek väčšia akcia. Prvotná myšlienka filmu bola dobrá, ale Rob Cohen to vážne skazil. Azda jediné na čo sa v tomto filme dalo pozerať bola Jessica Biel.

plagát

Návrat do budúcnosti 3 (1990) 

Do tretice všetko dobré a to platí aj pri Návrate do budúcnosti 3. Tretí diel je síce už trošku slabší ako predchádzajúce dva diely, ale opäť tu nechýba výborný scenár tento krát z prostredia Divokého západu, vynikajúce efekty a dialógy postáv. V živej pamäti mi taktiež utkvelo množstvo nezabudnuteľných hlášok ako napr. "Marty musíš něco uďelat s tim oblečením, jestli tu budeš takhle chodit, tak tě nekdo odpráskne! Který idiot tě takhle vystrojil?".

plagát

Návrat do budúcnosti 2 (1989) 

Málokedy sa podarí, že by pokračovanie pôvodného filmu bolo vysoko kvalitné a nečerpalo by pritom iba zo slávy a zárobku pôvodného filmu. To sa ale nedá povedať o Návrate do budúcnosti 2, ktorému sa v podstate nedá nič vytknúť a iba ho chváliť. Starú známu dvojku Martyho a vedátora Dr. Browna v podaní Michael J. Foxa a Christophera Lloyda opäť zas dopĺňa skvelý dynamický scenár a množstvo akcie, humoru, prepracovaných dialógov, a nezabudnuteľných hlášok. Podľa môjho osobného názoru dvojka v mnohých veciach určite preskočila pôvodný diel.

plagát

Návrat do budúcnosti (1985) 

Vynikajúca sci-fi komédia s kvalitným scenárom a výborným hereckým obsadením v podaní Michael J. Foxa a Christophera Lloyda, ktorý sa zmocnili svojich úloh s neodmysliteľnou charizmou a zmyslom pre humor, ktoré vytvorili z tohto filmu fenomén pre viacero generácii. To čo ma na tomto filme asi najviac potešilo a zároveň zaujalo je detailne prepracovaný scenár a vynikajúca hudba, ktorá skvele dopĺňa napínavé, ale aj humorné situácie, ktorých je tu viac než dosť.

plagát

Nehanební bastardi (2009) 

Vynikajúci film plný nečakaných zvratov a v celku akčných scén, ktoré zanechávajú celkový dobrý dojem. Tento film má v sebe napätie, nevedomosť o tom čo príde každú sekundu a navyše skvelé dialógy, ktoré nielenže končia nečakane, ale sú aj perfektne zasadené do deja. Celý film navyše dopĺňa skvelá hudba, ktorá dopĺňa celkovú akustiku.